27 / 04 / 2024

türkiyenin ilk 5 yıldızlı sanayi bölgesi

türkiyenin ilk 5 yıldızlı sanayi bölgesi

Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı sanayi bölgesi bitmek üzere. Alışveriş merkezinden park, sinema ve hastaneye kadar çok cazip imkanlar sunan Hadımköy'deki Akpınar Sanayi Bölgesi'nde şimdiye kadar satılan parsel sayısı 70'e ulaştı

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Türkiye genelinde 5 milyona yakın konut yeni yasayla kentsel dönüşüme girmeli! 

Kentsel dönüşüm yasasıyla Türkiye genelinde 5 milyon konutun kentsel dönüşüme girmesi bekleniyor. Deprem bölgesinde ise 850 bin konut dönüştürülecek.  Peki, Yeni yasa kentsel dönüşümü nasıl etkileyecek? 

2023'ün ilk 5 ayında 7 bin 914 şirket kapandı! 

TOBB verilerine göre, MAyıs 2023'te 2 bin 79 şirket daha kapandı ve senenin ilk 5 ayında toplam 7 bin 914 şirket kepenk indirmiş oldu. 

Makine ihracatı 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttı!

MAİB, makine ihracatının 2023’ün ilk 5 ayında yüzde 11,7 arttığını paylaştı. MAİB tarafından paylaşılan makine imalat sanayi konsolide verilerine göre, 2023 yılı ocak-mayıs döneminde Türkiye’nin serbest bölgeler dâhil toplam makine ihracatı yüzde 11,7 oranında artarak 11,7 milyar dolar oldu.

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Otomobil devinden bomba haber! Citroen Türkiye’de mi üretilecek?

Yeni modeli C4 X’in lansmanını yeni gerçekleştiren Citroen’in CEO’su Vincent Cobée, Türkiye ilk 5 Pazar arasına girerse ünlü markanın üretimini Türkiye’de gerçekleştirebileceklerini açıkladı.

Türkiye’de son 6 ayda 10 bin yabancı şirket! İlk 5 ülke dikkat çekti

Türkiye’de yılın ilk yarısında toplam sermayesi 5,4 milyar lirayı bulan 9 bin 828 yabancı ortaklı şirket kuruldu.

Türkiye, dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı!

Türkiye dünya inşaat malzemeleri ihracatında ilk 5'te yer aldı.  Geçen yıl 30,83 milyar dolarlık inşaat malzemesi ihraç eden Türkiye, en çok inşaat malzemesi ihracatı yapan ülkeler arasında 5. oldu.

Yollarda elektrikli şarj istasyonu kuracak 5 firma belli oldu! Türkiye'de bir ilk olacak

Benzinli ve dizel otomobillerin yollardan çekilmesine kısa bir süre kaldı. Artık yollarda benzin ya da mazot almak için benzin istasyonlarına uğrama dönemi sona erecek. Yollar şarj istasyonlarıyla donatılacak. Türkiye'de şarj istasyonu kuracak ilk 5 firma açıklandı.

2021'in ilk 5 ayında yabancılara konut satışı yüzde 6 arttı!

İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) 2021 yılının ilk yarısını kapsayan Pandemetre 2021 araştırmasına göre, 2021 yılının ilk 5 ayında yabancılara konut satışı arttı...

İstanbul'da 2021'in ilk 5 ayında 82 bin konut satıldı!

İstanbul genelinde Mayıs 2021'de 11 bin ev, 2021'in ilk 5 ayında ise 82 bin ev satışı gerçekleşti. 2021 Mayıs'ta ev satışlarının yüzde 72'si ikinci el satışlardan meydana gelirken, yüzde 28'i ilk el satışlardan oluştu.

FuzulEv, 2021'in ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı!

Ev ve araba sahibi olmak isteyenleri faizsiz seçeneklerle ev ve araba sahibi yapan FuzulEv, 2021'in ilk 5 ayında cirosunu yaklaşık iki kat artırdı...

İlk 5 ayda 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi alındı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Senenin ilk 5 ayında 67 milyar liralık yatırım teşvik belgesi düzenlemişiz, bunlar hayata geçerse 110 binin üzerinde yeni istihdam oluşmasını öngörüyoruz'' dedi.

türkiyenin ilk 5 yıldızlı sanayi bölgesi Haberi

türkiyenin ilk 5 yıldızlı sanayi bölgesi
TOKİ'nin iştiraki olan Emlak Pazarlama İnşaat'ın Hadımköy'de yürüttüğü Akpınar Sanayi Bölgesi, faaliyet gösterecek tesisler ve çalışanlarına sunduğu imkanlar dikkate alındığında 5 yıldızlı tesis özelliklerini aratmayacak özellikler taşıyor. 1500 dönümlük arazide 273 parsellik alanda kurulan sanayi bölgesi dünya çapında başarılı olmuş örnekleri incelenerek projelendirildi. Bölgede tamamen çalışanların gereksinimleri ön planda tutuldu. Vardiyalar bittiğinde terk edilip gidilmeyen, çalışanların aileleriyle birlikte tüm sosyal ihtiyaçlarının karşılandığı bölgede parklar, sinema, bankalar, alışveriş merkezi ve kafeteryaların inşaası ise neredeyse tamamlandı.

KONUT SAHİPLERİNE İŞ FIRSATI

SANAYİ bölgesinin tam ortasında yer alan bin kişilik modern camii de ibadetlerini gerçekleştirmek isteyen çalışanların hizmetine sunuluyor. Erdoğan Bayraktar'ın başkanı olduğu TOKİ'nin yaptığı 5 bin sosyal konutun yanında yer alan Akpınar Sanayi Bölgesi...