26 / 04 / 2024

Yeşil bina sayısı

Yeşil bina sayısı

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Dr. Duygu Erten, ortalama bir yeşil binanın, yılda 100 bin lira tasarruf ettiğini belirterek, "Eğer 1 milyon bina 'yeşil' olursa, yılda 100 milyar lira tasarruf edebiliriz" dedi...

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, IV. Çeyrek: Ekim – Aralık, 2022’ye ilişkin Yapı İzin İstatistikleri yayımlandı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısında şok gerileme! O rakamlar resmen açıklandı! 

ÇEDBİK’ten yatırımcılara yeşil bina çağrısı!

Türkiye’nin yeşil binalar konusundaki çatı kuruluşu ÇEDBİK; yatırımcılara yeşil bina çağrısı yaptı. İşte detaylar...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü!

Türkiye İstatistik Kurumu Konya Bölge Müdürlüğü tarafından açıklanan “Konya ili Yapı İzin İstatistikleri, Ocak-Haziran 2019” verilerine göre, Konya yapı ruhsatı verilen bina sayısında 4’üncü oldu.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 60 azaldı!

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, 2019'un ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 60 azaldı

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı 42,5 azaldı! 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak-mart dönemine ilişkin yapı izin istatistiklerini açıkladı. Yapı ruhsatı verilen bina sayısı, bu yılın 3 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 42,5 azaldı.  

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Hastanesi'ne EDGE Yeşil Bina Sertifikası!

Deprem güvenliği düşünülerek yıkılıp yeniden inşa edilen Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Türkiye’nin ilk, dünyanın ise en büyük EDGE Yeşil Bina sertifikalı hastane yapısı olma özelliğini taşıyor.

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak-Aralık 2018 dönemine ilişkin "yapı izin istatistikleri"ni açıkladı. Verilere göre, yapı ruhsatı verilen bina sayısı yüzde 36,7 azaldı.

Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke!

Türkiye 150 ülkeyi kapsayan bir araştırma sonucunda, LEED yeşil bina sertifikası alan ülkeler sıralandı. Buna göre, Türkiye dünyada en çok yeşil bina sertifikası alan 6'ıncı ülke oldu.

Yeşil bina sayısı Haberi

Yeşil bina sayısı

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Başkanı Dr. Duygu Erten, ortalama bir yeşil binanın, yılda 100 bin lira tasarruf ettiğini belirterek, "Eğer 1 milyon bina 'yeşil' olursa, yılda 100 milyar lira tasarruf edebiliriz" dedi. Yeşil bina sayısını, sertifikalı binalara bakarak verebildiklerini dile getiren Erten, "Türkiye'de şu anda yaklaşık 60 tane sertifika almış bina, 313 tane de LEED sertifikasına başvuru kaydı var" dedi. Erten, toplamda 600 kadar binanın bu çalışmayı yaptığı halde sertifika almadığı tahmininde bulunarak, bunun sebebinin sertifikasyonun maliyeti veya bu işin yapılması için gerekli olan çalışmanın zorluğu olduğunu söyledi. Erten, bu işin en kolay yolunun, kişilerin kendi kurumlarında uzmanlar yetiştirerek, kendi binalarını kendilerinin değerlemesi olduğunun altını çizdi. Yeşil binanın en yaygın olduğu illerin başında İstanbul'un geldiğini belirten Erten,...