18 / 04 / 2024

validebağ korusu inşaat

validebağ korusu inşaat

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, 1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı.

Validebağ Korusu'ndaki inşaat girişimi yeniden gündemde!

1. Derece sit alanı Validebağ Korusu'na otopark projesi yeniden gündeme geldi. Korudaki inşaat girişimine halk karşı çıkmıştı. Geçen yıl korunun içinde yapılmak istenen otopark, halkın tepkisi ve direnişi sonucu durdurulmuştu.

Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Validebağ Korusuna nasıl gidilir? Validebağ Korusu nerede? Validebağ Korusu nerede, nasıl gidilir? Üsküdar Validebağ Korusu yol tarifi var mı? Hababam Sınıfı Validebağ Korusu'nda mı çekildi? Validebağ adı nereden geliyor? Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Validebağ Korusu'ndaki çalışmalara Altunizade Mahallesi sakinleri tepkili!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen Validebağ Korusu'nda çalışmalar başladı. Otopark alanı olarak belirlenen arazi beton dökümüne hazır hale getirildi. Altunizade Mahallesi sakinleri doğal sit alanında yapılan çalışmalara tepki gösterdi...

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Validebağ Yapı İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Cebrail Çetinkaya ve Zeynep Özen ortaklığında kuruldu.

Validebağ Korusu’ndaki proje için mahkemeden dur kararı!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan Validebağ Korusu'nda gerçekleştirilecek rehabilitayon projesine başlama tarihi 21 Haziran olarak duyurulmuştu. Mahkeme proje için yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Validebağ Korusu'nda yapılacak proje için tepkiler büyüyor!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde bulunan ve birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olarak tescillenmiş Validebağ Korusu’nda hayata geçirilmesi planlanan projeyi istemeyen ve yapılmaması için nöbet başlatan vatandaşlar konuya tepki göstermeyi sürdürüyor.

Validebağ Korusu imar planları hazır!

Mega kent İstanbul’un senelerdir yapılaşma tehdidi altında olan Üsküdar Validebağ Korusu için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan koruma amaçlı imar planları askıya çıkarıldı. 

Validebağ Korusu'nun Üsküdar Belediyesi'ne tahsis edilmesine tepki!

Validebağ Korusu’nun Üsküdar Belediyesine tahsis edilmesine tepki gösteren Validebağ gönüllüleri, korunun temizliği için tahsise gerek olmadığını, bunun alanı ranta açmanın ilk adımları olduğunu ifade etti...

Validebağ Korusu’nun imar planları kabul edildi! 

Üsküdar’daki 354 dönümlük alanda bulunan 1.derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu için imar planları hazırlama çalışmaları tamamlandı. Meclis'te onaylanan kararla, Validebağ Korusu'nda yapı izni çıktı...

Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki inşaat mühürlendi!

Hüseyin Avni Paşa Korusu’nun yan parselindeki inşaat, bölge sakinlerinin tepki göstermesi üzerine durduruldu. Mahkeme, Halide Edip Adıvar’ın bir dönem yaşadığı köşkün müştemilatı olarak yapılan inşaatın telafisi güç zararlar oluşabileceğini belirtti...

Validebağ Korusu'ndaki millet bahçesi projesi durduruldu!

Birinci derece doğal ve tarihi sit alanı olan Üsküdar'daki Validebağ Korusu'nu millet bahçesi yapmak için İBB tarafından hazırlanan proje tahsis sorunundan kaynaklı olarak 'şimdilik' durduruldu.

Validebağ Korusu millet bahçesi oluyor!

Üsküdar’daki Validebağ Korusu’nu “millet bahçesi” yapmak için ilk adım atıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 1.derece doğal sit koruması altında olan koruda “peyzaj projesi” yapmak için koruma kuruluna başvurdu.

Validebağ Korusu'nda yine inşaat krizi!

İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü, 1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı.

Üsküdar Validebağ'daki sosyal tesis inşaatı durduruldu!

Üsküdar Validebağ'da tekrar inşaat çalışmaları girişimi tepkilere yol açtı. Validebağ Gönüllüleri girişimi inşaatı durdurdu .

Validebağ Korusu'ndaki inşaat protesto edildi!

Validebağ Korusu, bir yıl aradan sonra yine yeşil alan tartışmasına sahne oluyor. Mahkeme kararlarına rağmen korudaki inşaat malzemelerinin kaldırılmadığını söyleyen gönüllüler, koruda nöbet tutmaya başladı.

Validebağ Korusu’na komşu arsaya 810 milyon TL’lik proje!

Emlak Konut GYO’nun Validebağ Korusu’na komşu arsası için düzenlediği ihaleyi Dap Holding şirketi Eltes İnşaat kazandı. Şirket projenin satış geliri olarak 810 milyon lira önerdi.

validebağ korusu inşaat Haberi

validebağ korusu inşaat


İstanbul Üsküdar’daki Validebağ Korusu için yine tehlike çanları çalıyor. Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü,  1. derece doğal sit alanı olan 354 bin metrekarelik koru için plan değişikliği teklifi hazırladı. Önümüzdeki ay meclis gündemine gelmesi beklenen teklife göre; koruya, 100 metrekare büyüklüğünde takılabilir-sökülür büfeler, yaya yolları yapılacak. Biri Beltur, ikisi Adile Sultan Kasrı; Öğretmenevi, biri de özel şirket tarafından işletilen 4 büfe ile somadan yapılan lojmanlar plana işlenecek. CHP’li meclis üyeleri Hüseyin Sağ, Nadir Ataman ve Deniz Erzincan’ın soru önergesine gelen yanıtta çalışma doğrulandı. İBB Başkanlığı adına verilen ; yanıtta; proje çalışmalarının henüz başlangıç aşamasında olduğu belirtilerek “Proje üzerinde çalışırken her aşamasında gerekli katılım ve görüş alışverişi konularına hassasiyet gösterilecek ve alan yasal mevzuat çerçevesinde imar planındaki fonksiyonuna uygun olarak...