26 / 04 / 2024

türkiyedeki ulaştırma projeleri

türkiyedeki ulaştırma projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi.

Ulaştırma ve haberleşmede yeni dönem: Demir yolları, otoyol projeleri, havalimanı yatırımları peş peşe geliyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımlarına ilişkin ilk planlarını duyurdu. İşte yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan yatırımlar...

Ulaştırma ve haberleşme projeleri için 121,7 milyar liralık bütçe ayrıldı! Kalem kalem açıklandı!

Ulaştırma ve haberleşme projelerine 2023 için ayrılan bütçe kalem kalem belli oldu. İşte o rakamlar...

2022'de ulaştırma projelerine ne kadar yatırım yapılacak?

Ulaştırma ve haberleşme sektöründe 2022 yılı için ayrılan bütçe miktarları belli oldu. 2022 yılı kapsamında 49,8 milyar TL'lik kamu yatırımı yapılması planlanıyor.

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projelerine tarihi imzalar attık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada, 2021'de ulaştırma ve haberleşme projelerine tarihi imzalar attıklarını dile getirerek"Ana vatan, mavi vatan ve uzay vatanda prestijli projeleri hayata geçirdik." şeklinde konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı İstanbul'daki 2 gayrimenkulü 39.5 milyon TL'ye satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul Sultanbeyli'de yer alan 2 adet gayrimenkulü 29 milyon 546 bin 810 TL bedelle satışa çıkardı.

Ulaştırma Bakanlığı 2 metro hattını İBB'ye devretmeyecek iddiası!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapımı süren 37,5 kilometre uzunluğa sahip 9 istasyonlu Gayrettepe Havalimanı ile 31,5 kilometre uzunluğundaki 7 istasyonlu Halkalı- Havalimanı metro hatlarını İBB'ye devretmemek için hazırlık yapıyor.

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği!

Ulaştırma Hizmetleri Denetim Yönetmeliği bugünkü 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ulaştırma yatırımları 1 trilyon 555 milyar TL'ye ulaşacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı yatırımlarının yapılan ve devam eden projelerde 1 trilyon 555 milyar TL'yi bulacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ulaştırma yatırımlarına 932 milyar lira harcadık!

Hasankeyf-2 Köprüsü Açılış Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ulaştırma yatırımları noktasında bugüne kadar 932 milyar lira kaynak kullandık'' diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren 'Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yap-işlet-devret projelerinde borç üstlenebilecek...

Adil Karaismailoğlu: Ulaştırma projeleri 2021'de de artarak devam edecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son yıllarda sürekli artış gösteren ulaştırma projelerinin 2021 yılında da artarak devam edeceğini belirtti. Adil Karaismailoğlu, "Türkiye'de son 10 yılda ulaştırma projelerine ayrılan ödenek hemen her yıl artış göstermektedir" dedi.

18 yılda 910 milyar TL'lik ulaştırma ve altyapı yatırımı yaptık!

İNTES'in konuğu olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’nin 18 yılda ulaştırma ve altyapıya 910 milyar TL'lik yatırım yaptığını belirtti ve önümüzdeki dönemde yatırımlarda karayolu ile demiryolunun payının eşitleneceğini söyledi.

türkiyedeki ulaştırma projeleri Haberi

türkiyedeki ulaştırma projeleri

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, devam eden ve yeni yapılacak projelerle hızlı tren hatlarının 2018'de 3 bin 200 kilometreye çıkarılmış olacağını bildirdi. 


Bakan Yıldırım, Kule Restaurant'da düzenlediği basın toplantısında, ulaşım ve iletişim alanında 2015 yılının nasıl geçtiğini değerlendirdi, 2016-2019 yıllarına ilişkin hedeflerini anlattı.


Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliğinin korunması adına 2016'nın geçen yıldan daha iyi bir yıl olmasını dileyen Yıldırım, "2015, seçimlerle geçen bir yıl oldu. Ancak Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı açısından pek çok alanda ilerleme kaydedildi" dedi.


- "Havayolu trafiği yüzde 10'un üzerinde arttı"


Havayolunda taşınan yolcu sayısının, geçen yıl, bir önceki yıla göre yüzde 10'un üzerinde artarak 181 milyon olarak gerçekleştiğini açıklayan Yıldırım, yeni hatların devreye girmesiyle demiryollarında da özellikle yolcu taşımacılığı alanında artışın devam ettiğini ifade etti.


Demiryollarında...