29 / 03 / 2024

yabancı yatırımcı ticari gayrimenkul

yabancı yatırımcı ticari gayrimenkul

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Yabancı yatırımcıların ticari gayrimenkule ilgisi azaldı mı?

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yabancı yatırımcıların hem finansal hem stratejik olarak Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin düştüğünü belirtti.

Türkiye yabancı yatırımcı için daha da cazip hale gelecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı, "Belirlenen şartlara göre yatırım yapan veya mevduat tutan yabancılara verilecek vatandaşlık hakkı ile birlikte ülkemiz yabancı yatırımcı için daha da cazip hale gelecek." dedi .

Yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkını Mahmut Dereli değerlendirdi!

Bir milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Torkan İnşaat İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli değerlendirmede bulundu.

Dövizde yaşanan kur artışı yabancı yatırımcı için bir fırsat!

2016 yılının hem Türkiye hem de dünya için oldukça yoğun bir gündemle geçtiğini belirten Metal Yapı Konut Genel Müdürü Akın Karalı ise şunları kaydetti: "Yaşanan tüm gelişmelere rağmen ülkemiz yerli ve yabancı yatırımcıları cezbediyor. ." dedi.

Konutta yabancı yatırımcıya dolar etkisi!

Sektör temsilcileri, yabancı yatırımcıların bu tür dalgalanmaları cazip gördüğünü kaydederek, bu durumun son günlerde satış ofislerine yansıdığını bildiriyor.

Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yönelmeli!

CNR Emlak Fuarı’nda, gayrimenkul sektöründeki güvenli yatırım araçları masaya yatırıldı. Omurga Portföy Yatırım Direktörü İlhami Akkum, “Güvenli liman arayan yabancı yatırımcı GYF’ye yatırım yapmalı” dedi.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

yabancı yatırımcı ticari gayrimenkul Haberi

yabancı yatırımcı ticari gayrimenkul

PwC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, Türk şirketleri tarafından yapılan varlık satışlarına yabancılardan yoğun talep gösterildiğini gile getirdi. Sözcü'de yer alan habere göre; PWC Şirket Ortağı Mevlüt Akbaş, yeniden yapılandırma süreçlerine ilişkin konuştu ve faiz ortamının bilançolara etkisini analiz etti.

Akbaş, 2021 yılı içinde yeniden yapılandırma başvurularının bir miktar düştüğünü belirtti. Akbaş, “Yüksek faiz ortamı ve kurun değer kaybetmesinin bilançolara negatif etkilerinin olduğunu görüyoruz. Yılın son çeyreğinde yeniden yapılandırma başvurularının artmasını öngörebiliriz” diye konuştu.

Yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisi azaldı

Akbaş, “Yeniden yapılandırmada Türk şirketlerin varlık satışına gitmesi durumunda yabancı ilgisi oluyor mu?” sorusunu yanıtladı. 

Akbaş, ciddi anlamda yabancı ilgisi bulunduğunu, hem finansal hem stratejik yatırımcının Türkiye'ye gelmek istediklerini ancak yabancı yatırımcının ticari gayrimenkule ilgisinin bir miktar azalış gösterdiğini belirtti. 

ABD'de...