24 / 04 / 2024

yabancılar 2018de ne kadar konut aldı

yabancılar 2018de ne kadar konut aldı

Yabancılar Türkiye'yi yeniden mercek altına aldı. Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı.

Konya'daki araziler yabancıların radarında! Ünal Karaman: Bu bir memleket meselesidir!

İYİ Parti Konya Milletvekili Ünal Karaman, Konya'da verimli arazilerin yabancıların eline geçtiğine, çiftçilerin ise toprağa küstüğüne dikkat çekti. Karaman, bunun basit bir mülkiyet devri olmadığını, memleket meselesi olduğunu söyledi. İşte o açıklama...

Yabancıların Türkiye talebi bitti mi? Yabancıya konut satışı 11 ayda yüzde 46,2 azaldı!

Türkiye, yabancı uyruklu vatandaşların konut talebinin yüksek olduğu bir ülke olarak dikkat çekiyor. Peki yabancıya konut satışında son durum ne? Yabancıların Türkiye talebi bitti mi?

Antalya'da yerleşik yabancıların sayısı pandemiyle katlandı!

Güneşi, sahilleri, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel dokusuyla 12 ay boyunca turistlerin merkezi olan Antalya, koronavirüs sürecinde de kente yerleşmeyi isteyen yabancıların gözdesi haline geldi. 

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancıların tapu harcı 2018!

Yabancı uyruklu kimseler, ülkemizde gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, bu tapu işlemi için ne kadar harç ödemesi yapıyor? Yabancıların tapu harcı 2018 ne kadar?

Yabancılar Türkiye'den 18 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türkiye'den satın aldığı gayrimenkulleri açıkladı. Açıklanan verilere göre yabancılar bugüne kadar Türkiye'den 18 milyar lira değerinde konut ve arsa satın aldı.

Yabancılar Çanakkale'den 100 milyon liralık arazi aldı!

Çanakkale 18 Mart Köprüsü çevresinde yabancılar bugüne kadar 100 milyon liralık arazi satın aldı. İlgili gösteren yabancıların yüzde 70’ini Araplar oluşturdu.

Türkiye’de yabancılar en çok gayrimenkul sektörüne yatırım yaptı!

2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çeken Türkiye, 2 basamak yükselerek 20’inci sırada yer aldı.Gelişmekte olan ülkeler arasında ise 8’inci sıraya yükselen Türkiye’de yabancılar en çok yatırımı gayrimenkul sektörüne yaptı.

Yabancıların tapu masrafları 2016!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye sınırları içerisinde yasal sınırlamalara uymak şartı ile taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancıların tapu masrafları 2016 nelerdir? Yabancılar ne kadar masraf öder?

Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi?

Gayrimenkuller için her sene ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Peki, çevre temizlik vergisini kimler ne zaman öder? Yabancılar çevre temizlik vergisi öder mi? İşte yanıtı..

Yabancılar konut sektörüne yoğun ilgi gösteriyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, yabancıların özellikle konut sektöre yoğun ilgi gösterdiğinin altını çizerek, mütekabiliyet yasasından bu yana yabancıların yaklaşık 4,5 milyar dolarlık konut aldığını açıkladı.

Türkiye'de yabancılar yılbaşından beri ne kadar konut satın aldı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlediği bilgiye göre, yabancıların Türkiye'den satın aldığı konut adedi ocak-ağustos döneminde, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 22,7 artışla 14 bin 424'e ulaştı.

Çin'de yabancıların konut yatırımları kolaylaştı!

Çin istikrar kazanan konut sektörüne daha fazla destek sağlayabilmek için yabancıların konut yatırımlarını düzenleyen yasaları gevşetti. İşte Ömer Faruk Çolak'ın Dünya Gazetesi'ndeki yazısı...

yabancılar 2018de ne kadar konut aldı Haberi

yabancılar 2018de ne kadar konut aldı

Mütekabiliyet Yasası'nın çıkmasının ardından geçen süreçte yabancıya satış oranları hala istenilen seviyelere gelemedi. Geçtiğimiz ay yapılan vatandaşlık hakkının 250 bin dolara düşürülmesi uygulamasıyla yabancıya satışların yükseltilmesi hedeflendi. Kurlardaki artışla birlikte TL'nin değer kaybetmesi ülkemizi yabancı yatırımcı için cazip bir ülke haline getirdi. Ancak bu süreçte en önemli konu güven. Bir dönem ülkemizden alım yapma konusunda çekimser davranan yabancı yatırımcıların konut, ofis, AVM ve otel yatırımları konusunda Türkiye'de fırsat araştırması yaptıklarına yönelik duyumlar alıyoruz. Avrupalılardan Uzakdoğululara kadar yabancı
yatırımcılar yeniden ülkemizi mercek altına almış durumda. Uzmanlar önümüzdeki dönemde sık sık satış haberleri duyacağımızı belirtiyor.

Ekonomist’te yer alan habere göre; Geçen yılın ilk sekiz ayında yabancılara 13 bin konut satılırken bu yılın aynı döneminde .18 bin 540 konut satıldı. Tahminlere göre bu...