29 / 03 / 2024

yapı izin ruhsatı verileri

yapı izin ruhsatı verileri

TÜİK’in, 2017 Ocak- Eylül dönemi yapı ruhsatı verilerine göre, ruhsat verilen daire sayısı geçen yıla göre yüzde 57 artarak 1 milyon 106 bin olarak açıklandı.

Prefabrik evler için ruhsat ve izin gerekli mi? Ruhsata ihtiyaç olmayan yapılar hangileri?

Prefabrik evler Kahramanmaraş’ta yaşanan depremlerden sonra yoğun ilgi görmeye başladı. Pek çok kişi prefabrik ev için izin ya da ruhsat gerekip gerekmediğini merak ediyor.

Kaçak yapı para cezası ne kadar? Kaçak yapıya ruhsat alınır mı?

Kaçak yapılara dair merak edilen birtakım hususlar vardır. İşte o merak edilen detaylar!

Yola terk yapılmadan ruhsat verilir mi?

İmar planlarında bazı alanlar park, yeşil alan ya da oyun alanı gibi birimlere ayrılır. Kamu yararına olacak şekilde gerçekleşen bu duruma ise yola terk adı veriliyor. Peki, yola terk yapmadan ruhsat verilir mi? Tapuda yola terk işlemi nasıl yapılır? Yola terk nedir? İşte detaylar…

Adesa Gayrimenkul Konya'da 17 ticari bölümün inşaatı için ruhsat aldı!

Adese Gayrimenkul ile Aydın Yatırım Grup arasında, mülkiyeti Şirketimize ait olan Konya Karatay'da Hacıyusufmescit Mahallesi, 24026 ada 65 parseldeki 22 bin 191 metrekarelik arsada 17 adet Ticari/Sınai vasfılı bölümün yapımı için inşaat yapım ruhsatı alındı. 

Mera ve yaylalara da Yapı İzin Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İYİ Parti Antalya Milletvekili Hasan Subaşı’nın İmar Affı'ndan yararlanmak için mera ve yaylalarda yapı kayıt belgesi verilip verilmediği hakkında soru önergesini cevaplandırdı. 

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı!

Merakla beklenen yapı izin istatistiklerine göre yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 131,8 arttı...

İmar barışı ile 7.2 milyon kaçak yapı ruhsatlandırıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen imar barışı kapsamında  7.2 milyon kaçak bağımsız yapıya ruhsat verildiği ortaya çıktı. İmar affı için yapılan 3 milyon başvurudan ise 25 milyar TL gelir elde edildi. 

Vakıf GYO Cubes Ankara'nın tadilat ruhsatı alındı!

Vakıf GYO'nun Ankara İli, Çankaya İlçesi, Çukurambar Mahallesi'ndeki projesi "Cubes Ankara Projesi"nin yapı tadilat ruhsatı alındı. 

Mehmet Muş: Hobi bahçeleri hukuki değiller, kaçak yapılardır!

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bu hobi bahçeleri, birinci sınıf tarım arazileri üzerine yapılan, ruhsatı, imarı, planı olmayan, tamamen kaçak yapılar. Zaten bunlarla alakalı ilgili yerel idarelerin işlem yapması gerekiyor. Bunlara cezalar kesiliyor" dedi.

İş yeri ruhsatı için 'yapı kullanma izin belgesi' şartı resmen kaldırıldı!

İş yerlerine 'yapı kullanma izin belgesi' olmadan ruhsat alma hakkı verildi. Yönetmelik kapsamında, ticari amaca yönelik yapı kayıt belgesi alınmış iş yerlerinde gerekli can ve mal güvenliği koşullarına sahip olması durumunda yapı kullanma izin belgesi aranmayacak...

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Faizler düştü, konut stoku eridi! 

TÜİK 2019 yılına ilişkin yapı izin istatistiklerini yayımladı. Verilere göre; faizlerin düşmesiyle, konut stoku 2010 yılından bu yana ilk kez eridi. 

Bolu’da 34 binaya yapı ruhsatı verildi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, belediyeler tarafından 2019 yılının ilk 6 ayında yapı ruhsatı verilen binalar için istatistikler açıklandı. Verilere göre, Bolu’da 34 binaya yapı izin ruhsatı verildi. 

yapı izin ruhsatı verileri Haberi

yapı izin ruhsatı verileri

Gazete Habertürk'ten Erdem Aktürk, bugünkü yazısında TÜİK tarafından açıklanan konut ruhsat verilerini değerlendirdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK) 2017 Ocak-Eylül döneminde belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatları istatistiklerini açıkladı. İlk dokuz ayda yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 32 daire sayısı da yüzde 57 arttı. Yatırıma devam diyen inşaat şirketleri, Türkiye genelinde 125 bin 846 binaya ruhsat alırken, ruhsat alan daire sayısı 1 milyon 106 bin 389 oldu. Yapımına başlanacak yapıları gösteren bu istatistiğe göre, Türkiye’de günde ortalama 4 bin 52, saatte de 169 konut piyasaya arz oldu.

İstanbul, 232 bin 316 adet ile en yüksek paya sahip oldu. Böylece İstanbul’da da günde 850, saatte 35 konut için izin alındı. İstanbul’u 88 bin 994 adet ile Ankara ve 67 bin 41 adet...