19 / 04 / 2024

yabancıya sahil ev satışı

yabancıya sahil ev satışı

İngiliz The Sunday Mirror gazetesi Türkiye'nin yabancılar için emlakta popüler hale geldiğini yazdı. Gazete ‘Türkiye yabancıların emlak alımında İspanya'yı geride bırakıyor' ifadesini kullandı.

Yabancıya konut satışlarında deprem korkusu! En fazla İstanbul etkilendi!

Satılık ve kiralık ev fiyatlarının fırlamasının sebeplerinden biri olan yabancıya konut satışları, şubattaki 6 Şubat depremlerinden beri toparlanamadı. Ocak ayında yüzde 0,6 oranıyla sınırlı olan bu düşüş şubat ayında yüzde 27'ye fırladı ve eylül ayında ise yüzde 42 oranıyla sert gerilemeyi sürdü.

Ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? 

Türkiye, dünyada ev fiyatlarının en çok yükseldiği ülkelerden oldu. İnşaat maliyetlerinin artışı ve yabancı talebine ek olarak faizlerde konut fiyatlarını yükseltiyor. Peki ev fiyatları düşer mi? Yabancıya konut satışı fiyatları nasıl etkiliyor? İşte ayrıntılar..

Yabancıya konut satışı fiyatları etkiliyor mu?

Yurtdışında yabancılara ilişkin doğrudan konut satışı gerçekleştiren şirketlere devlet desteğini öngören uygulamanın ev fiyatlarını yükselteceği olasılığı sosyal medyada tepkilere neden olurken, sektör temsilcileri  yabancıya kiralama yoluyla verilen oturum izninin kaldırılmasını istiyor. 

Ev ilanlarında 'Sadece yabancıya satılık' krizi! Dikkat! Ceza getirebilir! 

Kakıcı - Şimşek Hukuk Bürosu kurucularından Av. Elvan Kakıcı Şimşek, gayrimenkul piyasasındaki fırsatçılara dikkat çekerek, 'Türkler aramasın', 'Sadece yabancıya kiralık' gibi ilanlarının sayısının hızla yükseldiğini belirtti. Bu durumun ceza getirebileceğini vurguladı...

Yabancıya konut satışı yasaklanmalı mı? 

Dünya Gazetesi köşe yazarı Ussal Şahbaz bugünkü köşesinde yabancıya konut satışını kaleme aldı. İşte Ussal Şahbaz'ın 'Yabancılara ev satışı yasaklansın mı?' başlıklı yazısı...

4 Mart'tan itibaren yabancıya konut satışında rapor gerekecek!

Yabancıya yapılan konut satışlarına yeni düzenlemeler geliyor.  4 Mart'tan itibaren yabancı ülke vatandaşlarına yapılan gayrimenkul satış işlemlerinde rapor gerekli olacak. 

Tamer Özyurt: Yabancıya konut satışında bu yıl 50 bini geçeriz!

Özyurtlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özyurt, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Özyurt, "Yabancıya satışta bu yıl 50 bini geçeriz" dedi...

Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor!

Bahaş Holding CEO'su Abdüssamet Bahadır, TÜİK, ocak ayı konut satış rakamlarını değerlendirdi. Bahadır, "Yabancıya satış her geçen gün kendi rekorunu kırıyor" dedi...

Yabancıya konut satışında tarihin en iyi başlangıcı!

Yılın ilk ayındaki 3 bin 168 adet konut satışı, yabancıya satışta tarihin en iyi ocak ayı rakamı olarak kayıtlara geçti...

Ocak 2019'da yabancıya konut satışı yüzde 81,9 arttı!

TÜİK  2019  yılı Ocak ayı konut satış rakamlarına göre, yabancıya konut satışı yüzde 81,9 artarak 3 bin 168 oldu.

AVM'lerde 'yerliye TL yabancıya dolarla kira' tartışması!

Perakende sektörü yeniden diken üstünde. AVM’ler 'yerli markalara TL, yabancıya dolarla kira' teklifinde bulunuyor...

Trabzon yabancıya konut satışında 7'nci sıraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme'nin araştırmasına göre yabancıya konut satışında Trabzon son beş yılda 7'nci sıraya yükseliş kaydetti. 

Yabancıya vatandaşlık hakkı müteahhite yaradı!

Yabancıya vatandaşlık şartı ülkelere göre farklılık gösteriyor. Türkiye'de ise 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancı vatandaşlık alabiliyor.

yabancıya sahil ev satışı Haberi

yabancıya sahil ev satışı

İNGİLİZ The Sunday Mirror, şimdiye kadar 17 bin İngiliz'in Türkiye'de emlak aldığına işaret ederek ‘Türkiye, yeni İspanya mi?' başlığını kullandı. Gazete ‘Bazı emlak uzmanları, Türkiye'nin, kısa bir süre içerisinde İngilizlerin tatil evleri için en favori mekan olarak İspanya'yı geride bırakabileceğini tahmin ediyorlar' diye yazdı. Türkiye'nin yurt dışında gayrı menkul alan İngilizlerin arasında giderek daha popüler hale geldiğini belirten gazete, bölgede dairelerin, 20 bin sterlinden ucuz olduğuna, güneşin de yılda 300 günden fazla parladığına dikkat çekti.

TÜRKİYE FAVORİ OLUYOR

Gazete, Türkiye'de gayrimenkul alma eğiliminde bir yavaşlamanın görünmediğini...