25 / 04 / 2024

Türkiyede sosyal konut

Türkiyede sosyal konut

Dr. Önder Halisdemir Finansgundem.com okurları için Türkiye'deki emlak sektöründeki gelişmeleri kaleme aldı. İşte, Dr. Önder Halisdemir'in yazısı...

Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir? İşte 7 maddede konut sorununa çözüm!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen barınma krizi gün geçtikçe daha da derinleşiyor. Konut krizi, sosyal konut üretimi ile çözülebilir. Peki Türkiye'de daha fazla sosyal konut nasıl yapılabilir?

TOKİ Tuzla 100 bin sosyal konut projesinde teslimler ne zaman? TOKİ açıkladı!

TOKİ, Tuzla 100 bin sosyal konut projesi konutların teslim tarihi ile ilgili X sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu. İşte merakla beklenen o sorunun yanıtı... 

Çin Merkez Bankası'nın sosyal konut inşası için finansmanı artırması bekleniyor!

Goldman Sachs analistleri, Çin Merkez Bankası'nın Aralık ayında program aracılığıyla politika bankalarına 350 milyar CNY fon enjekte etmesinden sonra yayımladıkları araştırma notunda, Çin'in rehinli ek krediler yoluyla sosyal konut inşası için finansmanı artırabileceğini öngördü.

Avrupa'da evsiz sayısı katlanıyor! Daha fazla sosyal konut ve uzun vadeli çözüm gerekiyor! 

Fransa, İngiltere, Almanya ve Belçika başta olacak şekilde Avrupa'nın pek çok ülkesinde artan yaşam maliyetlerinin yol açtığı "uygun fiyatlı konut sıkıntısı" ve "sosyal konut eksikliği" sebebiyle sokaklarda yaşamak zorunda kalanların sayısı her geçen gün katlanıyor. 

Türkiye'nin 81 ilinde kiralık sosyal konut üretilmeli!

Türkiye'de son iki yıldır konut ve kira fiyatları uçtu, ev satış oranları düştü. Konut satışlarında düşüş gerçekleşirken uzmanlar sosyal konut projeleri ve KDV indirimleri uygulanması tavsiyesinde bulunuyor.

TOKİ sosyal konut kura tarihleri Şubat 2023 belli oldu mu? TOKİ kura takviminde son dakika!

TOKİ sosyal konut kura tarihleri Şubat 2023 belli oldu mu? sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. İşte TOKİ kura takviminde son dakika...

Cumhurbaşkanı Erdoğan kimleri kapsayacağını açıkladı! 12 ilde yeni özel sosyal konut projesi başlıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 ilde yeni özel sosyal konut projesinin başlayacağını açıkladı. Erdoğan, projenin kimleri kapsayacağını da duyurdu. İşte merak edilen o sorunun yanıtı…

Bakan Kurum açıkladı! Sosyal konut projesinde flaş gelişme

Bakan Kurum, "Sosyal konut projemiz kapsamında 2023 Mart ayına kadar tüm illerimizde kuralarımızı bitireceğiz" ifadelerini kullandı. Kurum, orta ve üst gelir grubuna yönelik yeni konut projesiyle ilgili de açıklamada bulundu.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

Yeni Sosyal Konut Kampanyası için tarih belli oldu! Sakın kaçırmayın!

Dar gelirliye yönelik olarak başlatılan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Sosyal Konut Projesi sonrasında milyonlarca kişi şimdi   Orta Gelir Grubu Sosyal Konut Kampanyası ile ilgili detayları merak ediyor ve araştırıyor.

TOKİ Sosyal konut ilk temeller atıldı mı, nerede atıldı? 3+1 TOKİ evlerinin iç görünümü nasıl?

TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temellerinin atılıp atılmadığı, nerede atıldığı merak konusu oldu. İşte TOKİ sosyal konut projelerinin ilk temel atma törenlerine dair merak edilenler!

TOKİ 2022 sosyal konut projesinde ilk temeller atılıyor!

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi olarak lanse edilen "İlk Evim İlk İş Yerim" projesi kapsamında 17 ilde, 5 bin 615 sosyal konutun ilk temelleri bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek törenle atılacak.

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin temeli yarın atılıyor! 4 milyon 560 bin oldu!

Eylül ayında açıklanan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi TOKİ’nin ilk temel atma töreni yarın gerçekleşecek. Töreni Cumhurbaşkanı Erdoğan Ankara’dan başlatacak. İşte detaylar…

Türkiyede sosyal konut Haberi

Türkiyede sosyal konut

Ülkemizde yaşayan hemen herkesin hayali başını sokacak bir eve sahip olmaktır. Bir kere bu gerçekleşince daha niteliklisine doğru geçiş herkes için sürekli bir araştırma konusudur. En önemli özgerçekleştirmenin bu olduğuna inanılır. Ortalama bir insanın hayattaki en büyük alımı konut alımıdır. Bu sebeple konut fiyatları en çok takip edilen konuların başında gelir.


Konut sahiplik oranlarına bakınca ülkemizin başlarda yer almadığını ancak pek çok gelişmiş ülkenin önünde yer aldığını görebiliriz. Hakikaten konut sahipliğinin yüksek olduğu ülkeler sanıldığının aksine gelir seviyesi yüksek gelişmiş ülkeler değildir. Gelişmiş ülkelerde özgerçekleştirmeyi ikame edecek başka sosyal unsurlar bulunur. Konut sahipliği oranı bizden fazla olan pek çok ülke bizden daha gelişmiş bir ekonomiye sahip değildir. Peki biz gelişen bir ülke olmamıza rağmen neden gelişmiş ülkelerden daha yüksek bir...