25 / 04 / 2024

Türkiyenin çehresi mega projeler

Türkiyenin çehresi mega projeler

Kanal İstanbul, Marmaray, Ankara-İstanbul YHT, 3. havalimanı, Büyük İstanbul Tüneli Projesi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü gibi İstanbul projeleri, Türkiye'nin çehresini değiştirecek.

Türkiye’nin mega projeleri açılış için gün sayıyor! Bakan tek tek açıkladı: Hangi projelerde sona gelindi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'ndan mega projeler hakkında son dakika açıklaması geldi. Projeler hayata geçirildiğinde ulaşım üst sıralara taşınacak. 

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

İşte Türkiye'nin mega projeleri!

Türkiye'de 2023 vizyonu kapsamında mega projeler hayata geçirildi. O projeler, gündeme damga vurdu. İşte o projeler... 

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Yeni Zigana Tüneli'nin havalandırma sistemi Avrupa'da ilk olacak!

Türkiye'nin mega projelerinden biri olan ve yapımı devam eden Trabzon-Gümüşhane yolundaki Zigana Tüneli, havalandırma sistemleriyle Avrupa'da bir ilk olacak.

Türk Turizminin Mega Projeleri Turizm Yatırımcıları Forumu 2020’de buluşuyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği 28-29 Ocak 2020'de hayata geçireceği Turizm Yatırımcıları Forumu-TIF 2020, ülke turizmine yön verecek olan mega projeleri bir araya topluyor...

Türkiye'nin mega projeleri tam gaz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, rekabet gücünü artıracak, halkın hak ettiği refahı yaşamasını sağlayacak bir hedef açıkladı. Ayrıca, Turhan ulaşım kalitesini artıracak projelere öncelik verdiklerini söyledi.

İstanbul Havalimanı mega aktarma merkezi olacak!

Türkiye’nin mega projelerinden biri olan İstanbul Havalimanı, dünyayı kıskandırmaya devam ediyor. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, 29 Ekim'de hizmete açılan havalimanının mega aktarma merkezi olacağını söyledi.

80 yıllık unutulmuşluk mega projelerle ortadan kalktı!

Türkiye'nin mega projelerini anlatan Bakan Arslan, "80 yıllık unutulmuşluğu ortadan kaldırmak için ülkenin dört bir yanında binlerce proje başlattık." dedi...

Türkiye'nin mega projeleri peş peşe tamamlanıyor!

Beş yıl önceki Gezi Parkı kalkışmasıyla durdurulmak istenen mega projeler peş peşe tamamlanıyor.

Türkiye'nin mega projeleri yabancı yatırımcıların iştahını kabartıyor!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Katar İş Konseyi Başkan Yardımcısı Murat Kalsın, mega projelerin yabancı yatırımcıların iştahını kabarttığını söyledi.

Mega projelerden akaryakıt sektörüne doping etkisi!

Türkiye'nin mega projeleri akaryakıt sektörünü uçurdu. 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, tünel ve otoyollar gibi dev projeler akaryakıt sektörüne büyük katkı sağladı...

EBRD, Türkiye'nin mega projeleriyle ilgileniyor!

Halen 38 ülkede faaliyet gösteren EBRD Türkiye Yönetici Direktörü Arvid Tuerkner, Türkiye’deki portföyden çok memnun oldukları dile getirerek Türkiye'nin mega projeleriyle ilgilendiklerini söyledi...

Türkiyenin çehresi mega projeler Haberi

Türkiyenin çehresi mega projeler

Kanal İstanbul, Marmaray, Ankara -İstanbul YHT, İstanbul'a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 3 Katlı Büyükİstanbul Tüneli Projesi'nin aralarında bulunduğu İstanbul'un mega projeleriyle Türkiye'nin çehresi değişiyor.


AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, son 13 yılda gerçekleştirdiği 260 milyar liranın üzerindeki yatırımla, aralarında Marmaray, Ankara -İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) gibi büyük projeleri hayata geçirdi. İstanbul'a 3. havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü),  İstanbul-İzmir Otoyolu projelerinin yapımına başlanırken, 3 Katlı Büyükİstanbul Tüneli Projesi, Kanal İstanbul ve Ankara-İstanbul arasını 1 saat 15 dakikaya düşürecek Ankara-İstanbul Sürat Demiryolu Projelerinin ihaleleri için hazırlık çalışmalarına başlandı.


İstanbul-İzmir Otoyolu Projesi, Yavuz Sultan Selim Köprüsü (3. Köprü) projelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor. Gelecek yıl ise Avrasya Tüneli tamamlanacak. Kanal İstanbul Projesine...