18 / 04 / 2024

Yeni müteahhitlik kavramı hakkında her şey

Yeni müteahhitlik kavramı hakkında her şey

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, hukuki boyutun sonuç olduğunu, nedenine bakılırsa ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini, belirtti.

ASO Başkanı açıkladı: Müteahhitlik sektörü masaya yatırılmalı!

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, tüm parametrelerin ve ilgili kesimlerin görüşleri dikkate alınarak müteahhitlik sektörünün masaya yatırılması ve yeni vizyon belirlenmesi gerektiğini ifade etti.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

Müteahhitlik şartları değişti!

Müteahhit olmak için yönetmeliğe yeni şartlar eklendi. Türkiye'de müteahhitlik yapmak isteyenler için gerekli olan yeni şartlar, bugünkü 31263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Müteahhitlik Hizmet Yasası şart!

ANTMÜTDER Başkanı Deniz Karataş, inşaat ve gayrimenkul sektörünün kentsel dönüşüm ve yeni projelerle büyüyeceğini söyledi. Karataş, 'Müteahhitlik Hizmet Yasası'nın çıkartılması şart' açıklamasında bulundu.

Yeni Nesil Gayrimenkul İnşaat Ve Müteahhitlik Limited Şirketi kuruldu!

Yeni Nesil Gayrimenkul İnşaat Ve Müteahhitlik Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Fatih Şahin imzasıyla kuruldu.

Türk müteahhitlik sektörü artık dünya markası!

4 milyar dolarlık Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın Yeni Terminali için kolları sıvayan Limak Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanvekili Sezai Bacaksız, “Türk müteahhitlik sektörü artık dünya markası haline dönüştü” yorumu yapıyor.

Bileşke Teknik Yalıtım Çözümleri İnşaat Sanayi Müteahhitlik Otomotiv Gıda Tur.İç ve Dış Tic.Limited Şti. kuruldu!

Bileşke Teknik Yalıtım Çözümleri İnşaat Sanayi Müteahhitlik Otomotiv Gıda Tur.İç ve Dış Tic.Limited Şti., Mehmail Okumuş tarafından 200 bin TL sermaye ile 15 Ocak'ta Pendik, Yenişehir Mahallesi'nde kuruldu.

Kentsel dönüşümde müteahhitlik kavramı tanımlanmalı!

AKAMDER; IMKON ve Anadolu Yapım Müteahhitleri Federasyonu üyeliğinin tanıtımının yapıldığı toplantı Adana Müteahhitler Birliği binasında yapıldı. Mustafa Karslıoğlu: "Müteahhitlik kavramının tanımlanması şarttır" diye konuştu.

Yeni müteahhitlik kavramı ve gayrimenkul modelleri!

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Müteahhitlik kavramı değişiyor mu?

Gayrimenkul sektöründeki tüketici, müteahhit ve devlet üçgeninde yaşanan hukuki problemlerin nedenlerini Avukat Kadir Kurtuluş’a sorduğumuzda, nedenine bakacak olursak ülkedeki müteahhitlik kavramının sorgulanması gerektiğini belirtti.

Yurtdışı Müteahhitlik'te yeni belge formatına geçildi!

Yurtdışı Müteahhitlik'te yeni belge formatına geçildi. Belge standardı konusunda gelişmiş dünya örneklerine uyumlu, Bakanlık logolu, taklitlere kapalı, özel güvenlikli değişken numaralı yeni belge formatı uygulamasına başlanıldı.

Müteahhitlik Okulu ilk mezunlarını verdi!

AKAMDER Başkanı Karslıoğlu, lokomotif sektörlerin başında gelen inşaat sektörünün liderlerinin ehil kimlikler olmasına çaba sarf ettiklerini belirtti. Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından hayata geçirilen "Müteahhitlik Okulu" ilk mezunlarını verdi.

Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı sona erdi!

Çağ Üniversitesi ve AKAMDER tarafından Türkiye’de bir ilk hayata geçirildi. AKAMDER’in geliştirdiği proje için akademik destek aldığı Çağ Üniversitesi’nde “Müteahhitlik Okulu Sertifika Programı” düzenlendi.

Yeni müteahhitlik kavramı hakkında her şey Haberi

Yeni müteahhitlik kavramı hakkında her şey

Avukat Kadir Kurtuluş yaptığı açıklamada;

Ülkemizde müteahhitlik kavramı olması gerektiği gibi kurumsal ve organizasyonel yapıda değildir. Bu kurumsal yapı ve organizasyonel eksiklik hem müteahhitin kendisini hem de projelere yatırım yapan, konut veya ofis alan tüketiciyi mağdur etmektedir. 


Bu mağduriyet müteahhitin ;

1. Ekonomik sıkıntı çekmesi

2. İş geliştirme bilgisinin azlığı

3. Hukuki alt yapı eksikliği

4. Likidite döngüsünün kontrolsüzlüğü gibi sebeplerden kaynaklanmaktadır.


Aslında izah etmeye çalıştığımız yukarıdaki toplam ticaret döngüsünün yarattığı negatiflik tüm hukuki sorunların kaynağını teşkil etmektedir. Hukuksal sorunlarla mücadele etmek tabii ki görevimiz fakat kaynağında çözüm ülkemiz için çok daha ekonomik ve rasyonel bir çözüm olacaktır. 


Peki bu kaynağa nasıl ineceğiz. Sorunun kaynağında müteahhitlik kavramının doğru anlaşılmaması yatmaktadır. Müteahhit kelimesinin İngilizce karşılığı “constructor”’dır, fakat Avrupa ve Amerika ülkelerinde “constructor” kelimesinin ne olduğunu arkadaşlarıma sorduğumda bizdeki...