28 / 03 / 2024

Yalovada çevre yatırımı

Yalovada çevre yatırımı

İnşaat çalışmaları süren 4 OSB projesinden ikisini bu yıl sonuna kadar tamamlamayı planlayan Yalova, İstanbullu sanayicilerin artan yatırım taleplerini karşılamakta zorlanıyor.

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Arsa yatırımında nelere dikkat edilmelidir?

Arsa yatırımı, belirli süreçlerden oluşur. Bu yatırım süreci için üç evre söz konusudur. Bu evrelerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Peki arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler nedir? İşte arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili önemli detaylar...

İstanbul'da kritik görüşme! 'Faiz politikası yatırım için uygun değil'

Türkiye'de hastane, yol ve bir takım çevre projelerine destek sağlayan Avrupa Yatırım Bankası'nın Başkanı, İstanbul'da Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve MB Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşerek ekonomi politikasıyla ilgili endişelerini aktardığını açıkladı

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

Millet bahçelerinin yatırım değeri 16 milyar TL'ye ulaşacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, toplam millet bahçesi rakamının 2021 sonu itibarıyla 278'e ulaşacağına dikkat çekti, yatırım değerinin de 16 milyar Türk Lirasına ulaşacağını duyurdu.

İzmir'e 2 milyar 200 milyon TL'lik kentsel dönüşüm yatırımı!

İzmir'de inşa edilen deprem konutlarını inceleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentte kentsel dönüşüm için  2 milyar 200 milyon TL kentsel dönüşüm yatırımının yapıldığını açıkladı. 

Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan yatırım talebini artırdı!

İstanbul'un çevre kentlere ve diğer bölgelere ulaşımını büyük oranda kolaylaştıran Kuzey Marmara Otoyolu, Sakarya'ya olan sanayi yatırım taleplerini de artırdı.

278 millet bahçesinin yatırım değeri 16 milyar TL!

Çevre Bakanı Kurum, 278 millet bahçesinin yatırım değerinin 16 milyar TL olduğunu açıkladı. Bu tutar, aralarında Çevre, İçişleri, Enerji dahil olmak üzere 7 bakanlığın 2021 yılı bütçesinden fazla. 

Evre Grup Turizm Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Evre Grup Turizm Yatırım Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 17 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Ali Murat Apaydın, Bernd Maser ve Michail Pediaditakis ortaklığında kuruldu.

Çevre ve Şehircilik'ten 25 ile 1 milyar avro yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un açıklamasına göre, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı programı kapsamında 25 şehirde hayata geçirilecek yaklaşık 1 milyar avro yatırım tutarlı 48 projeden 30'u tamamlandı.

Bursa’da 2020 yatırım yılı olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı’nın yanı sıra Bursa Büyükşehir bütçesinden yapılacak projelerle 2020 yılının tam bir yatırım yılı olacağını söyledi

Kentsel dönüşüm için 16 milyar TL'lik yatırım yapıldı!

2020 Merkezi Yönetim bütçe görüşmelerinde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “2019 yılı için kentsel dönüşüm ve sosyal konutlar dâhil olmak üzere tüm projeler için yaklaşık 16 milyarlık yatırım yaptık” dedi.

Bursa'da 2020 yatırım yılı olacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada, Bursa’nın daha yaşanabilir bir şehir olması adına 2020 yılının, ulaşım başta olmak üzere kentsel dönüşüm, tarihi miras ve çevre projelerinin bir bir hayata geçtiği tam bir yatırım yılı olacağını belirtti.

Yalovada çevre yatırımı Haberi

Yalovada çevre yatırımı

Turizm, süs bitkisi, gemi sanayi derken kent kimliği konusunda hala bir karar veremeyen Yalova’da şimdi de sanayi furyası yaşanıyor. Lc Waikiki’nin antrepo kurmak için yatırım yaptığı bölge özellikle İstanbul’dan gelmek isteyen üreticilerin kıskacında. Yalova coğrafi yapısı nedeniyle taleplere olumlu yanıt veremiyor. 


Yalova Ticaret ve Sanayi Odası (YTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Becan, ticaretin merkezi olma yolunda ilerleyen İstanbul’da arsa değerleri yükseldiği için üretimi başka yerlere taşımak isteyen sanayicinin ilk önce Yalova’nın kapısını çaldığını söyledi. Körfez Geçiş Köprüsü ve İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu projelerinin ardından makine ve otomotiv yan sanayinin yanı sıra lojistik sektörünün de Yalova’yı mercek altına aldığına dikkati çeken Becan, “Yalova’nın yüzde 59’u ormanlık alandan oluşuyor. Sanayi alanlarımız sınırlı. Buraya gelecek olan üretimlerin çevre dostu olması gerekiyor. Tüm bu sebepler dolayısıyla...