25 / 04 / 2024

yabancı taşınmaz edinimi

yabancı taşınmaz edinimi

Bazı Türkler mülklerini, belli bir para karşılığında yabancılara üç yıllığına devrediyor. Vatandaşlık hakkı kazanan yabancı, daha sonra tapuyu eski geri sahibine veriyor. Sektörde ise tedbir alınması isteniyor.

2019'da yabancıya en çok konut satılan 10 şehir!

Yabancıların Türkiye'ye ilgisi devam ediyor. Ülkemizde en çok konut satışı İstanbul, Antalya ve Ankara'da yapılıyor.  Peki, 10 büyükşehirde 2019 yılında ne kadar konut satıldı?

2018'de konut alan yabancıların sayısı meclis gündeminde!

2018 yılında konut alarak vatandaşlığa hak kazanan yabancı sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Öztunç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

Türkiye'de yabancıların taşınmaz edinimi rehberi!

Türkiye'de yabancıların taşınmaz edinimi rehberi, ülkemizde taşınmaz edinmek isteyen yabancı uyruklu kişilere tapu işlemleri hakkında yardımcı oluyor. İşte yabancıların taşınmaz edinimi ile ilgili yeni düzenlemeler..

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ildeki 15 taşınmazı yatırıma açıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı mülkiyeti Hazine'ye ait olmak üzere Artvin, Bursa, Antalya, Kars, Kayseri, Kütahya, Mersin, Ordu, Uşak ve Balıkesir şehirlerinde 15 kamu taşınmazınında turizm yatırımı yapılması amacıyla 49 seneliğine yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis ediyor. 

Yabancıya aynı konutla tek vatandaşlık sınırlaması!

2018'de Resmi Gazetede yayınlanan yönetmeliğe göre; yabancı vatandaşlar için 250 bin dolar tutarında taşınmaz edinimi ile Türk vatandaşlığı kazanımı kolaylaştırmıştı. 2019'da yayımlanan yeni yönetmelikle bir konutun vatandaşlık edinimi için sadece bir kez kullanabileceği belirtildi.

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya'daki yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin, "Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor" diye konuştu.

Yabancıya konut satışında 'yapısız taşınmaz' riski!

Yabancı uyruklu gerçek kişiler, gerekli kanuni kısıtlamalara uyulması şartıyla, ülkemizde konut, iş yeri, arsa ve tarla gibi nitelik bakımından her türlü taşınmazı satı alabiliyor. Fakat özellikle yapısız taşınmazların edinilmesi durumunda büyük riskler bulunuyor...

Gayrimenkul alan 7 bin yabancıya vatandaşlık!

Taşınmaz edinimi yoluyla vatandaşlık almak isteyen yaklaşık 7 bin yabancıya uygunluk belgesi verildi. Taşınmaz edinimi şartını yerine getiren yabancılar arasında 1475 kişiyle İran vatandaşları ön sırada yer aldı.

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Toplantısı 21 Mayıs'ta!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi ve Vatandaşlık Alma Süreci Bilgilendirme Toplantısı 21 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek...

5 soruda yabancıların taşınmaz alım-satımında değerleme şartı ve vergiye etkisi!

Kurtuluş Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Yabancıların Taşınmaz Ediniminde Değerleme Raporu ve Vergiye Etkisi 5 madde de cevapladı...

81 ilde taşınmaz satışında askeri sorgulama yapılmayacak!

Emlak Uzmanı Özelmacıklı: Yabancıya konut satışı artıyor. Yabancıya uyruklu gerçek kişilere taşınmaz satışında askeri sorgulama yapılmayacak” dedi…

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı Semineri 10 Nisan'da!

GYODER Akademi Yabancıya Konut Satışı, Taşınmaz Edinimi Ve Vatandaşlık Alma Süreci Eğitim Semineri 10 Nisan 2019 Çarşamba günü gerçekleştirilecek...

Çetin Osman Budak yabancılara taşınmaz satışını TBMM'ye taşıdı!

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, yabancılara taşınmaz satışına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşıdı...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımı ikiye katlandı!

Yabancıların geçen yıl Türkiye'deki taşınmaz edinimi bir önceki yıla göre iki katına yükseldi. 

Yabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır?

Türkiye'den gayrimenkul sahibi olmak isteyen yabancı uyruklu vatandaşlar, karşılıklılık şartı olmadan taşınmaz satın alabiliyor. Peki, tabancı uyruklulara taşınmaz satışı nasıl yapılır? İşte tapu işlemleri..

yabancı taşınmaz edinimi Haberi

yabancı taşınmaz edinimi

Yabancılara yapılan konut satışıyla Türk vatandaşlığı verilmesi sürecinde bazı iddialar gündeme taşındı. Türkiye'de yer alan habere göre; yabancıların, Türkiye’de anlaştığı bir satıcıdan göstermelik olarak konut aldığı, 3 yıl sonra vatandaşlığı aldıktan sonra, baştan anlaşılan bir komisyon karşılığında parasını geri tahsil edip, tapuyu da yine aynı kişiye devrettiği iddia etti.

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Hakan Akdoğan “En az 250 bin Amerikan doları veya karşılığı Türk lirası tutarında taşınmazı, tapu kayıtlarına üç yıl satılmaması şerhi koyulmak şartıyla satın alan yabancı yatırımcılar için, vatandaşlık hakkı tanınmıştı. Lakin bazı taşınmaz maliklerinin belli bir bedel karşılığında resmî olarak satış yaparak, üç yıl sonra taşınmazı geri almak üzere protokoller yaptıklarını duyuyoruz. Türk vatandaşlığı bu kadar ucuza getirilmemeli” açıklamasında bulundu.

Piyasada bazı taşınmaz maliklerinin...