19 / 04 / 2024

yabancı yatırımcı konut satışı

yabancı yatırımcı konut satışı

Türkiye genelinde konut satışları 2020 Eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 6,9 azaldı ve 136 bin 744 olarak kaydedildi. Sektör temsilcileri, yıl sonuna kadar 1.4 milyon konut satışı beklediklerini belirtirken, 2021'den umutlu olduklarını kaydetti...

Yabancı yatırımcının konuta ilgisi pandemi öncesine geri döndü!

Yabancılara geçen ay satılan 3 bin 893 adet konut, tarihin en yüksek ağustos ayo  rakamları olarak kayıtlara geçerken, yurt içinde ilk vakanın görüldüğü Mart'taki satışları da geçmiş oldu.

Yabancı yatırımcı en çok 250 bin dolarlık evleri tercih ediyor!

Yabancılara konut satışları son yılların en yüksek seviyesine ulaştı. Boğaz’da yalı isteyenler de Esenyurt’ta küçük daire isteyen de var. Yabancı alımlarında en çok tercih edilen ise vatandaşlık sınırı olan 250 bin dolarlık evler.

Hamit Demir: Türk yatırımcıdan çok yabancı yatırımcılara konut satıyoruz!

Hamit Demir, "Yabancı yatırımcıların ise iştahını kabarttı. Türk yatırımcıdan çok yabancı yatırımcılara konut satıyoruz. Bugün geldiğimiz noktada yabancı yatırımcıların dövizin artışını fırsata çevirdiğini söyleyebiliriz" dedi

Antalya yabancı yatırımcıya 747 konut satışıyla lider!

Konut satışları ocakta yüzde 17,8  düşüşle 80 bin 308 oldu. Yabancı yatırımcılara yapılan 747 konut satışı ile ilk sıra Antalya'nın oldu.

Yabancı yatırımcılar ikinci el konut pazarına yöneldi!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, son aylarda yabancı yatırımcıların 2. el konut piyasasına yöneldiğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Yabancı yatırımcıların gözü Ankara'daki konut projelerinde!

Doğan Grup CEO’su Erdoğan Yıldırım konut satışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, yabancıya konut satışında Ankara'nın 3. sırada yer aldığını söyleyerek yabancı yatırımcılarının gözünün Ankara'daki konut projelerinde olduğunu kaydetti.

Yabancı yatırımcının ilk tercihi İstanbul oldu!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, yabancı yatırımcıların konut tercihinde İstanbul’un ilk sırada yer aldığını ve Türkiye’de yabancıya satılan her iki konuttan birisinin İstanbul’da yer alan konsept projelerden gerçekleştiğini belirtti.

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Konut satışlarına yabancı yatırımcı dopingi!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye genelinde konut satışları 2020 Kasım ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18,7 azaldı ve 112 bin 483 oldu. Konut satışlarında yabancı yatırımcının etkisi büyük oldu.

Anadolu Yakası konut projeleri yabancı yatırımcıların ilgisini çekiyor!

Beyttürk iştiraki olan Reagroups Gayrimenkul Pazarlama'nın Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul'da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine yöneldiğini söyledi.

Anadolu Yakası projelerine yabancı yatırımcı ilgisi artıyor!

Reagroups Yönetim Kurulu Üyesi Soner Keleş, İstanbul’da yabancı yatırımcı ilgisinin son dönemde Anadolu Yakası konut projelerine doğru yöneldiğini söyledi...

Yabancı yatırımcı yıl boyunca Türkiye'ye olan ilgisini hiç kaybetmedi!

TÜİK 2019 Ekim Ayı Konut Satış İstatistikleri'ni değerlendiren Hasanoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hasanoğlu, "Yabancı yatırımcı bu yıl boyunca ülkemize olan ilgisini hiç kaybetmedi" dedi...

Yabancı yatırımcılar Türkiye'de nereleri tercih ediyor? 

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya Türkiye'deki konut satışları hakkında bilgi verdi.Bu yıl yabancılara ne kadar konut satılmış? Yabancı yatırımcılar en çok nereleri tercih ediyor?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisi artıyor!

Yeni açıklanan konut satışı verilerine göre yerli yatırımcılara yapılan konut satışı azalırken yabancı yatırımcılara yapılan satışlar arttı. KDV muafiyeti ve 250 bin dolarlık satış karşılığı verilen vatandaşlık hakkı yabancı yatırımcıları Türkiye'ye yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz!

Kar Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Şenol Üçüncü, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Üçüncü, "Yıl sonunda yabancı yatırımcıda rekor bekliyoruz" dedi.

yabancı yatırımcı konut satışı Haberi

yabancı yatırımcı konut satışı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Eylül 2020 Konut Satış İstatistiklerini açıkladı. Verilere göre; 2020 Eylül'de Türkiye genelinde 136 bin 744 konut satıldı. Konut satışlarında İstanbul 25 bin 399 satışla ilk sırada yer aldı. 

Sektör temsilcileri, 2020 Eylül konut satış verilerini değerlendirdi. 

Abdülkadir Akkuş/ Akkuş Group Yönetim Kurulu Başkanı

“Türkiye’nin başarılı pandemi mücadelesi, yabancı yatırımcı talebini tetikledi”

“TÜİK’in açıkladığı eylül satış rakamlarına göre, satışlar yılın ilk 9 ayında 1 milyon 161 bin 278 konut satışı ile 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 34,2 artış gösterdi, Faiz oranlarındaki bir miktar yükseliş, son dönemdeki agresif talep artışını eylülde yeniden tanımladı. Faiz oranlarının yüzde 1’in altında seyretmesinin, bu dengeyi muhafaza edeceğine inanıyoruz. Eylül satış rakamlarında, ağustosta başlayan yabancı yatırımcı taleplerindeki artışın giderek hız kazandığını görüyoruz. Geçtiğimiz...