29 / 03 / 2024

yabancı türkiye gayrimenkul yatırımı

yabancı türkiye gayrimenkul yatırımı

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlar son zamanlarda yatay seyrediyor. Yabancıların yaptığı yatırımların büyük kısmını gayrimenkul yatırımları oluşturuyor.

Yabancılar Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarını artırdı!

EVA Gayrimenkul Değerleme, yabancıların son iki yılda Türkiye’deki gayrimenkul yatırımlarını analiz etti. 2020 yılı ilk çeyreğinde yabancıya konut satışında, bir önceki yıla oranla yüzde 13,8’lik bir artış yaşandı...

Türkiye gayrimenkul fiyatları İngiltere konut pazarı ile yarışıyor!

Türkiye'deki konut fiyatlarındaki yükseliş yatırımcıyı yurt dışına yöneltti. Yatırımcılar özellikle İngiltere'de konut pazarına büyük ilgi duymaya başladı.

Türkiye, gayrimenkul sektörü hariç ‘net yatırımcı’ oldu

Türkiye senenin 10 aylık döneminde gayrimenkul sektörü hariç net dış yatırımcı haline geldiği açıklandı. Buna göre, tekstil, konaklama, tarım ve madencilik gibi Türkiye’nin öne çıkan sektörlerinde yurtdışına giden doğrudan yatırım tutarının gelenden fazla olduğu görüldü. 

Türkiye’deki AVM arzı 13,70 milyon metrekareye ulaştı!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; Türkiye’deki alışveriş merkezi arzı artarak 13,70 milyon metrekareye ulaştı. İşte detaylar...

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündeminde!

2002-2022 yılları arasında Türkiye'den gayrimenkul satın alan yabancılar TBMM gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyla ilgili soru önergesi verdi. İşte o önerge...

Ruslar, Türkiye’den gayrimenkul alan yabancılar arasında ilk sırada!

Uluslararası aracı kuruluş Propriete Generale Group uzmanlarının yaptığı araştırmaya göre Ruslar, Ocak ve Mayıs 2022 döneminde Türkiye’den gayrimenkul satın alan yabancılar arasında birinci oldu.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,85 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Türkiye genelinde kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 162,90 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

GYODER, Türkiye gayrimenkul sektörünü sınır ötesine taşımaya hazırlanıyor!

Türkiye’nin gayrimenkul platformu GYODER, düzenlediği toplantıda piyasanın yurtdışındaki gücünü artırmak amacıyla hedeflerini ve 15-18 Mart tarihlerinde yapılacak "MIPIM 2022"deki stratejisini açıkladı.

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkul yatırımları yüzde 65 arttı!

Türkiye’de gerçekleştirilen yabancı yatırımlarını toplam edinim adedi ve tüm işlemler bazında değerlendiren EVA Gayrimenkul Değerleme, yatırımların 2021'de 2020'ye göre edinim adedi bazında yüzde 65 yükseldiğini belirledi.

Türkiye'de kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı kaç metrekare?

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, kişi başına düşen kiralanabilir AVM alanı, Türkiye genelinde 160,10 metrekare/1000 kişi olarak hesaplandı.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Covid-19 sonrası Türkiye gayrimenkul piyasasında neler değişti?

Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ne oldu? İşte Vizyon Taşınmaz Değerleme şirketinin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mete Gülbaş'ın Covid-19 Sonrası Türkiye Gayrimenkul Piyasası ve Ekonomik Verileri ile ilgili olarak hazırladığı o rapor...

Realtyplus Türkiye Gayrimenkul pazarında!

İspanya merkezli yeni nesil emlak pazarlama zinciri Realtyplus, Türkiye Gayrimenkul pazarında yerini aldı.

yabancı türkiye gayrimenkul yatırımı Haberi

yabancı türkiye gayrimenkul yatırımı

Türkiye’nin büyümesinde önemli etken şeklinde gördüğü ve artırmaya çalıştığı yabancı doğrudan yatırımlarda son zamanlarda yatay seyir, hatta düşüş yönünde eğilim görülüyor. 

Dünya Gazetesi'nden Mehmet Kaya'nın haberine göre; gelen yatırımların önemli bir bölümünü de gayrimenkul yatırımlarından meydana getiriyor. Öte taraftan, Türkiye’den, yurt dışına giden doğrudan yatırımlar ise artıyor. 

Bir ülkeden yurt dışına yapılan doğrudan yatırımın, o ülkeye gerçekleştirilen doğrudan yatırıma oranına ilişkin basit hesaplama, ülkenin yatırım ortamıyla ilgili göstergelerden biri şeklinde görülüyor. 

Giden yatırımın gelen yatırıma oranı yükseliş eğiliminde

2006 sonrasındaki veriler değerlendirildiğinde, Türkiye’de küresel krizde artsa da giden yatırımın, gelen yatırıma oranının yüzde 10 oranlarında olduğu belirlendi. Türkiye’nin ciddi bir siyasi krizde olduğu 2013 sonu ve 2014, bu oranda yüzde 50’nin üzerine ulaşıldığı tek sene olarak ön plana çıkıyor.

Türkiye’de...