26 / 04 / 2024

urfa kalesi kaya mezarları

urfa kalesi kaya mezarları

Başkan Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Urfa Kalesi'nin eteğinde millet bahçesi inşa edilecek!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde millet bahçesi çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi, Urfa Kalesi'nin güney kısmında millet bahçesi inşa edecek. 

Trabzon Kalesi ve surları yapılaşma nedeniyle tehdit altında!  

Trabzon'da Roma döneminde Tabakhane ve Zağnos vadileri arasında yer alan ve yüksek kaya kitlesi üzerine kurulan Trabzon Kalesi'ne bitişik yapılar yapıldı...

Şanlıurfa'daki 300 yapı yıkılıyor!

Tarihi Şanlıurfa Kalesi etrafındaki bölge turizme kazandırılıyor. Bölgedeki 300 gecekondunun yıkımına başlandı. 

Şanlıurfa Siverek Kalesi çevresindeki evler kamulaştırılacak!

Şanlıurfa’ya gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şanlıurfa ve ilçelerini ilgilendiren önemli bir toplantı düzenlendi. Toplantıda Siverek’in tarihi kalesi çevresindeki evlerin kamulaştırılacağı açıklandı.

TURSAB Şanlıurfa'da otel yapımına başladı!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, Şanlıurfa Göbeklitepe’de yeni bir otel yapımına başladıklarını açıkladı. Bağlıkaya, "2019'da 1 milyona yakın turist bekliyoruz'' diye konuştu.

Şanlıurfa Kale Eteği projesi için 276 ev kamulaştırıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde sona gelindi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin yürüttüğü “Urfa Kale Eteği Kaya Mezarları Restorasyon ve Çevre Düzenlemesi Projesi”nde sona gelindi.

Şanlıurfa Birecik Kalesi'nin çehresi değişiyor!

Turizm şehri olma yolunda önemli adımlar atan Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, asırlara meydan okuyan Birecik Kalesinin çehresi değişiyor.

Van Kalesi’nde kaya mezarı bulundu!

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Van Bölgesi Tarih ve Arkeoloji Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erkan Konyar başkanlığında Van Kalesi’nde yürütülen kazılarda Urartu krallarına ait önemli bir kaya mezarı 100 yıl aradan sonra gün yüzüne çıkarıldı.

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ve çevresi kamulaştırılıyor!

Şanlıurfa Birecik Köprüsü ile kelaynak kuşları ve ünlü fıstığı ile sayısız değerlere sahip ilçenin sembollerinden olan Birecik Kalesi’nin çevresinde kamulaştırma çalışmaları yapılıyor.

Şanlıurfa Kale Eteği Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada Kale Eteği Projesi çalışmalarında yeni kaya mezarları ve mozaikler bulunduğu bildirildi.

Şanlıurfa Kızılkoyun Projesi'nde son durum!

Kentin tarihi dokusunu korumak ve tarih turizmini canlandırmak için çalışmalarını yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin 'Eski Urfa' olarak adlandırılan Haleplibahçe Mahallesi'nde başlattığı 'Kızılkoyun Projesi'nde 61'inci kaya mezarına ulaşıldı.

Şanlıurfa Kale Eteği projesinde son durum!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin Urfa Kalesi çevresinde devam ettiği Kale Eteği Projesi çarşı esnafını da heyecanlandırdı. Esnaf, çalışma ile birlikte gün yüzüne çıkan tarihi güzellik sayesinde bölgeye turist akını beklediklerini söyledi.

urfa kalesi kaya mezarları Haberi

urfa kalesi kaya mezarları


Başkan Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu, sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, söz konusu alanda daha önce kamulaştırma yaptıklarını ve yıkım sonrası alanda Roma dönemine ait kaya mezarların ortaya çıktığını söyledi. 



KALEDE KAZI 


İmar kurulunun koruma imar planı yapılmadan alanda herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermediğini vurgulayan Başkan Güvenç, plan hazırladıklarını ve kuruldan geçtiğini ifade etti. Projenin 3 Milyon TL'ye mal olacağını aktaran Güvenç, "Şuanda müteahhite yer teslimi yaptık. İnşallah alanda ortaya çıkarılan 80 kaya mezarla Şanlıurfa turizmine, tarihi varlığına ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunmuş olacağız. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum tekrar hayırlı olsun diyorum" diye konuştu. 



Diyarbakır...