26 / 04 / 2024

Yahya Efendi Camii restorasyon

Yahya Efendi Camii restorasyon

Beşiktaş Çırağan Caddesi üzerinde bulunan Yahya Efendi Camii ve Dergahı'nda sürdürülen restorasyon çalışmaları sırasında tarihi mezarlık zarar görüyor

Yahya Efendi Camii açıldı!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restore edilen Yahya Efendi Camii açıldı...

Safranbolu Sadiye Hanım Camii'nin temeli atıldı!

Sadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kur’an Kursunun temeli Safranbolu Belediye Başkan Vekili Halil Aydın'ın da katılımıyla atıldı...

Safranbolu Şadiye Hanım Camii 1 yılda tamamlanacak!

Cemal Caymaz Mahallesi'nde yapımı devam eden Şadiye Hanım Camii ve Abdurrahman Efendi Kuran Kursu'nun 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor.

Eyüp Arakiyeci Caferağa Camii'nin restorasyonu tamamlandı!

Eyüp'teki Sertarikzade, Hatuniye, Emin Baba, Vezir, Şeyhülislam Mustafa Efendi ve Afife Hatun tekkeleri ve restorasyon çalışmasıyla Zal Mahmud Paşa Camii'nin ardından Arakiyeci Caferağa Camii'nin de restorasyonu tamamlanarak ibadete açıldı.

Fatih Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi restore edildi!

Emin Sinan Mahallesi Kadırga Limanı Caddesi’nde yer alan ve korunması gereken anıt eserlerden biri olan Üsküplü Yahya Efendi Sıbyan Mektebi’nin Fatih Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Büyükçekmece Yahya Çavuş Cami Ramazan'da açılıyor!

Pınartepe Mahallesi'nde yapımında son aşamaya gelinen Yahya Çavuş Camii'ni denetleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Mimarisi ile fark yaratacak olan cami Ramazan ayında bölge halkımızın ibadetine açılacaktır" dedi.

Bayburt Zahit Efendi Camii yeniden ibadete açıldı!

Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyonu tamamlanan Zahit Efendi Camisi cuma namazının kılınmasıyla yeniden ibadete açıldı. Cami'nin dört ahşap destek tarafından taşınan ahşap bir tavanı bulunuyor.

Kayseri Yahyalı'daki Alemdar Camii’nin temeli atıldı!

Yahyalı İlçesi Çiğilli Mahallesi’nde arsası Ali Ramazan Dinç Hoca Efendi tarafından arsası bağışlanan Alemdar Camii’ nin temeli törenle atıldı.

İnebolu Yahya Paşa Camii restore ediliyor!

İnebolu'daki Yahya Paşa Camisi'nde restorasyon çalışmalarına başlandı. Restorasyon ihalesini 202 bin 336 lira bedelle kazandıklarını belirten Yıldıray Parlar, çalışmaları 90 gün içinde tamamlayacaklarını kaydetti.

Parmakkapı Kadıasker Mehmet Efendi Camii'nin inşaatı 1,5 yıldır duruyor!

İstanbul Fatih ilçesinde bulunan ve depreme dayanıklı olmadığı iddiasıyla yıkılan Parmakkapı Kadıasker Mehmet Efendi Camii'nin inşaatının eski yapı çalıntılarına rastlandığı iddiasıyla 1.5 yıldır yapılmadığı odaya çıktı.

Güngören Yeşil Camii ibadete açıldı!

Güngören Yeşil Camii, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yahya Baş, Güngören Kaymakamı Zafer Orhan, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ve Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman'ın katıldığı törenle açıldı.

Ferhat Efendi Camii’nin inşaatı ne zaman tamamlanacak?

Kasımpaşa Yahya Kahya Mahallesi sakinleri, tarihi Hacı Ferhat Efendi Camii inşaatının yıllardır bitirilememesine tepkili. Yıllardır civardaki camilere giden cemaat, inşaat için 700 imzalı dilekçe de vermiş...

Kadıköy Feneryolu'nun tek yeşil alanı için 2 bin imza!

Tuğlacıbaşı Hacı Mustafa Şevki Efendi Camii'nin hemen bitişiğindeki 5,5 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek proje kapsamında, fidanlık alanın yerine, ikinci bir cami, öğrenci yurdu, meşruta, kütüphane ve otopark yapılacak.

Yahya Efendi Türbesi ziyarete açıldı!

Kanuni Sultan Süleyman’ın sütkardeşi Yahya Efendi’nin Mimar Sinan’a yaptırılan külliyesi yenilendi. Restorasyonu iki yılda tamamlanan Yahya Efendi Türbesi, Kültür Bakanı Ömer Çelik ve AB Bakanı Egemen Bağış tarafından ziyarete açıldı...

Yahya Efendi Camii restorasyon Haberi

Yahya Efendi Camii restorasyon

14 Haziran 2009'da başlayan ve sözleşmeye göre 15 Kasım 2010 tarihinde bitirilmesi gereken restorasyon işi aradan 13 ay geçmesine rağmen hâlâ devam ediyor. Cami ve mezarlık son 3 aydır da ziyarete ve ibadete kapatılmış durumda. Camiye bitişik nizam yapılan Boğaz manzaralı ve tamamı ahşaptan oluşan 2 katlı binanın ise imam ve müezzin için lojman olarak kullanılacağı öğrenildi. Kanuni Sultan Süleyman'ın süt kardeşi Şeyh Yahya Efendi'nin ölümünden sonra Sultan 2. Selim tarafından Mimar Sinan'a yaptırılan ve bugün cami ve dergâh olarak kullanılan tarihî mekan, içler acısı halde bulunuyor. Yaklaşık 2 yıldır devam eden ve 'restorasyon' adı altında yürütülen çalışmalar sırasında çok sayıda mezar taşı zarar gördü. Dergahın bahçesindeki Kanuni Sultan Süleyman'ın kızı Raziye Sultan ve 2. Abdulhamit'in kızı Hatice Sultan'ın...