19 / 04 / 2024

vergi ödenen bankalar

vergi ödenen bankalar

Kira gelir vergisi tüm vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak ve anlaşmalı bankaları şubesinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?

Kira gelir vergisi, anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak; Anlaşmalı bankaların şubesinden ödenebiliyor. Siz de "Kira gelir vergisini hangi bankaya ödeyebilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Vergi ödenen bankalar hangileridir?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen vergi tahsil yetkisi verilen 28 banka bulunuyor. Peki vergi ödenen bankalar hangileridir? İşte vergi tahsil yetkisi verilen bankalar bu haberde...

Bankaların dağıttığı maaş promosyonlarından vergi alınacak mı?

Bankaların şirketlerle yaptığı maaş promosyonu ödemelerinden vergi alınabileceği yolundaki tartışmaya Prof.Dr. Murat Batı son noktayı koydu. Batı, bankaların yaptığı promosyon ödemelerinin maaş olarak sayılamayacağı için ücrete ilişkin gelir vergisi alınmayacağını yazdı.

Kızışan yarışa kamu bankaları da dahil oldu! Emekli promosyonuna okkalı zam geldi!

Bankalar arası emekli maaşı promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Kamu bankalarında SGK emeklilerine 3 sene için ödenen promosyon tutarı 5 bin TL'ye çıkarıldı.

Sterlinin dibe vurması ile İngiltere harekete geçti! Vergi paketi geri çekildi! Son dakika sterlin kuru

150.000 sterlin üzerindeki gelirler için ödenen en yüksek vergi oranının yüzde 45′ten yüzde 40′a çekilmesini amaçlayan vergi planı sterlinin çökmesi ile geri çekildi. 

Bankalar promosyon yarışından ne kazanıyor?

Bankaların promosyon yarışında çıtayı sürekli bir üst seviyeye koyması, akıllara "peki bankalar bunu neden yapıyor?' sorusunu getiriyor. Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, "bankadan alınan promosyona vergi yok" başlığı ile kaleme aldığı köşe yazısında bankaların bu yarışa neden katıldığına ışık tuttu.

Vergi daireleri ve bankalar kısıtlamada açık mı?

Ülkemizde koronavirüs tedbirleri kapsamında saat 19:00'dan itibaren tam kapanmaya geçiliyor. İçişleri Bakanlığı, merak edilen soruları yanıtlandırdı. Peki, yarın vergi daireleri ve bankalar açık mı? Vergi borcu olanlar kısıtlamadan muaf mı tutulacak? İşte tüm merak edilenler...

Milyonlarca emeklinin merakı sona erdi! İşte bankaların promosyon ödemeleri!

Milyonlarca emekliye ek gelir olarak ödenen promosyon ödemeleri bankalar tarafından açıklandı. Ödemeler emekli maaşına göre yıllık 500, 625 ve 750 TL olarak değişiyor...

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Emlak vergisi taksit yapan bankalar 2019!

Her sene ev, işyeri, arsa ve arazi sahipleri tarafından ödenen emlak vergisinde son günlere girildi. Peki, emlak vergisi taksit yapan bankalar hangileridir?

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Konutta vergi indirimi kampanyasında son günler!

Mart'ta bankaların konut kredisi faiz oranları son 6 ayın en düşük seviyesine geriledi. Buna ek olarak Mart sonuna kadar yüzde 10’a yakın vergi indirimi uygulanıyor. Kampanyalar ve faiz oranları değerlendirildiğinde Mart ayı konut alımlarında avantaj ayı olarak görülüyor.

Kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018!

Kira gelir vergisi ödemeleri vergi dairelerinin yanı sıra anlaşmalı bankalar aracılığı ile yapılabiliyor. Peki, kira gelir vergisi yatırılan bankalar 2018 hangileri?

Değer artış kazancı vergisi ödenen bankalar!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler ay sonuna kadar ödenebiliyor. Vergi anlaşmalı bankalar aracılığı ile de ödenebiliyor. İşte değer artış kazancı vergisi ödenen bankalar..

Kira gelir vergisi ödenen bankalar!

1 Temmuz'da başlayan kira gelir vergisi 2. taksit ödeme dönemi 31 Temmuz'a kadar devam ediyor. Peki, vergi nereye ödenir? İşte kira gelir vergisi ödenen bankalar..

vergi ödenen bankalar Haberi

vergi ödenen bankalar

Kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince kira geliri olanların beyanname vererek gelir vergisi ödemeleri gerekiyor. Vergi, için her sene istisna sınırları belirleniyor.


Bu sınırı aşan kimseler vergi borçları için vergi dairesinden veya internetten beyanname verebiliyor. Ödemeler de; Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için), Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak, Anlaşmalı bankalardan ve tüm vergi dairelerinden ödenebiliyor. Peki, kira gelir vergisini hangi bankalar alıyor?


Kira gelir vergisi anlaşmalı bankalar:

AKBANK T.A.Ş. (*)

AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.

ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.

ALTERNATİFBANK A.Ş.

ANADOLUBANK A.Ş.

ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

CITIBANK A.Ş.

DENİZBANK A.Ş. (*)

BURGAN BANK A.Ş.

FİNANSBANK A.Ş. (*)

HSBC BANK A.Ş. (*)

ING BANK A.Ş.

KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)

ODEA BANK A.Ş.

ŞEKERBANK T.A.Ş.

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)

TEKSTİLBANK A.Ş.

TURKISHBANK A.Ş.

TURKLAND BANK A.Ş.

TÜRK...