19 / 04 / 2024

veraset intikal vergisi beyannamesi nereye verilir

veraset intikal vergisi beyannamesi nereye verilir

Miras hukukuna göre mirasbırakanın ölümü Türkiye’de meydana gelmiş ise ölüm tarihinden itibaren dört ay içinde veraset ve intikal vergisi beyannamesinin verilmesi gerekiyor. Peki, veraset ve intikal vergisi beyanı nereye verilir?

Veraset intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?

Veraset intikal vergisi beyannamesi ne zaman verilir?: Ölüm Türkiye'de meydana gelmişse mükelleflerin Türkiye'de bulunmaları halinde, ölüm tarihini izleyen dört ay içinde, mükelleflerin yabancı bir ülkede bulunması halinde ise altı ay içinde verilir...

Veraset intikal vergileri!

Veraset intikal vergilerinin matrahı ilk 190 bin TL için veraset yoluyla intikallerde yüzde 1, ivazsız intikallerde ise yüzde 10, sonra gelen 430 bin TL için veraset yoluyla intikallerde yüzde 3, ivazsız intikallerde yüzde 15 olarak belirlendi...

Veraset beyannamesi için gerekli belgeler!

Veraset beyannamesi için gerekli belgeler, veraset ilamının aslı veya tasdikli örneği, belediyeye varisler tarafından verilen emlak beyannamesinin belediyece onaylanmış örneği, vefat edenin oturduğu mahalle muhtarından alınan ilmühaber olarak biliniyor...

Veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017!

Bir kişinin ölümü üzerine, sahibi bulunduğu menkul ve gayrimenkul mallarla bütün hak ve alacaklarının mirasçılarına intikali halinde veraset vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi ödeme zamanı 2017..

Veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

2017 yılı veraset ve intikal vergisi için ilk taksit ödemeleri Mayıs ayı içerisinde gerçekleşti. Peki, veraset ve intikal vergisi 2.taksiti 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi için 1.taksiti için son gün bugün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için 1. taksit ödemeleri bugün sona eriyor...

Veraset ve intikal vergisi için son 10 gün!

Kendisine miras kalan kimselerin ödemekle mükellef olduğu veraset ve intikal vergisi için son 10 gün kaldı. Ödemeler vergi dairesine yapılacak..

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017!

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti için ödeme dönemi devam ediyor. Peki, veraset ve intikal vergisi 1. taksiti son ödeme tarihi 2017 ne zaman?

Veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 31 Mayıs'ta bitiyor!

3 yılda her yıl Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere toplam altı eşit taksitte ödenen veraset ve intikal vergisi için 2017 yılı 1. taksiti 31 Mayıs'ta sona eriyor..

Veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017!

Veraset ve İntikal Vergisi ödemelerinden önce belli zamanlarda beyanname verilmesi gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyanname verme süresi 2017..

Veraset ve intikal vergisi kanunu 2017!

Veraset ve intikal vergisi kanunu, 7338 sayılı kanun olup bu kanun ile mirasçılar vergiye tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca 6 taksitte ödenebiliyor.

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2016 yılı sonunda Resmi Gazete'de yer alan Tebliğ ile belirlenmişti. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarları 2017..

Veraset ve intikal vergisi oranları 2017!

İvazsız bir tarzda bir şahıstan diğer şahsa intikal eden mallar için Veraset ve İntikal Vergisi ödeniyor. İşte veraset ve intikal vergisi oranları 2017..

Veraset ve intikal vergisi beyannamesi 2017!

2017 yılı veraset ve intikal vergisi 1. taksiti 1-31 Mayıs tarihleri arasında ödeniyor. Vergi için öncelikle beyannamenin verilmiş olması gerekiyor. İşte veraset ve intikal vergisi beyannamesi zamanı ve yeri..

5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017!

Vatandaşların miras vergisi olarak da bildiği veraset ve intikal vergisi 2017 yılı 1. taksitleri 1 Mayıs'ta başlıyor. İşte 5 soruda veraset ve intikal vergisi 2017 detayları..

Veraset intikal vergisi hesaplama 2017!

Halk arasında miras vergisi olarak da bilinen veraset ve intikal vergisi için ödemeler Mayıs'ta başlıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte veraset intikal vergisi hesaplama 2017 kuralı..

veraset intikal vergisi beyannamesi nereye verilir Haberi

veraset intikal vergisi beyannamesi nereye verilir

Veraset ve intikal vergisi beyanı nereye verilir?

Miras hukukuna göre veraset ve intikal vergisi mükellefleri, veraset ve intikal vergisi beyannamesini; Veraset yoluyla gerçekleşen intikallerde ölen kimsenin ikametgâhının bulunduğu, Diğer suretle gerçekleşen intikallerde tasarrufu yapan şahsın ikametgâhının bulunduğu, Tüzel kişilerde ve diğer teşekküllerde merkezlerinin bulunduğu, Miras bırakanın veya bu tasarrufu yapan şahsın ikametgâhı yabancı memlekette ise Türkiye’deki son ikametgâhının bulunduğu, bulunduğu yerdeki vergi dairesine verirler. 

Muris veya tasarrufu yapan kişinin Türkiye’deki ikametgâh adresinin bulunmaması veya tespit edilememesi halinde, tarha yetkili vergi dairesinin Başkanlığımızca belirlenmesi için mükellefler vergi dairesi başkanlıklarına vergi dairesi başkanlığı olmayan illerde defterdarlıklara veya vergi dairelerine dilekçe ile başvurabilirler. 



Veraset ve İntikal Vergisi’nde ana prensip karşılıksız şekilde mal iktisap eden şahsın beyanname vermesidir. Bununla birlikte, 5602 sayılı Kanunda tanımlanan şans oyunları...