29 / 03 / 2024

yazlık villa kiraları

yazlık villa kiraları

Yerli ve yabancı turistler Ege ve Akdeniz'de satın aldıkları villaları yaz aylarında günlüğü 500-600 liradan kiraya veriyor. Villa sahiplerinin yıllık kazancı ise 45 bin lirayı buluyor.

Yazlık bölgelerde ev kiraları otellere yaklaştı: Haftalık ve aylık kiralama fiyatları hangi ilde ne kadar?

TSKB Gayrimenkul Değerleme, yazlık bölgelerdeki fiyat artışlarını, konaklama tercihlerindeki değişiklikleri anaziz etti. Peki yazlık bölgelerde haftalık ve aylık kira bedelleri ne kadar?

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Yazlık konut fiyatlarındaki artış devam ediyor!

Tatil bölgelerindeki yazlık konut fiyatları artmaya devam ediyor. Denge Değerleme’nin Ege Bölgesi’nde yaptığı tespitlere göre;  2022 yılı ilk döneminde fiyatlar pandemi öncesine göre önemli oranda yükselirken, özellikle lüks segmentteki villa tarzı konutlarda aylık 100.000-500.000 liraya varan fiyat

Yazlık kiraları cep yakıyor!

Kovid-19 salgınıyla beraber turizm sektöründe zor günler yaşandı. Salgın turizm işletmelerinin ve işetme çalışanlarının yanında tatilcilerin ceplerini de yaktı. Yazlık kiraları, yaz sezonunun başlamasıyla beraber uçuşa geçti.

Yazlık kiralarına pandemi etkisi!

Pandemi ile beraber birçok vatandaşın tatil anlayışı değişti. Otellerde kalmak isteyen vatandaşlar bu dönemde yazlık kiralamalarına yöneldi.

Kiralık villa fiyatlarına Kovid-19 dopingi!

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber vatandaşlar tatil planlarını devreye soktu. Kovid-19 önlemleri kapsamında kalabalıktan uzak tatil yapmak isteyenler kiralık villaları tercih ediyor. Artan talepler sebebiyle villa kiralarının fiyatları da uçtu.

Yazlık bölgelerde kiralar yüzde 50 arttı!

Pandemi sonrasında yazlık evlere talep artmasıyla beraber Çeşme ve Bodrum gibi gözde tatil bölgelerinde kira fiyatları, ev fiyatlarıyla yarışır hale geldi.

Satılık ev fiyatına kiralık yazlık!

Pandemi süreci yazlık evlere talebi artırırken fiyatları da yükseltti. Öyle ki villa kiraları satılık daire fiyatlarını yakaladı. Bodrum’da lüks villaların aylık kirası 350 bin lira olurken, sezonluk kiralama 100 bin lira ile 1 milyon arasında değişiyor.

Yazlık fiyatları ikiye katlandı!

Koronavirüs salgını bu yılın tatil tercihlerini de değiştirdi. Kalabalık ortamlardan uzak durmaya çalışan vatandaşlar yazlık villaları tercih etti. Villalara talebin artmasıyla birlikte, villa fiyatları da yüzde 150 yükseldi...

Yazlık fiyatları ve kiraları ne kadar?

Endeksa yazlık bölgelerdeki konut fiyatları, son yıllardaki değerlenme oranları ve kira bedellerini analiz etti. Peki yazlık fiyatları ve kiraları ne kadardan başlıyor?

Yazlık konutun kapısı 1.100 TL’den açılıyor!

Turizmdeki canlanma ile birlikte artan fiyatlar, yazlıklara ilgiyi artırdı. Yazlık konutlarda ortalama kiralar 1.000 TL 2.000 TL bandında değişiyor...

Yazlık lüks villaların haftalık kiraları 90 bin lira!

Turizm sektöründeki hareketlilik yazlık ev fiyatlarını artırdı. Bodrum ve Fethiye’de yoğunlaşan lüks villaların haftalık kiraları 90 bin liraya yükseldi.

Yazlık evlerde sezonluk kiralar bin 500 liradan başlıyor!

Yazlık piyasasında öncelikli tercih Muğla’nın popüler ilçesi Bodrum’dan yana. Satılık dairelerin metrekare fiyatları 6 bin ile 12 bin TL arasında değişiyor. Sezonluk kiralamalar ise bin 500 liradan açılıyor.

yazlık villa kiraları Haberi

yazlık villa kiraları

Ege ve Akdeniz'deki tatil beldelerinde bulunan yüzme havuzlu lüks villalar büyük gelir kapısı oldu. En büyük müşterileri muhafazakâr kesim olan villalar yaz aylarında günlüğü 500-600 liradan kiraya veriliyor. Villa sahiplerinin yıllık kazancı ise 45 bin lirayı buluyor. 


Yabancıların Türkiye'de satın aldığı villalar kiralanmak üzere internet sitelerinde pazarlanıyor. Sitede villaların resimleri, hangi tarihlerde oda olduğuna dair bilgiler ve fiyatlar yer alıyor. Özellikle muhafazakâr kesim tarafından büyük ilgi gören bu villalar gurbetçilerin ve gözlerden uzak yerlerde balayı yapmak isteyen yeni evli çiftlerin tercih oluyor. Dayalı döşeli villalar nisan-mayıs ayı gibi ortalama 200 liradan kiralanırken yaz sezonunda fiyatlar 500-600 liraya kadar çıkıyor. Yaz sezonunda normal bir otelde 2 kişilik bir aile 300, 6 kişilik bir aile günlüğü 900 liraya tatil yaparken, villalarda 7-8...