25 / 04 / 2024

yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu

yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu

Sanayi Bakanlığı'na 25 yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu için başvuru yapıldı. 10 tarım ihtisas OSB'si Sanayi Bakanlığı yetki alanından alınarak Tarım Bakanlığı'na bağlandı. Bundan sonra kurulacak tarım OSB'ler de Tarım Bakanlığı bünyesinde olacak...

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımcılar için hazır!

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (BALOSB) şehrin kalkınmasına büyük destek verdiğini hatırlatan Balıkesir Sanayi Odası Başkanı ve BALOSB Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Ali Eğinlioğlu, ‘’Yatırımcıları bekliyoruz” dedi.

2020'de 7 yeni OSB ve 5 sanayi sitesi açılacak!

2020 yılında 7 yeni organize sanayi bölgesi (OSB) ve 5 sanayi sitesi daha tamamlanacak ve böylece 25 bin kişiye istihdam sağlanmış olacak...

Balıkesir'e yeni organize sanayi bölgesi kuruluyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kente yeni bir organize sanayi bölgesi kuruyor.

Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı artacak!

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 2009 yılında kurulan Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrika sayısı yıl sonunda 90’a ulaşacak. Yeni fabrikalar ile Mobilya OSB büyüyecek. 

Tokat'a yeni nesil sanayi sitesi müjdesi!

Tokat Belediyesi ve Tokat Yeşil Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından bölgede ilk olacak yeni nesil sanayi sitesi kurulacak. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, projeyle ilgili çalışmaları değerlendirdi.

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi'nden yol yapım ihalesi 28 Haziran'da!

Kadirli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı, yol inşaatı yapım işi ihale ediyor. İhale 28 Haziran'da gerçekleşecek...

Organize sanayi bölgeleri desteklerle büyüdü!

Organize sanayi bölgelerinin sayılarının artması ve istihdama katkı sağlamalarını desteklemek için son yıllarda önemli düzenlemeler yapıldı.

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde değişiklik!

Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Bab 1. Organize Sanayi Bölgesi'nin temeli atıldı!

Türkiye tarafından DEAŞ'tan temizlenen Bab ilçesinde kurulacak organize sanayi bölgesi için ilk adım atıldı...

Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulacak mı?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'de üçüncü organize sanayi bölgesi kurulup kurulmayacağını sordu..

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023'e kadar 65 yeni OSB kuracağız!

ATO Ödül Töreni'nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "2023 yılına kadar 65 yeni organize sanayi bölgesi kurarak, sadece buralarda 1 milyon ilave istihdam hedefliyoruz. " dedi.

Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği!

Bugünkü Resmi Gazete'de Tarıma dayalı organize sanayi bölgeleri yönetmeliği yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin yürürlüğe girmesiyle Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı..

Organize sanayi bölgelerindeki binalar emlak vergisinden muaf!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr.Memduh Büyükkılıç, Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri ve sanayi sitelerinde yer alan yapı ve bina sahiplerinin emlak vergisinden muaf olduğunu açıkladı.

yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu Haberi

yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu


Sanayi Bakanlığı'na 25 yeni organize sanayi bölgesi kuruluşu için başvuru yapıldı. 10 tarım ihtisas OSB'si Sanayi Bakanlığı yetki alanından alınarak Tarım Bakanlığı'na bağlandı. 


Türkiye'de tüzel kişilik kazanmış 277 OSB'nin bulunduğu ve bunların 179'unun faal olup Kalanının çeşitli kuruluş aşamalarında olduğu belirtildi. Bunların bazılarının yer seçimi yapılmış durumda. Bazılarında kamulaştırma yapılıyor. Bazılarında kamulaştırma bitti, planlama yapılıyor. 

Bir kısmında da altyapı inşaatları sürüyor. Bunların dökümünü aşağıda veriyorum. Tüzel kişilik kazanmış 277 OSB'ye 25 yeni OSB'nin daha eklenmesi sözkonusu. Bu başvuruların tamamı onaylanırsa, toplam sayı 302'ye çıkacak. Onaylanmasa bile sayı 300'e dayanmış olacak. Bunlarla ilgili bakanlıkta çalışTürkiye'de tüzel ma' inceleme süreci  devam ediyor. Bakanlık yetkililerinin başvurusu olduğunu bulunduğu ve açıklamakla birlikte, bunların 179'unun bunların hangi bölgefaal olup olduğuna ilişkin bilgi vermedi. Fakat birçok ilden...