26 / 04 / 2024

Türkiyedeki stat projelerinde son durum

Türkiyedeki stat projelerinde son durum

Türkiye'nin farklı şehirlerine 29 stadyum inşa edileceği açıklandığında, hem kulüpler hem de taraftarlar sevinmişti. Fakat bir türlü statlarına kavuşamadılar. Sadece 5 stadyumun inşaatı tamamlanırken bazılarında çivi bile çakılmadı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek...

Kira gibi aidat ödüyoruz!

İstanbul’da site sakinlerinin ödediği aidatlar kira fiyatlarına ulaştı. Markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen ortalama aylık aidat bedeli 400-450 TL olurken, en yüksek aidat 3 bin 500 liraya ulaştı.

Türk şirketleri, Güney Kore ile inşaat projelerinde iş birliği yapabilir!

Türk şirketlerinin Güney Kore şirketleriyle üçüncü ülkelerde iş birliğine ve ortak yatırımlara açık ve istekli olduğunu dile getiren Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, bunun özellikle yurt dışı müteahhitlik sektörleri ve inşaat projelerinde olduğu gibi diğer sektörlerde de yapılabileceğini anlattı. 

Brezilya’daki ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü!

Latin Amerika’da koronavirüsün en çok etkilediği Brezilya’da bulunan ünlü Maracana Statı hastaneye dönüştürüldü. Ülkede durumu ağırlaşan COVID-19 vakaları burada tedavi edilecek.

Özyurtlar Holding, tüm projelerinde online satışa geçti!

30 yıldır sektörün gelişimine öncelik eden projelerin mimarı Özyurtlar Holding, coronavirüse karşı aldığı tedbir kapsamında satış faaliyetlerinde yeni bir uygulamaya geçti. Şirket, tüm projelerinde online satışa başladı.

Türkiye’deki metro projelerinde son durum ne?

Son zamanlarda yaşanan göçüklerle gündeme gelen İstanbul metrosunun ardından gözler ülkenin dört bir yanında süren metro projelerine çevrildi. Peki Türkiye’deki metro projelerinde son durum ne?

Türkiye'de 11 yılda 30 stat inşa edildi!

Türkiye'de 2007 yılından beri yaklaşık 30'a yakın yeni stat inşa edildi. Ülkemiz, bu alanda Avrupa'nın zirvesinde yer aldı.

Kanal İstanbul’un ÇED ve etüt projelerinde sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müjdelediği ilk 100 günlük eylem planı içerisinde bulunan Kanal İstanbul’da ÇED ve etüt projelerinde sona gelindi.

Türkerler Holding İzmir ve Ankara projelerinde yüzde 20 indirim!

Türkerler Holding’in, Mahall Bomonti İzmir ve Mahall Ankara projelerinde başlattığı kampanya yoğun ilgi gördü. Projelerde peşin alımlarda yüzde 20 indirim uygulanıyor. 

Elon Musk lego gibi ev yapacak!

Amerikalı girişimci Elon Musk, sahibi olduğu Boring Company şirketinin, tünel kazma projelerinde yerin altından çıkardığı kayalardan "birbirine kenetlenebilen", lego benzeri yapı taşları üreteceğini açıkladı.

Yücesoy Statü'nün tanıtım ofisi açıldı!

Yücesoy Mühendislik’in Ulukent’teki yeni projesi Yücesoy Statü'nün tanıtım ofisi açıldı.

Türk inşaat şirketleri İrlanda'daki konut projelerinde yer alabilir!

DEİK Başkanı Ömer Cihat Vardan, Türkiye’nin uluslararası başarılara sahip inşaat şirketlerinin de İrlanda’daki konut projelerinde yer alabileceğini ifade etti. .

Malatya Kanal Boyu ikinci etapta üst yapı çalışmaları başladı!

Geçtiğimiz yıl sonbaharda Kanalboyu’nda Anıt ile Stat arasındaki II. Etapta düzenleme çalışmalarına başlayan Malatya Büyükşehir Belediyesi şimdi de üst yapı çalışmalarına başladı.

Türkiyedeki stat projelerinde son durum Haberi

Türkiyedeki stat projelerinde son durum

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suat Kılıç döneminde stadyum seferberliği başlatmıştı. Yıllardır stadyum hasreti çeken Bursa, Eskişehir, Konya, Sivas, Gaziantep ve Ankara gibi şehirlerin takımlarına ve taraftarlarına müjde verildi. Peyderpey 29 stat projesi açıklandı. 


Birçoğunun ihalesi yapıldı, inşaatlara başlandı. Aradan yıllar geçti ama projelerin çoğu tamamlanamadı. Üstelik stat inşaatları için yüklenici firmalara verilen süreler de çoktan doldu. 


SADECE 5 STAT AÇILDI 

Bu süreçte sadece Konya, Bursa, Antalya, Mersin ve Afyonkarahisar’daki stat inşaatları tamamlandı. Bursa ve Afyon’da 2 yıl, Konya ve Antalya’da ise yaklaşık 15 ay gecikme oldu. Bu süreçte sözleşme fesihlerinden doğan süre kaybı etkili oldu. Mersin’de ise ihaleyi kazanan firmaya yasak gelince inşaatta kısa bir gecikme yaşandı. 


MALİYETLER KATLANDI 

Stat inşaatları devam ederken maliyet rakamları da arttı. Örneğin; 120 milyon liraya yapılacağı belirtilen Bursa’daki...