18 / 04 / 2024

yerel yönetimler açık veri portalı

yerel yönetimler açık veri portalı

İlk olarak Gaziantep Şahinbey Belediyesi için SAMPAŞ tarafından hayata geçirilen açık veri portal projesinin yaygınlaşması bekleniyor. Gaziantep Şahinbey Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin akıllı kentler mimarı olan SAMPAŞ tarafından geliştirildi.

Yerel yönetim uzmanından emlak vergisi kayıpları uyarısı!

Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal yaptığı açıklamada, belediyeleri Organize Sanayi Bölgelerindeki emlak vergisi kayıpları ile ilgili uyardı. İşte Yerel Yönetimler Uzmanı Mehmet Zeki Fidandal'ın açıklamaları...

8 milyonu aşkın yolcu taşıdı! SunExpress’ten flaş hamle

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, havacılık sektöründeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle toplam 30 ülkede 60 destinasyona 175’ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunarak Türkiye turizmine değer katmaya devam ediyor.

Kurbanlık fiyatlarına yüzde yüzü aşkın zam yapıldı! İşte güncel büyükbaş küçükbaş kurbanlık fiyatları

Kurban bayramının Temmuz ayında idrak edilmesine kısa bir süre kala pazarda satılacak kurbanlık fiyatları da belli olmaya başladı. Kurbanlık fiyatlarına üreticiler bu sene artan yem ve bakım maliyetlerini yüzde yüzden fazla yansıttı. İşte güncel büyükbaş ve küçükbaş kurbanlık fiyatları...

Yerel yönetimler için Millet Bahçeleri Rehberi hazırlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada millet bahçelerinin planlanmasından, tasarım ve uygulamasına kadar tüm aşamalarını "Millet Bahçeleri Rehberi"nde topladıklarını ve yerel yönetimlerin hizmetine sunduklarını belirtti.

İmar Kanunu değişikliği ile yerel yönetimlerin yetkisi kısıtlanmayacak!

TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve AK Parti Konya Milletvekili Akyürek, "İmar Kanunu'ndaki değişiklik teklifinde yerel yönetimlerin yetkisini kısıtlayan herhangi bir konu yoktur" dedi...

Yerel yönetimler kentsel dönüşüm için harekete geçsin!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, yerel yönetimlere, "Kentsel dönüşüm için harekete geçin" çağrısında bulundu. Eylül ayında açıklanacak kentsel dönüşüm eylem planına göre her şehrin ayrı bir planı olacak. 

Kadıköy Haydarpaşa Köprüsü'nde son iki ay!

Geçtiğimiz günlerde yıkılan Haydarpaşa Köprüsü’nde yenileme çalışmaları tamamlanıyor. Köprünün Mart ayının başında açılması planlanıyor.

Antalya'da kaçak yapı yıkımı çağrısı!

Metruk yapıların yıkılması için yerel yönetimlere çağrıda bulunan Antalyalı muhtarlara yanıt geldi. Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, “Bu yapılar bizi de rahatsız ediyor. Yasa çıksın hemen yıkalım” diye konuştu.

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası'nın inşaatında sona gelindi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yapımı hızla devam eden Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası’nın inşaatında incelemelerde bulundu.

Yerel yönetimler gayrimenkul satarak gelirini artıracak!

Balıkesir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Gürbüz, yerel yönetimlerin yüksek faizlerle borçlanmak yerine gayrimenkul satarak, kendi kaynaklarını kullanarak likidite sağlayabileceğini açıkladı.

Turan Konak, Çevre ve Şehircilik Yerel Yönetimler Genel Müdürü oldu!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğüne Turan Konak getirildi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı...

Çanakkale Yeşil Yerel Yönetim Binası inşaatı sürüyor!

Çanakkale Belediyesinin Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Projesinin inşaat çalışmaları devam ediyor.

Fairmont Türkiye'deki ilk otelini Mecidiyeköy'de açıyor!

New York'daki meşhur The Plaza'dan Londra'nın ikonik oteli The Savoy'a kadar yetmişin üzerindeki otelinde, yüz yılı aşkındır misafirlerinin "anlarını anılara dönüştüren" dünyaca ünlü otel zinciri Fairmont, İstanbul'un en merkezi noktalarından Mecidiyeköy'de, Türkiye'deki ilk otelini açıyor

yerel yönetimler açık veri portalı Haberi

yerel yönetimler açık veri portalı

 Dünyada 44 ülke ve 165 farklı şehirde kullanıma açılan açık veri portalı, Gaziantep Şahinbey Belediyesi öncülüğünde, Türkiye’nin akıllı kentler mimarı olan SAMPAŞ tarafından geliştirildi.


Ödüle layık görüldü

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile Türkiye Bilişim Vakfı işbirliğiyle düzenlenen 12. e-TR Ödül Töreni’nde, SAMPAŞ’ın geliştirdiği Türkiye’nin ilk yerel yönetimler “Açık Veri Portalı” projesi “Şahinbey Belediyesi Açık Veri Portalı” “Orta Ölçekli Belediyeler” kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.


Kamu idareleri tarafından üretilen veya toplanan coğrafi, ulaşım, çevre, istatistik vb bilgilerin vatandaşlarla paylaşılması anlamına gelen açık veri ve bu verilerin yayınlandığı “Açık Veri Portalı” ile bir vatandaşın yaşadığı yöreye ait ihtiyaç duyduğu her türlü bilgiye internet ortamından ulaşabileceğini belirten Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, “Açık veri portalı sayesinde vatandaşlarımız arzu ettiği bilgilere çok rahat bir...