19 / 04 / 2024

türkiyedeki yabancı firmalar

türkiyedeki yabancı firmalar

Küresel güçler tarafından Türkiye’ye yapılan ekonomik saldırılara rağmen Türkiye yabancı yatırımcılar için güvenli liman oldu.

Yabancıya konut satışı 100 bini bulabilir! Yabancıların yatırımları için yeni kampanyalar gerek!

Yabancıya konut satışları, 2022'de 68 bin olurken geçen sene 35 bine kadar düştü. Peki yabancılar neden Türkiye'den kaçtı? Yabancıya konut satışları ve döviz girdisi nasıl artırılabilir?

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

CHP Milletvekili Gürer: 'Yabancılar konutu bıraktı, faiz peşine düştü!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer yaptığı açıklamada yabancılara satılan konut sayısının geçen seneye göre yüzde 46 düştüğünü yabancıların konut yerine faiz ile kazanacağı alanlara yöneldiğini dile getirdi.

Antalya’da tersine göç başladı! Yabancıya konut satışı yüzde 29,23 azaldı!

İkamet iznine sahip yabancı uyruklulardan 17 bini son 4 ayda Antalya’yı terk etti. Ayrıca, yılın başından bugüne kadar gidenlerin oranı yüzde 16’ya ulaştı ve yabancıya konut satışı ise yılın 9 aylık döneminde yüzde 29,23 oranında düştü.

Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?

Türk üreticilerinin ortaya koyduğu yerli telefonlar ve yabancı firmaların Türkiye'de ürettiği yerel akıllı telefonlar hangileri? İşte ayrıntılar...

Ayçiçek yağı fiyatlarında yüzde 30 indirim! Türkiye'de fiyatlar neden aşağı düşmüyor

Uluslararası piyasalarda ham ayçiçek yağı son iki haftada yüzde 30 düşüşle 1500 dolara kadar geriledi. Bu gelişmenin iç piyasaya indirim olarak yansıması bekleniyor ancak Türkiye'deki firmalar bu düşüşü görmezden geliyor.

Türkiye yabancıya konut satışında rekor kırıyor!

Türkiye yabancılara konut satışında 2021 yılında 50 bin konutla rekor kırdı. DEİK Yurtdışı Yatırımlar Konseyi Üyesi Selman Özgün konut satışalara yönelik açıklama yaptı.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancıların Türkiye’den gayrimenkul alma sebeplerinin başında yatırım geliyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), AGS Global firması ile beraber yaptığı araştırmayla yabancı yatırımcıları masaya yatırdı.  

Türkiye 2020'de yabancıya konut satışında ilk 10'da!

Dünyayı etkisi altına alan Kovid-19 salgınının ekonomik etkileri tüm sektörlerde görülse de, Türkiye yabancıya gayrimenkul satışında rekor kırdı.  

Türkiye yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi oldu! 

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye'de yabancı yatırımcıların gayrimenkul almaları hakkında açıklamalarda bulundu. Nebati, Türkiye'nin yabancı yatırımcıların gözdesi olduğunu belirtti...

Yabancıların arsa alımı kolaylaşacak!

Türkiye yabancılara gayrimenkul satışında 2019 yılda 67 bin 322’yle son 10 yılın en yüksek rakamına ulaştı. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü, Türk vatandaşlarının ve yabancıların taşınmaz edinmelerini bu yıl daha da kolaylaştırıyor...

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

türkiyedeki yabancı firmalar Haberi

türkiyedeki yabancı firmalar

2002 yılında Türkiye’de en az bir ortağı yabancı olan firma sayısı 7 bin 605’den şubat 2016’da 65 bini geçti. Son olarak ekonomide kur ve yaptırım kıskacına alınmak istenen Türkiye, son yıllarda sergilediği siyasi istikrarı sonucu yabancı sermaye akını yaşadı. Söz konusu gelişme Ticaret Bakanlığının verilerine de yansıdı. Buna göre 31 Aralık 2002’de Merkezi Sicil Kayıt Sistemi’ne (MERSİS) kayıtlı en azbir ortağı yabancı uyruklu olan firma sayısı 116 ülkeden 7 bin 605’di.

Yeni Şafak Gazetesi'nden Nur Banu Aras'ın haberine göre, AK Parti iktidarları döneminde başını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çektiği ve dünyanın dört bir köşesine düzenlenen ekonomik seferler bu rakamı 9 kat artırırken yabancı yatırımcı çeşitliliği de 116 ülkeden toplam 194 ülkeye yükseldi.

MERSİS’in şubat verilerine göre halen Türkiye’de en az bir...