20 / 04 / 2024

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli

Yabancı uyruklu vatandaşlar, 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun değişikliği ile karşılıklılık şartı olmadan ülkemizde taşınmaz edinebiliyor. Peki, yabancıların tapu alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli?

Tapu mevzuatı gereğince, yabancılar kanuni sınırlamalara uymak kaydıyla, Türkiye’de işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabiliyor. Peki, yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli?

Borsa İstanbul'da ocakta yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler

Borsa İstanbul’da yabancı yatırımcıların ocak ayı itibariyle en fazla alım-satım yaptığı hisseler belli oldu. İşte yabancıların en çok alım ve satım yaptığı 10 hisse.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul alırken veya satarken tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Gayrimenkul alım-satım işlemlerinde bazı adımlar izleniyor. Peki, Gayrimenkul satışında tapu harcı ile emlak vergisini hangi taraf öder?

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Türk Vatandaşlığı için son dakika gelişmesi! Yabancıların arsa alımında yapı şartı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla döviz karşılığı Türk vatandaşlığı alımına yönelik yeni karar Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni değişiklikle beraber artık yabancıların taşınmaz alımıyla vatandaşlık kazanabilmesine ilişkin uygulamaya arsa üzerinde yapı bulunma şartı getirildi.

Yabancılar Türkiye'den hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? Rakamlar her geçen gün katlanıyor!

Türkiye'de yabancılara yapılan arazi satışlarına ilişkin rakamlar her yıl açıklanıyor. Peki yabancılar hangi yılda kaç metrekare arazi aldı? En çok hangi ülke vatandaşları gayrimenkul alıyor? İşte o rakamlar...

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi!

Yabancıların KKTC’de taşınmaz mal edinmesine yönelik yasa çalışmalarında sona gelindi. UBP Güzelyurt Milletvekili Dr. Ziya Öztürkler, konuya ilişkin bilgi verdi.

Gayrimenkulde yabancıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu! Yabancı alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için!

EVA Gayrimenkul Değerleme tarafından açıklanan verilere göre, gayrimenkulde yabancı yatırımcıların gözdesi İstanbul, Antalya ve Edirne oldu. Yabancıların gayrimenkul alımlarının yüzde 18,6’sı vatandaşlık için yapılıyor. İşte ayrıntılar... 

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı yatırımcıların 2022 ve 2021 yılındaki Türkiye'de yaptıkları tüm gayrimenkul cinsinden alımları tüm detaylarıyla belli oldu. Yabancıların Türkiye ilgisi katlanıyor! En çok hangi ilden gayrimenkul alıyorlar? Peş peşe açıklandı!

Yabancı işçi çalıştıranlar şimdi yandı! Ucuza çalıştırayım derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödemeyin!

Yabancı işçi çalıştıranlar çok üzülecek. İşletmeler, yabancıları “ucuza çalıştırayım” derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İşte yabancı istihdamı ile ilgili ceza tutarları…

Kasım ayında yabancıların en çok alım satım yaptığı hisseler hangileri?

Geçtiğimiz hafta borsada hisse alımı yapmaya devam eden yabancılar Kasım ayında da net alıcı konumunda. İşte yabancıların en fazla alım satım yaptığı yaptığı hisseler...

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli Haberi

Yabancılar gayrimenkul alırken nelere dikkat etmeli

Yabancıların tapu alırken dikkat etmesi gerekenler!

Yabancı uyruklu vatandaşlar, 2012 tarihinde yürürlüğe giren kanun değişikliği ile karşılıklılık şartı olmadan ülkemizde taşınmaz edinebiliyor.


Ancak tapu alırken yabancıların uyması gereken birtakım yasal sınırlamalar bulunuyor. Ülke genelinde, yabancı uyruklu bir gerçek kişi, en fazla 30 hektar taşınmaz satın alabiliyor ve sınırlı ayni hak edinebiliyor.


Buna karşın yabancıların askeri yasak bölgeler ve güvenlik bölgelerinde taşınmaz edinimi ve izin almadıkça kiralaması mümkün olmuyor. Peki, yabancıların tapu alırken dikkat etmesi gerekenler nelerdir?


Yabancıların tapu alırken dikkat etmesi gerekenler;

- Taşınmaz üzerinde, ipotek, haciz vb. bir kısıtlama bulunup bulunmadığı veya taşınmazın satışına engel herhangi bir durumun bulunup bulunmadığı gibi hususlar ilgili Tapu Müdürlüğünden kontrol edilmelidir.


- Taşınmaz edinme başvurusunun reddi halinde, işlem yapılan Tapu Müdürlüğü'nün bağlı olduğu Bölge Müdürlüğü'ne itiraz başvurusu yapılabilir.


-...