26 / 04 / 2024

türkiyede iş sağlığı ve güvenliği

türkiyede iş sağlığı ve güvenliği

Kent yaşayan bir organizma olarak kendi güvenlik ilkelerini belirler. Birey ve kent etkileşimi karşılıklıdır. Güvenlik kültürünün kent kültürü içinde bireye yansıması en temel beklentilerden biridir.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karaaslan duyurdu! Tüm kentlerdeki sağlıksız ve riskli yapı stoku yenilenecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, “Dünya Şehircilik Günü” kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuştu. Karaaslan, "Tüm kentlerimizdeki sağlıksız ve riskli yapı stokunu yenilemekte kararlıyız” dedi.

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu

Helix Klinik Araştırma Ve Sağlık Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Balkan Güngör tarafından kuruldu.

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. kuruldu!

Dizayn Karot Makina İnşaat Gıda Tarım Otomotiv Hayvancılık İş Sağlığı Ve Güvenliği San.Ltd.Şti. bugün Gaziosmanpaşa'da 200 bin TL sermaye bedeli ile Ali Kemal Karaman tarafından kuruldu.

Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri 2022! İşte son durum!

Bütün sağlık çalışanlarının yakından takip ettiği Sağlık Bakanlığı promosyon ödemeleri hakkında beklenen açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. İşte Sağlık Bakanlığı promosyon ödemelerinde son bilgiler…

Doktor ve hemşireler banka promosyonunu bekliyor! 2022 yılı sağlık promosyonları ne zaman verilecek?

Sağlık çalışanları da banka promosyonu için seslerini duyurmak istiyorlar. Hemşire, doktor ve ATT çalışanları Sağlık Bakanlığı banka promosyon güncellemesini dört gözle bekliyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye genelinde sağlık personeli banka promosyonu ne zaman verilecek?

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Denge İsg İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Mühendislik Danışmanlık Limited Şirketi Güngören'de İdris Furat tarafından kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Renk İş Sağlığı Ve Güvenliği İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Maltepe’de  10 binTL sermaye bedeli  ile Süleyman  İbar tarafından kuruldu.

ÇEİS'ten İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne özel farkındalık çalışması!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) 28 Nisan İş Sağlığı ve Güvenliği Günü’ne Özel gerçekleştireceği farkındalık çalışmasında mekanik tasarımlar temasını ele aldı. 

Şile Ağva Sağlık Merkezi'nin temeli atıldı!

İstanbul Şile Belediyesi Ağva'da inşa edeceği sağlık merkezinin temel atma törenini gerçekleştirdi. 

Pandemide sağlıklı evlere talep arttı!

DAP Yapı’nın İstanbul Çekmeköy’de hayata geçirdiği Ormanköy projesi ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle inşa ediliyor. Firmanın belirlediği ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ ile hayata geçirilen projenin yüzde 90’ı yeşil alanlardan oluşuyor...

Pandemi sonrası sağlıklı evlere talep arttı!

DAP Yapı’nın İstanbul Çekmeköy’de hayata geçirdiği Ormanköy projesi ‘Sağlıklı Ev’ konseptiyle inşa ediliyor. Firmanın belirlediği ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ ile hayata geçen projenin yüzde 90’ı yeşil alanlardan oluşuyor. 

Türk-İş: Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira!

Türk-İş'in eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplandı.

5 maddede sağlıklı ev kriterleri!

Koronavirüsün etkisiyle dünya metropollerinde orman içinde yer alan konutlara talep arttı. DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, Ormanköy projesindeki Ormaniçi ‘Sağlıklı Ev Kriterleri’ni anlattı.

türkiyede iş sağlığı ve güvenliği Haberi

türkiyede iş sağlığı ve güvenliği

Güvenli kent yaşamı içinde önemli konulardan biri de bu yerleşim merkezinin içinde başlayan ve sürdürülen inşaatlardır. 

İstanbul, "sağlık ve güvenlik" parametrelerini kentli için sürekli güncel ve işler tutmanın oldukça zor olduğu mega kenttir. 

Şehir şantiyeleri bu anlamda oldukça kritik öneme sahiptir.


ŞEHİR ŞANTİYELERİ

 Şehir sınırları içerisinde yaptırılan yapım, bakım, onarım, arıza, iyileştirme vb. inşaat faaliyetlerinin olumsuz etkilerinden insanların can ve mal güvenliklerinin korunması, iş kazalarının önlenmesi, yaya ve araç trafik sirkülasyonunun güvenlik içinde ve aksatılmadan sürdürülmesi, çevreye verilen rahatsızlığın en aza indirgenmesi, çağdaş bir kente yaraşır biçimde çalışmaların yürütülmesi ve denetlenmesi "şehir şantiyeciliği" kavramını oluşturur. 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Kanunu, 2016 yılından itibaren kamu kurumlarında uygulamaya geçecek. 


Peki yerel yönetimler bu geçişe hazır mı? Geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen,...