25 / 04 / 2024

Ukrayna Kachur Roman

Ukrayna Kachur Roman

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman, Bakan Yardımcıları ve bölge kalkınma başkanlarının da bulunduğu 25 kişilik heyet, Ankara’da bakanlarla temaslarının ardından kamu özel ortaklıkları için Pendik Belediyesi'ne geldi.

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Roman Abramoviç'ten İstanbul'a sır ziyaret! AB'den gelen yaptırım öncesi dikkat çeken gelişme

Rus milyarder iş adamı Roman Abromoviç, Ukrayna savaşı yüzünden zor günler geçiriyor! Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus oligarkın özel jeti AB'nin yaptırımları öncesi İstanbul'daydı.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Yalova Roman Mahallesi'nde yıkım başlıyor!

Yalova'da Roman Mahallesi olarak bilinen Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. 

Ukrayna'da konut fiyatları arttı!

Ukrayna'da LUN portalının analistleri, başkent Kiev’de emlak piyasasındaki fiyatların güncel istatistiklerini açıkladı. Şu anda Kiev’de 145 konut kompleksi inşa ediliyor, 32 proje ise henüz hazırlık aşamasında.

Ukrayna'daki Yeni Kremençük Köprüsü'nün ihalesini Doğuş İnşaat aldı!

UKRAYNA’DA YENİ KREMENÇUK KÖPRÜ PROJESİNİ DOĞUŞ İNŞAAT YAPACAK

Ukrayna Kremençuk'ta köprü ihalesini Türk şirketi kazandı!

Ukrayna Kremençuk'ta inşa edilecek köprü ihalesini 11 milyar 248 milyon grivna (2 milyar 927 milyon TL) teklifle Doğuş İnşaat ve Ticaret A.Ş. kazandı.

Ukrayna'da yasa değişiyor: Borçluların konutlarına el konabilecek!

Ukrayna'da 21 Nisan 2021’den itibaren, borçların karşılığında konutlara el konulmasını yasaklayan moratoryum bitiyor. Bu tarihten itibaren borçluların konutlarına el konabilecek.

Ukrayna’da konut fiyatları yüzde 10 arttı!

Ukrayna'da emlak piyasası hareketli günler yaşıyor. Konut satışlarının artmasıyla birlikte fiyatlarda yüzde 10'a varan artış yaşandı. 

Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif!

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Ticaret Temsilcisi Taras Kaçka yaptığı açıklamada, "Türk firmaları Ukrayna'da inşaat sektöründe aktif, ayrıca kamu sağlığı ve ulaşım alanında da Türkiye'nin tecrübesiyle ilgileniyoruz." dedi.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Ukrayna'da emlak vergisi ödeme sistemi değişecek!

Ukrayna'da yapılan yeni düzenleme ile emlak vergisi artık konut metrekare alanı dikkate alınarak değil, konut değeri dikkate alınarak alınacak. Bununla beraber şehir merkezinde yaşayanlar daha fazla emlak vergisi ödeyecek.

Türkiye ve Ukrayna savunma alanında ortaklık anlaşması imzaladı!

Türk şirketi LODOS Propulsion Enerji Sanayi ve Ticaret AŞ ile Ukrayna devlet savunma şirketi Ukroboronprom bünyesindeki gaz türbini üretim şirketi Zorya-Mashproekt ortaklık anlaşması imzaladı.

Ukrayna Kachur Roman Haberi

Ukrayna Kachur Roman

Kamu –özel sektör ortaklığı olan ‘Yap-İşlet-Devret’ modelini incelemek üzere  beraberinde kalabalık bir heyetle gelen Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Kachur Roman, Pendik’te  belediyenin gerçekleştirdiği projelere hayran kaldıklarını  belirtti.


Türkiye’deki son on yıldaki gelişim ve kamu-özel ortaklıkları ‘Yap-İşlet-Devlet’ modeli hakkında bilgi ve deneyimlerden istifade etmek isteyen Ukrayna Heyeti, iki günlük Ankara ziyareti sonrası Pendik’e geldi. İçerisinde Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı ve Heyet Başkanı Kachur Roman, Bakan Yardımcıları, bakanlıkların temsilcileri, parlamenterler ve bölge kalkınma başkanlarının da bulunduğu 25 kişilik heyet, Ankara’da ilgili bakanlarla temaslarının ardından kamu özel ortaklıklarını araştırmak üzere Pendik Belediyesini ziyaret etti.


Kamu özel ortaklıkları hususunda öncü olan Pendik Belediyesinin tecrübelerinden istifade etmek isteyen heyet, Pendik’te belediyenin girişimleri ile kurulan Via/Port ve Marina ‘Yap-İşlet-Devret’ modelini inceledi. Sonrasında ise Belediye Başkanlığını ziyaret eden...