26 / 04 / 2024

Urfa Kalesi yıkımı

Urfa Kalesi yıkımı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu.

Şanlıurfa'da yıkım çalışmaları tam gaz!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kenti daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarına aralıksız devam ediyor.  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, devam eden çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Şanlıurfa-Akçakale yolundaki 55 binanın yıkımı gerçekleşti!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa-Akçakale yolu üzerinde bulunan 55 binanın yıkımını gerçekleştirerek trafik sorununa neşter vurdu. 

Şanlıurfa Kızılkoyun'da 2. etap yıkım çalışmalarına başlandı!

Tarihi değerleri gün yüzüne çıkartmalara başlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haleplibahçe havzasında bulunan Kızılkoyun mağaralarının 2. etap uygulaması çerçevesinde yıkım çalışmalarına start verdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nden İl Sağlık Müdürlüğü’ne yer tahsisi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyes,i Ekim ayı birleşim toplantılarında alınan karar doğrultusunda İl Sağlık Müdürlüğü’ne sağlık merkezi için yer tahsis edecek. 

Şanlıurfa Büyükşehir'in 2020 bütçesi onaylandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Kasım ayı oturumlarında, büyükşehirin 2020 bütçesi onaylandı.

Şanlıurfa Kızılkoyun'daki yıkım çalışmalarına son durum ne?

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Kızılkoyun bölgesindeki yıkım çalışmalarını denetledi.

Şanlıurfa'daki eski hizmet binasının yıkımında sona gelindi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Bulvarı üzerindeki Eski Ek Hizmet Binasının yıkımında sona geldi.

Şanlıurfa'da yıkım dehşeti!

Şanlıurfa’da gece saatlerinde bir apartmanın bahçe duvarı alt katta bulunan evin üzerine yıkıldı. Evin duvarının da yıkıldığı olayda 4 çocuk molozların altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Şanlıurfa Büyükşehir hizmet binası açıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi BELSAN Genel Müdürlüğü tarafından inşaatı tamamlanan hizmet binasının açılışı yaptı.

Sivas Kalesi'nde yıkım başladı!

Sivas Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kale Projesi'nde yıkım çalışmaları başladı. Proje kapsamında 41 bin metrekare alanda kamulaştırma yapıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir'den güzel evim projesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Güzel Evim' projesi kapsamında maddi durumu iyi olmayan dul, yetim ailelerin evlerinde bakım onarım çalışması devem ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Spor Kompleksi yükseliyor!

Kent genelinde gençlerin ve sporseverlerin daha sağlıklı ve steril ortamda spor yapmasını sağlamak için çalışmalarını sürdüren Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi “Spor Kompleksi”nde inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Şanlıurfa Büyükşehir'den iki yeni köprü!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, kentin trafik yoğunluğunu önemli ölçüde azaltacak olan 2 adet çelik köprü ile 50 metrelik Turgut Özal Bulvarının yapımına devam ediyor.

Urfa Kalesi yıkımı Haberi

Urfa Kalesi yıkımı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç ve beraberinde İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Seyfettin Gencer ile Urfa Kalesi eteklerinde incelemelerde bulundu. sürdürülen çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemenin ardından açıklama yapan Başkan Güvenç, söz konusu alanda daha önce kamulaştırma yaptıklarını ve yıkım sonrası alanda Roma dönemine ait kaya mezarların ortaya çıktığını söyledi. 


KALEDE KAZI 

İmar kurulunun koruma imar planı yapılmadan alanda herhangi bir çalışmanın yapılmasına izin vermediğini vurgulayan Başkan Güvenç, plan hazırladıklarını ve kuruldan geçtiğini ifade etti. Projenin 3 Milyon TL'ye mal olacağını aktaran Güvenç, "Şuanda müteahhite yer teslimi yaptık. İnşallah alanda ortaya çıkarılan 80 kaya mezarla Şanlıurfa turizmine, tarihi varlığına ve kültürel varlığına önemli bir katkı sunmuş olacağız. Gelen yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekeceğini düşünüyorum tekrar hayırlı olsun diyorum"...