26 / 04 / 2024

Manisa’da gözler konut fiyatlarında!

Manisa’da gözler konut fiyatlarında!

Volkswagen Manisa'ya yatırım yapmak için çalışmalara başladı. Bölgede gözler konut fiyatlarına çevrildi.



Alman otomotiv devi Volkswagen'in Manisa'ya yatırım yapmak amacıyla harekete geçmesiyle gözler bölgede bulunan gayrimenkul fiyatlarına döndü. 

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; firmaların kurulmasından sonra şehirdeki istihdamla birlikte konut fiyatlarının ve kiraların da artmasıyla beklendiği kaydedildi. Bölgede esnafı ve halk, Manisa'ya katma değer katacak yatırımdan memnun olduklarını söyledi. 

Konu hakkında açıklamalar yapan Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve aynı zamanda Manisa Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "Öncelikle Volkswagen yatırımı ülkemize ve şehrimize hayırlı olsun. Bu Manisa için bulunmaz bir nimet. Fabrikanın ilk etapta 5- 6 bin kişiyle çalışacağı, yan sanayileriyle birlikte 20 bin kişiye kadar istihdam sağlayacağını öngörüyoruz. Bu fabrikanın kurulması işsizliğe çare olacak" diye konuştu. 

Uzun zamandır Manisa'nın göç aldığını söyleyen Akyüz, "Volkswagen'in kurulmasından sonra da mutlaka göçler olacaktır. Konut satışları artacaktır. Ama şu an için normal düzeyinde seyrediyor. Şu an halihazırda fabrikanın kurulacağı alana yakın bölgede, TOKİ'nin yapımını sürdürdüğü 5 bin 500 konutluk proje devam ediyor. Fabrika kurulunca da konut sorunumuz olmayacaktır inşallah" dedi.
 


Geri Dön