29 / 03 / 2024

yabancılar konut alırken nelere dikkat etmeli

yabancılar konut alırken nelere dikkat etmeli

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancıların dikkat etmeleri gerekenlere ve mağdur edilmeleri halinde hukuki haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Arsa yatırımcıları dikkat! Arsa fiyatları neden yükseldi? Arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Konut fiyatlarındaki yüksek fiyat artışları vatandaşların arsaya yönelmesini sağladı. Arsaya talebin artmasıyla arsa fiyatları da yükselmeye başladı. Peki  arsa alırken neye dikkat edilmeli?

Yabancıların konut alımında getirilen 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları sürüyor!

Türkiye emlak sektöründe son dönemlerde, yabancıların konut alımında getirilmiş olan 400 bin dolarlık sınırlamanın yankıları devam ediyor. Bu konudaki önemli bir aktör olan Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Hacı Ali Taylan konu ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

Ev alırken dikkat edilmesi gerekenler 4 maddede tüm detaylarıyla!

Yeni bir konut sahibi olmak her bireyin hayalleri arasında yer alıyor. Peki konut alırken nelere dikkat edilmeli 2024?

Konut alım satımında yabancı detayı! Gelir vergisi çıkabilir!

Son zamanlarda ülke genelinde yabancın yatırıcıların gayrimenkul alımında artışlar meydana geldi. Yabancıya konut satışları 2023'te 35 bin oldu. Peki yabancıdan konut alım satışında neye dikkat edilmeli? 

Ev alacaklar dikkat! Konut alırken tapu harcının tamamı ödenir mi?

Konut alım satımlarında zorunlu olarak tapu harcı tahsilatı yapılmaktadır. Buna göre, konut alanlar tapu harcı masrafının tamamını ödemek zorundalar mı? bu konu merak edilen konular arasında yer alıyor. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler?

Türkiye'de yabancılar kanuni sınırlamalara uymak şartıyla, işyeri veya mesken olarak kullanmak üzere, taşınmaz satın alabilirler. Peki, Yabancıların Türkiye'den ev alırken dikkat etmesi gerekenler neler? İşte detaylar...

Konut alımında vatandaşların ilk önceliği depreme dayanıklılık oldu!

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş ve Hatay merkezli olarak meydana gelen depremlerden sonra vatandaşlar konut alırken göz önünde bulundurduğu kriterlerin sırasını da değiştirdi. Buna göre dayanıklılık 1. sırayı aldı.

Yabancıya konut satışında Antalya ilk sırada!

Türkiye'de yabancılara konut satışı, 2023 yılı temmuz ayı itibarıyla yüzde 43,9 oranında düşüşle 22 bin 76 oldu. Yabancılar konut alımında en çok Antalya ilini tercih etti.

Ev alırken ortaya çıkabilecek masraflar nelerdir?

Ev almayı planlayan vatandaşlar "Ev alırken ne gibi masraflar çıkar?" sorusunun yanıtını arıyor. İşte ayrıntılar...

Yabancılara konut satışı zirveyi görmüştü! ‘Artık 1 milyon dolar sınırı gelmeli’ çağrısı!

Türkiye’de geçen yıl yabancıya konut satışı zirve yaparken Rusya-Ukrayna savaşının da etkisiyle artışı bir önceki yıla göre yüzde 15.2 artışla 67 bin 490 konut satışı gerçekleşti.  Ruslar 16 bin 312 konutla ilk sırada yer alırken İran ve Iraklılar  da ikinci ve üçüncü oldu. 

Yabancı işçi çalıştıranlar şimdi yandı! Ucuza çalıştırayım derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödemeyin!

Yabancı işçi çalıştıranlar çok üzülecek. İşletmeler, yabancıları “ucuza çalıştırayım” derken kişi başı 35 bin 815 TL para cezası ödeme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. İşte yabancı istihdamı ile ilgili ceza tutarları…

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

yabancılar konut alırken nelere dikkat etmeli Haberi

yabancılar konut alırken nelere dikkat etmeli

2020 yılının ikinci yarısında yabancılara konut satışı, 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 4 yükselerek 25 bin 531'den 26 bin 550'ye ulaştı ve gayrimenkul sektörü hareketlendi. Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, Türkiye’de gayrimenkul almak isteyen yabancıların dikkat etmeleri gerekenlere ve mağdur olmaları durumunda hukuki haklarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, konuya ilişkin şunları söyledi:

“Yabancıların Türkiye’deki mevzuata ve uygulamaya aşina olmamaları nedeniyle meydana çıkabilecek olan sorunların önüne geçilebilmesi için taşınmaz edinmek isteyen yabancıların dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor.” 

Yabancıların Türkiye’de gayrimenkul edinimi ve bununla ilgili taşınmaz ediniminin kouşlları ve sınırlamalarının düzenlendiğine de vurgu yapan Kakıcı Şimşek, “Türkiye’de gayrimenkule sahip olmalarının bir önemli yanı da; 5901 Sayılı Türk...