18 / 04 / 2024

Van Başkale hasar tespit

Van Başkale hasar tespit

İran'ın Hoy bölgesinde 16 Şubat tarihinde yaşanan 4,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında Van'ın Başkale ilçesinde hasar tespit çalışması yapıldı.

Van 4 şiddetinde yine sallandı! SON DAKİKA: AFAD duyurdu! 

AFAD tarafından yapılan bir son dakika açıklamasında Van'ın Başkale ilçesine 77 kilometre mesafede deprem olduğu bildirildi. Van yine sallandı. İşte detaylar...

TOKİ bu ildeki yeni projesi için start verdi! TOKİ'den konut bekleyenler şimdi bakın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Van Başkale projesinin ihalesini 12 Ekim tarihinde gerçekleştirecek. İşte proje ile ilgili detaylar...

TOKİ'den Vanlılara büyük müjde! Başkale'ye 221 yeni konut geliyor!

Türkiye'nin 81 ilinde inşa edeceği toplam 250 bin yeni konut için start veren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Van projesinin ihale tarihini de açıkladı. TOKİ Van projesinde 221 konut yer alacak.

Van Başkale'deki deprem konutları kısa sürede tamamlanacak!

Van'ın Başkale ilçesinde depremzedeler için inşa edilen deprem konutların yapımı tüm hızıyla devam ediyor. Deprem konutları kısa süre içerisinde depremzedelere teslim edilecek. 

Van Başkale halkı yeni evlerine kavuşmayı bekliyor!

Sel felaketinin yaşandığı ve 11 evin yıkıldığı Van Başkale'de evlerini kaybeden vatandaşlar yeni evlerine kavuşacakları günü bekliyor.

Van'da sel sonrası 6 ev yıkıldı!

Van'ın Başkale ilçesinde sağanak yağışlar sonrası yaşanan sel nedeniyle  6 ev yıkılırken 30 evde hasar meydana geldi.

Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Van Başkale deprem konutlarında incelemeler yaptı. Peki Van Başkale deprem konutlarında son durum ne?

Van'daki depremzedelerin örnek konutları tamamlandı!

İran'da yaşanan deprem sebebiyle Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde evleri yerle bir olan depremzedeler için inşa edilen evlerin örnek konutları tamamlandı...

Van Başkale ve Saray'da depremzedeler konutlarına sonbaharda kavuşacak!

İran'da 23 Şubat 2020 tarihinde yaşanan depremde Van'ın Başkale ve Saray ilçelerindeki evleri yıkılan depremzedelerin kalıcı konutlarına sonbaharda kavuşması planlanıyor.

Van Başkale'de depremzedeler için kalıcı konutlar inşa edilecek!

İran'ın Hoy şehrinde geçen sene meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin yıkıma sebep olduğu Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yeni kalıcı konutlar inşa edilecek...

Van'daki depremde hasar gören ev sahipleri için kalıcı konut inşaatına başlanmalı!

TMMOB Mimarlar Odası Van Şubesi, üzerinden bir yıl geçen Başkale depremi sonrası halkın kendi kaderine terk edildiğini dile getirerek, yapılması gerekenleri açıkladı.

Van Başkale'de evleri yıkılan depremzedelerden yeni ev talebi!

Van Başkale’de yaşanan depremin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hala çadırlarda ve konteynerlerde kalan depremzedeler, yaralarının sarılması için beklediklerini dile getiriyor. 

Van Başkale ve Saray'da yıkımın izleri 1 yılda silindi!

İran'da geçen yıl 23 Şubat tarihinde yaşanan depremin en çok hissedildiği Van'ın Başkale ve Saray ilçelerinde yaşanan yıkımın izleri 1 senede silindi.

Van Başkale hasar tespit Haberi

Van Başkale hasar tespit

İran'ın Hoy bölgesinde 16 Şubat tarihinde yaşanan 4,6 büyüklüğüne sahip depremin hissedildiği, Van'ın Başkale ilçesinde hasar tespit çalışması yapıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile Başkale Belediyesi ekipleri, sarsıntının hissedildiği Kaşkol Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

İran sınırında bulunan mahallede evleri kontrol eden ekipler, ağır hasarlı ya da yıkılan bir yapı bulunmadı.

Köyde genellikle kerpiçten yapılan yaklaşık 60 evin duvarlarında çatlaklar olduğunu belirleyen ekipler, ön inceleme sonrasında köyden ayrıldı. 

Evlerle ilgili detaylı teknik incelemelerin daha sonra yapılacağından bahseden görevliler, duvarlarda oluşan çatlakların eksik malzeme kullanımından olduğunu kaydetti.

Evinde çatlaklar meydana gelen mahalle sakinlerinden Dündar Sarıtaş, depremde büyük panik yaşadıklarını anlattı.

Sarsıntının durmasıyla dışarıya kaçtıklarını söyleyen Altınöz, "Akşam saat 21.00'de deprem oldu. Sarsıntı çok şiddetliydi. Şükür can ve mal kaybımız...