18 / 04 / 2024

Varşova metro

Varşova metro

Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın başkenti Varşova'nın metro sistemi genişletme projesine 432 milyon avro yatırım gerçekleştirecek.

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın açılıyor! AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? 

AKM-Gar-Kızılay Metro Hattı yarın resmen devreye alınıyor. Peki AKM-Gar-Kızılay Metrosu'nda hangi duraklar var? Metro ile hangi noktalara aktarma yapılabilecek? 

İçişleri Bakanlığı'nın el koyduğu soruşturma dosyalarında metro ihaleleri de mi var?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski başkanları Kadir Topbaş ve Mevlüt Uysal’ın metro ihalelerinde tahmini 1 milyar TL kamu zararına sebep olduğu ileri sürülerek yapılan suç duyurusu Danıştay’dan döndü.

İstanbul'da 180 kilometreyi aşkın metro hattı var!

Metrolar kent içi ulaşımın olmazsa olmazı. En uzun metro ağı 743 kilometre ile Şanghay’da bulunuyor. İstanbul’da diğer raylı sistemler hariç 180 kilometreden fazla metro hattı var. Moskova Metrosu ise sanat galerisinden farksız tasarımıyla eşsiz.

İstanbul Havalimanı Polonya'nın Merkez Havalimanı'na ilham oluyor!

Polonya Altyapı Bakan Yardımcısı Wild, İstanbul Havalimanı'nın finansal yapısının, Varşova yakınlarında inşa edilecek Merkez Havalimanı için ilham verici olduğunu söyledi.

Polonya'nın kapsül oteli!

Japonya ve çeşitli Güneydoğu Asya ülkelerinde hizmet veren kapsül otel 2018 yılından beri Varşova'da da hizmet veriyor.

12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı!

Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı'nda kaç istasyonu var?Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı nereden geçecek? metro haritası var mı? İşte 12 soruda Sultangazi-Arnavutköy Metro Hattı...

Binali Yıldırım: İlk iş, metro Sancaktepe'ye geliyor!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, "İlk iş, metro Sancaktepe'ye geliyor. Daha sonra Sultanbeyli'de. Sancektepe için bir güzel projemiz daha var. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir şubesini de Sancaktepe'ye kuruyoruz" dedi...

Polonya, Türk müteahhit firmaları için fırsat sunuyor!

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül, Polonya-Türkiye ilişkilerinde, ticari iş birliğinin önemli bir rol oynamaya devam edeceği belirtti. 

Nihat Zeybekci'den İzmir'e metro müjdesi!

İzmir projelerini anlatan AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci  "Önceliğim altyapı olacak. Eş değer öneme sahip bir de trafik var. Metro ve İZBAN ile ulaşım ağı kuracağım. İzmir’e estetik bir dokunuş yapacağım" dedi.

Gaziantep'e metro ve millet bahçesi müjdesi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na yeniden aday gösterilen Fatma Şahin, Yükselen Gaziantep Vizyon Projeleri'ni açıkladı. Projeler arasında metro ve millet bahçesi de var...

Polonya'nın ilk kapsül oteli açıldı!

Polonya'nın ilk kapsül oteli Varşova'da hizmete açıldı. Bir bilim kurgu filminin seti gibi görünen kapsül otel, birbiri üzerine yerleştirilmiş iki sıra kapsüllerden meydana geliyor.

Metro projelerinde iptal yok hızlanma var!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, 2019 seçimleri öncesi çalışmalara hızla devam ettiklerini açıkladı. Uysal, metro projelerinin hiçbirinin iptal edilmediğini çalışmaların hızlandığını dile getirdi. 

Başbakan Yıldırım: İstanbul'da 1.023 kilometre metro hedefimiz var!

Başbakan Binali Yıldırım, Üsküdar Meydanı'nda düzenlenen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı Açılış Töreni'nde konuştu. Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un genelinde bin 23 kilometre raylı sistem, metro, hafif raylı metro yapma hedefimiz var. " dedi.

Varşova metro Haberi

Varşova metro


Avrupa Birliği (AB), Polonya'nın başkenti Varşova'nın metro sistemi genişletme projesine 432 milyon avro yatırım gerçekleştirecek.

AB Komisyonu, Enerji Birliği emisyon düşürme stratejisi hedeflerine uyumlu olduğu gerekçesiyle Varşova'nın metro genişletme projesine 432 milyon avroluk yatırım yapılacağını açıkladı.

Polonya'ya aktarılacak AB kaynağı, Varşova'da 6 yeni metro istasyonu inşasında, 13 yeni metro treni ve teknik ekipman alımında kullanılacak.

Varşova metrosunun mevcut durumda iki hattı bulunuyor.

AB, şehirlerde kişisel otomobillerin kullanımının azaltılması için toplu taşımanın geliştirilmesine yönelik projeleri çeşitli fonlarla destekliyor.



Yeni...