05 / 05 / 2024

Volkswagen Manisa osb

Volkswagen Manisa osb

Remax 7Tepe’den Mert Başaran Volkswagen’in Manisa’daki yatırım kararını yorumladı. Peki Volkswagen’in yatırım kararını nasıl okumak lazım?

Manisa'da OSB arsalarına talep artıyor! 

Mecit Osmanlı Gayrimenkul Danışmanlığı’nın sahibi Mecit Osmanlı, Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde son zamanlarda arsa yatırımlarının arttığını dile getirdi. 

Manisa'ya 2 yeni OSB kurulacak!

Yüksek teknolojiye dayalı sanayi yatırımlarını Manisa'ya çekmek amacıyla iki yeni OSB kurulması için çalışmalar hızlandırıldı. MTSO Başkanı Mehmet Yılmaz, Osmancalı ve Saruhanlı'da kurulacak OSB'lerle Manisa'yı dünya çapında önemli bir yatırım merkezi haline getirmek istediklerini belirtti.

Mustafa Varank'tan Volkswagen'in yatırımdan vazgeçme kararına ilişkin açıklama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Manisa'ya yatırıma hazırlanan ancak bundan vazgeçen Volkswagen'in kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Volkswagen’in fabrika kararı bu ilçeyi çok üzdü!

Alman devi Volkswagen'in Manisa’da yapmayı planladığı fabrikayı ertelemesi şehirde hayal kırıklığına sebep oldu. 4 bin kişiye istihdam sağlaması öngörülen fabrikanın yapılma planının şimdilik askıya alınmasından sonra bölgedeki gayrimenkul fiyatlarında düşüş yaşanması bekleniyor. 

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Manisa Demirci OSB tamamlanıyor!

Manisa Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk ve beraberindeki heyet Manisa Valisi Ahmet Deniz’i ziyaret ederek ilçede 800 dönümlük alanda kurulacak olan organize sanayi bölgesi hakkında bilgi aktardı.

Volkswagen’in Manisa yatırımı konut fiyatlarını katlayacak!

Endeksa Kurucu Ortağı ve CEO‘su Görkem Öğüt, Manisa’da Volkswagen’in 1.3 milyar dolarlık yatırımla gerçekleştireceği fabrikanın  mevcut gayrimenkul fiyatlarını katlayacağını söyledi...

Volkswagen Manisa’ya yatırım kararı aldı!

Remax 7Tepe’den Mert Başaran Volkswagen’in Manisa’daki yatırım kararını yorumladı. Peki Volkswagen’in yatırım kararını nasıl okumak lazım?

Manisa’da gözler konut fiyatlarında!

Volkswagen Manisa'ya yatırım yapmak için çalışmalara başladı. Bölgede gözler konut fiyatlarına çevrildi.

Manisa'da Volkswagen heyecanı: Bir daire için 40 kişi arıyor!

Volkswagen’in dev fabrika yatırımı bölgede heyecana yol açtı. İşsize iyi bir iş, çalışana ise daha dolgun bir maaş hayali kurdurmaya başlayan fabrikanın temelleri atılmadan gayrimenkul piyasası da hareket kazandı.

Volkswagen'e Alsancak'ta 10 dönüm arazi!

Volkswagen’in, Manisa'da 943.5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı kurduğu şirket, Türkiye’de kurulacak yeni fabrika için yürütülen müzakereleri ve hazırlıkları bir kez daha gündeme getirdi...

Volkswagen, yeni fabrika yatırımı için Manisa'da arazi bakıyor!

Alman otomobil devi Volkswagen yetkilileri Manisa OSB ve çevresinde arazi işlemleri için sahaya indi.

Volkswagen'ın yeni fabrikası Manisa'da kurulacak! 

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan Alman otomotiv devi Volkswagen'ın yeni fabrikasının Manisa'da kurulacağını açıkladı.

Volkswagen Manisa osb Haberi

Volkswagen Manisa osb

Son aylarda yaşanan Volkswagen'in Manisa yatırım kararı ve bazı global şirketlerin Kütahya,,Eskişehir, Balıkesir gibi Anadolu’nun çeşitli köylerinde OSB’ler etrafında yer almaları büyük yatırım bütçeleri oluşturmaları , bana 2001 devalüasyonunu hatırlattı:

O zamanda devalüasyonda, biz Türkler varlıklarımızı panikle satıp 1,5 milyon TL’den dövize geçerken yabancılar döviz satıp Türk varlıklarına saldırmışlardı (daha altı sıfır atılmamıştı). Maalesef ülkemizin makus talihi yine son 2 yılda yine bir kriz ve devalüasyon oldu yine biz Türkler panikle  7 TL’ye kadar dolar alırken yabancılar döviz satıp Türk varlıklarını almaya başladılar.

Buna örnek sadece Volkswagen ya da diğer bazı yabancı şirketlerin arazi ve sanayi yatırımları değil Bist 100 deki  banka hisselerinin 1 yılda bazı hisselerdeki yüzde 70’e  varan artış ve yabancı alımlarına artısına bakınca yabancıların ilgisini görebiliyoruz.

Warren Buffetin "sokaklardan...