25 / 04 / 2024

vakıf taşınmaz malların sigortalanması

vakıf taşınmaz malların sigortalanması

2 Ağustos 2013 Cuma günü, 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanuna göre 5737 sayılı Kanunda değişiklik yapıldı...

Taşınmaz ticareti ne demektir?

Taşınmaz ticareti, emlak alanında taşınmaz malların alım-satımı işlemlerinin tümünü kapsar. Buna göre, taşınmaz mallar, bir yerin doğal yada yapay özelliklerini kullanan-kullanmayan her türlü mülkiyet hakkını da kapsayan yerleşim alanları, arsalar, binalar anlamına geliyor.

1940 yılında Eminönü'ne 20 milyon TL'lik proje! Ticaret Sarayı ve Vakıf binasının yapımı planlanmış!

1940 yılında, Eminönü Meydanı'na için yapılan çalışmaların ardından, Eminönü ile Unkapanı arasında 20 milyon lira bütçeyle Ticaret Sarayı ve Vakıf binası yapılacağının bilgisi verilmiş.

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

Vakıf GYO İzmir gayrimenkulünün değeri ne kadar?

Vakıf GYO'nun portföyünde yer alan, İzmir Aliağa ilçesindeki binaya ait 2021 yıl sonu değerleme raporu yayınlandı. Vakıf GYO'nun Aliağa gayrimenkulünün değeri KDV dahil 13 milyon 245 bin TL olarak belirlendi.  

Vakıf GYO Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf Gayrimenkul Ortaklığı'nın Tablo Adalar projesi için hazırlatılan Gayrimenkul Değerleme Raporu yayınlandı. Peki Tablo Adalar'ın değeri ne kadar?

Vakıf GYO Tablo Adalar ön talep topluyor! Yeni proje! 

Vakıf GYO yeni projesi Tablo Adalar için düğmeye bastı. İstanbul Anadolu Yakası'nın merkezi konumu Maltepe'de konumlanan Tablo Adalar projesinde ön talep toplanıyor. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın kira sertifikasının getiri oranı yüzde 5,7870!

Vakıf Varlık Kiralama'nın 119 gün vadeli kira sertifikasının yıllık basit getiri oranı yüzde 17,75 dönemsel getiri oranı yüzde 5,7870 olarak belirlendi. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 227 milyon TL'lik kira sertifikasının itfa ve getiri ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK22133 ISIN kodlu, 227 milyon TL tutarlı, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 180 milyon TL'lik 8. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 180 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik 8. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 250 milyon TL tutarında azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 375 milyon TL'lik 7. tertip ihraç belgesi!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından 375 milyon TL tutarında ve azami 130 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK tarafından onaylanan tertip ihraç belgesi yayınlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 200 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama, 200 milyon TL nominal değerdeki, 91 gün vadeli kira sertifikalarının itfa ve getiri ödeme işlemlerini tamamlandı. 

Vakıf Varlık Kiralama'nın 250 milyon TL'lik kira sertifikası ödemesi tamam!

Vakıf Varlık Kiralama'nın TRDVVRK12134 ISIN kodlu, 250 milyon TL tutarında, yönetim sözleşmesine dayalı yurtiçi kira sertifikasının itfa ve getiri ödeme işlemleri tamam...

vakıf taşınmaz malların sigortalanması Haberi

vakıf taşınmaz malların sigortalanması

5737 sayılı Kanunda değişiklik yapıldı!

Bugün, 2 Ağustos 2013 Cuma günü, 28726 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanunun 49. maddesine göre 5737 sayılı Vakıflar Kanunu'nun 24. maddesinde değişiklik yapıldı.


MADDE 49 – 

5737 sayılı Kanunun 24 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“MADDE 24- Kiraya verilen veya tahsis edilen Genel Müdürlük ve mazbut vakıf taşınmaz mallarının, yangın, hırsızlık ve doğal afetlere karşı, kullananları tarafından Genel Müdürlük adına sigortalanması zorunludur.


Vakıf kültür varlıklarının sigorta işlemlerinde bedel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının mimarlık ve mühendislik hizmet bedellerinin hesabında kullanılan yapı yaklaşık birim maliyetleri V. Sınıf (D) Grubu Yapılar birim fiyatı ile taşınmazda yer alan taşınırların değeri dikkate alınarak Genel Müdürlükçe belirlenir.”





Işıl Seren...