29 / 03 / 2024

Van Taşdönderen Mahallesi

Van Taşdönderen Mahallesi

Van'da Ortaçağ sığınağı kaya yerleşimleri bulundu. Gürpınar'a 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor

CHP'li Aşkın Genç TOKİ sorunlarını meclis gündemine taşıdı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı mağdurları seslerini duyurmaya çalışırken, CHP Milletvekili Aşkın Genç de TOKİ'nin '100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi'nde yaşanan sorunları Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. 

Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi? Karlı gayrimenkul yatırımı yapmak için buna dikkat!

Dükkan ve iş yerlerinin fiyatlarında yaşanan artışlar da aynı konut fiyatları gibi ilerliyor. Bir vatandaş, Beşiktaş'ta satılık olan dükkanın fiyatının 1.5 milyon dolar olmasına tepki gösterdi. Peki Beşiktaş'ta dükkan mı, Miami'de ev mi?

Kahramanmaraş Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak! 2 bin 122 bağımsız bölüm!

6 Şubat depreminin merkez üssü Kahramanmaraş'ta inşaat çalışmaları devam ediyor. Depremde yardıma ilk koşan ülke Azerbaycan'a teşekkür etmek amacıyla Kahramanmaraş'ta kurulan Azerbaycan Mahallesi 320 dönümlük alan üzerine kurulacak.

THY eylül ayında 7,9 milyon yolcu taşıdı

Türk Hava Yolları (THY), eylül ayı yolcu ve kargo trafik sonuçlarına göre yüzde 84,9 doluluk oranına yaklaşarak, toplamda 7,9 milyon yolcu taşıdığını açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), Haziran ayında  7,7 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 83,5 doluluk oranına ulaştı.

THY'den en yüksek mayıs ayı performansı: 7,4 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), bu yılın Mayıs ayında toplam 7,4 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 81,8 doluluk oranına ulaştı.

ABD'de konut başlangıçları düşüşünü üçüncü aya taşıdı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de konut başlangıçları, Kasım ayında yüzde 0,5 azaldı ve 1 milyon 427 bine gerileyerek düşüşünü 3. aya taşıdı.

Marmaray'ın taşıdığı yolcu sayısı 9 senede 784 milyona aştı! 

Dünyanın en derin batırma tüp tüneline sahip olan Marmaray, aradan geçen 9 senelik zamanda Türkiye'nin toplam nüfusunun 9.2 katını, megakent İstanbul'un ise 49.5 katını taşıdı. İşte detaylar...

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesi Meclis gündemine taşındı! İhale neden ertelendi?

İzmit Cedit Mahallesi Kentsel Dönüşüm ihalesinin tarihinin ertelenmesine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Isuzu D-Max'ta düşük faiz fırsatı! Bu fiyatları sakın kaçırmayın! Isuzu D-Max 18 Haziran 2022 fiyat listesi!

Isuzu D-Max'ta düşük faiz fırsatı başladı. Peki Isuzu D-Max fiyatları ne kadar? İşte Isuzu D-Max 18 Haziran 2022 fiyat listesi...

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesiyle ilgili önerge verildi!

Nahçıvan-Iğdır-Kars Demiryolu projesi meclis gündemine taşındı. DP'li Uysal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

CHP'li Özkan Yalım Tapu Sicil Müdür Yardımcılığı Sınavı'nı TBMM'ye taşıdı!

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, yazılı sınav sonucunda başarılı olan isimlerin sözlü sınavda başarısız kabul edilmesini ve gündeme gelen 'torpil' iddialarını TBMM'ye taşıdı.

Aydın Özer Finike’de satılan TOKİ arazisini Meclis’e taşıdı!

Finike’de geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen TOKİ arazi ihalesini Meclis'e taşıdı. Özer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a soru önergesi verdi...

Van Taşdönderen Mahallesi Haberi

Van Taşdönderen Mahallesi

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Taşdönderen Mahallesi'nde Ortaçağ dönemine ait kaya yerleşimleri bulundu.


İlçe merkezine 70 kilometre uzaklıktaki Taşdönderen Mahallesi'ni çevreleyen yüksek tepelerde bulunan ve ilk kez görüntülenen kaya yerleşimleri, labirent şeklindeki çok sayıda odasıyla dikkati çekiyor. Vadiye hakim noktalara kayaların yontulmasıyla iç içe inşa edilen 3 katlı yapıda, yaklaşık 24 metrekare genişliğinde odalar göze çarpıyor.


Yerleşimde incelemelerde bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Top, AA muhabirine, kayalıklara yontulmuş yerleşimin 3 katlı yapılardan oluştuğunu anlattı.


Kaya yerleşiminin, yaptığı ilk tespitlere göre Ortaçağ dönemine ait olduğunu vurgulayan Top, bu dönemde bölgede Hristiyanların yoğun olarak yaşadığını söyledi.


Top, manastır kompleksi gibi tasarlanan yapının, özellikle asıl yerleşime uzak olmasının ve ulaşılması güç bir noktaya yapılmasının önemine işaret...