19 / 04 / 2024

Türkiyedeki ormanlar

Türkiyedeki ormanlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Ağaçlandırma yapılan alan miktarı, yılda 70 bin hektardı, şimdi bunu 7 kat artırarak, yılda 470 ila 500 bin hektara çıkarttık"

Milli Takımlar Kamp Eğitim Merkezi olacak yayla çöplüğe dönüştü!

Samsun'da Vezirköprü ilçesi Kunduz Ormanlarında 2017 yılında 45 milyon liraya ihale edilen Milli Takımlar Kamp Tesisleri'nde şu zamana kadar hiç bir çalışma yapılmadı. Yaylaya inşa edilen tesis alanı beton çöplüğüne dönüştü. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Ormanlar imara açılıyor mu?

Özellikle büyükşehirlerde Türkiye'nin hazinesi olarak belirtilen ormanlar hazineye devrediliyor.

Boğaz'daki ormanlar imara mı açıldı?

Orman Genel Müdürlüğü’nün 4 Mayıs’ta “özel” ormanlar ile hükmü şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlara ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklik rant iddialarına yol açtı.

Ormanlar nasıl tesis edilir?

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Park Panorama Otel, öğrenci yurduna dönüştürüldü!

Marmaris'teki etrafı kızılçam ormanlarıyla kaplı, leb-i derya manzaralı, "Park Panorama" adlı 5 yıldızlı otel, Bakanlık oluruyla, öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Türkiye ormanları sertifikalandırılıyor

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: "Türkiye’nin gelecekte Avrupa’ya işlenmiş odun ham maddesi ihracat payını artırabilmesi sertifikasyon çalışmalarına bağlıdır" dedi.

Kırklareli Longoz Ormanları'nda yollar onarılıyor!

Longoz Ormanları'nın içerisindeki bozulan yolların onarılıyor. Kırklareli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ziya Eser, " Türkiye ve Avrupa 'nın en büyük Longoz Ormanları yol yapım çalışmaları ile daha kolay gezilebilecek" dedi.

Bursa longoz ormanları turizme kazandırılacak!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan belgeselin ilçedeki galası büyük ilgi gördü.

Karacabey Longozu tanıtımı için belgesel hazırlandı!

Karacabey ilçesinde bulunan, ekolojisi ve biyolojik çeşitliliğiyle önemli bir evrensel değer olan longoz ormanlarının tanıtımı için belgesel hazırlandı. Longozun korunarak, doğa turizmine açılması yönündeki çalışmalar başladı.

Ant Yapı, Türkiyedeki ilk ofis projesini de satışa çıkardı!

Yurtiçi ve yurtdışında birçok projeye imza atan Ant Yapı, yeni projelerini hayata geçirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Şirket, Türkiye'deki ilk ofis projesini de satışa çıkardı.

Türkiye Barolar Birliği'nden Orman Yönetmeliği'ne iptal davası!

TBB, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca hazırlanan ve yürürlüğe giren, Orman Kanunu'na ilişkin yönetmeliğin 'anayasal güvencede bulunan ormanların zarar göreceği' gerekçesiyle durdurulması ve iptali için dava açtı...

Filli Boya ısı yalıtımı ile ormanların eksikliğini 2'ye katladı!

Son 12 yılda Türkiye 343 bin hektar ormanlık alanını kaybetti. Filli Boya Yalıtım 2013 Yılında Gerçekleştirdiği Isı Yalıtımı İle Son 10 Yılda Kaybettiğimiz Ormanların Sağlayacağı Karbon Tasarrufunun 2 Katını Sağladı.

Türkiyedeki ormanlar Haberi

Türkiyedeki ormanlar

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AK Parti hükümetlerinden önce yılda yaklaşık 70 bin hektar alanın ağaçlandırıldığını, bunu 7 kat artırarak, ağaçlanan alan miktarını yılda 470 ila 500 bin hektara çıkarttıklarını söyledi. 


Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevreci duyarlılığa karşı saygı duyduklarını, ancak Taksim Gezi Parkı'nda başlangıçta çevreci duyarlılıkla başlayan hareketin sonradan bir takım provokatörlerin katılmasıyla yakma ve yıkmaya döndüğünü belirtti.


Bunun asla kabul edilemez bir tutum olduğunu dile getiren Eroğlu, "Devletin malına, Taksim'deki vatandaşın malına zarar vermek hiçbir şekilde çevrecilikle ve çevrecilik hassasiyetiyle bağdaşmayan bir husustur. Bunu asla tasvip etmiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.


Ağaç kesilmesiyle ve çevre ile ilgili hassasiyeti her bakımdan takdir ettiklerini dile getiren Eroğlu, özellikte taşkınlık yapmadan ve çevreye zarar vermeden gerçekleştirilen hareketlerin demokrasinin bir gereği olduğunu ve...