25 / 04 / 2024

Türkiyede kal tane hortum oldu

Türkiyede kal tane hortum oldu

Türkiye'de 2001-2010 yılları arasında 25 hortum meydana geldi. Can kaybının yaşandığı tek hortum 2004'te Ankara'da meydana geldi. 14 kişinin yaralandığı hortumda 3 kişi hayatını kaybetti..

Tünel kalıp nedir? Avantajları ve dezavantajları neler?

Tünel kalıp sistemi, yapılarda taşıyıcı duvar (perde) ve döşemelerin bütün halinde, tek işlemle yerinde dökümünü sağlayan yapım tekniğidir. Peki avantajları ve dezavantajları neler? 

Ünlü ekonomistten kritik Türkiye yorumu! 'Türkiye kalıcı olarak siliniyor'

Uluslararası Finans Enstitüsü Başekonomisti Robin Brooks, Türkiye'de yapılan seçimlerin arkasından kıymetini süratli bir halde kaybeden Türk Lirası hakkında değerlendirmeler yaptı. Brooks, Türkiye'nin Arjantin'nin yolunda olduğunu ve bu durumun "üzücü" olduğunu söyledi.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca başlatılan imar barışı uygulaması tam gaz devam ediyor. Yapı Kayıt Belgesi başvuruları 31 Ekim'e kadar alınacak. Peki Yapı Kayıt Belgesi kalıcı imar hakkı sağlar mı?

Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlar mı?

İmar barışı kapsamında mevzuata aykırı yapılara yapı kayıt belgesi alınabiliyor. Peki, Yapı Kayıt Belgesi kalıcı İmar hakkı sağlıyor mu?

3. havalimanına Doka'dan 300 tır kalıp ve iskele!

Türkiye'nin en önemli projelerinden olan ve ilk etabının yüzde 64.5'i tamamlanan İstanbul’un yeni Havalimanı'ndaki inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu önemli projenin yüklenici firmaları Doka Kalıp İskele güvencesinde ilerlemeyi tercih etti.

Mehmet Türe, Anamur'da inşa edilen projeleri inceledi!

Mehmet Türe, Kalınören Mahallesi'nde yapımına başlanan ve Anamur´a kazandırılacak olan Düğün ve Toplantı Salonları, Spor Kompleksi ve Cemevi ve Kültür Merkezi ve 19 Mayıs Caddesi´nde dere ıslahı Çalışmalarını Gezdi

Doğru yalıtım için kalın yalıtımdan kaçınmak gerekiyor!

Yalıtımdan en iyi sonucu alabilmek için “kalın yalıtım”dan kaçınmamak gerekiyor. Türkiye gibi farklı iklimlerin hüküm sürdüğü ülkelerde yalıtım kalınlıkları bölgelere göre farklılık gösterebiliyor.

İnşaatta yeni kalıp sistemi iş kazalarını sıfıra indirecek!

ULUSLARARASI iskele Kalıp ve Endüstriyel Yapı Teknolojileri Fuarı 12 Şubat'ta İstanbul Fuar Merkezi'nde 4. kez kapılarını açtı. İskele Kalıp Sistemleri'nde faaliyet gösteren URTİM, fuarda 300 metrekare alanda yer alacak.

IMF: Türkiye'nin hızlı büyümesi dış açığa neden oldu!

IMF, Türkiye'nin 2010 yılından bu yana yıllık ortalama yüzde 6 büyümesinin ekonomiyi dış finansman şartlarına karşı hassaslaştıran kalıcı ve büyük bir dış açığı beraberinde getirdiğini açıkladı

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Türkiyede kal tane hortum oldu Haberi

Türkiyede kal tane hortum oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve Afet Koordinasyon Merkezi'nin (AKOM) başta İstanbul olmak üzere, Marmara bölgesi için hortum uyarısı yaptığı Türkiye'de, 2001-2010 yılları arasında meydana gelen hortumlarda, can kaybının yaşandığı tek olay 2004'te Ankara'da meydana gelen hortum oldu. 14 kişinin yaralandığı hortumda 3 kişi öldü. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Meteorolojik Afetler Şube Müdürlüğü'nün verilerine göre, Türkiye'de 2001-2010 yılları arasında 25 hortum olayı meydana geldi. 15 Şubat 2001 yılında Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'ndeki hortumda, mesken zirai alanlarda ve seralarda maddi hasar oluştu. 


2 Şubat 2003'te Muğla'nın Dalaman İlçesi'nde meydana gelen hortumda, Dalaman İstasyonu'nu büyük zarar gördü; 12 Şubat 2004'de yine Gazipaşa'da meydana gelen hortum ise mesken, zirai alanlar ve seralarda maddi hasara yol açtı.


2001-2010 yılları arasında can kaybının yaşandığı hek hortum olayı, 19 Haziran...