26 / 04 / 2024

yılmaz erberk bina soruşturma

yılmaz erberk bina soruşturma

İzmir depreminde yıkılan binalardan Yılmaz Erbek Apartmanı B blok için devam eden soruşturmada hazırlanan iddianame kabul edildi. 

Yüksek katlı bina devri kapandı mı?

Koronavirüs salgınının konut kriterlerini etkilediğini söyleyen DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, "Bundan sonraki projelerimizde mümkün olduğu kadar 10 katın üzerine çıkmamaya çalışacağız. Ben artık yüksek katlı bina devrinin kapandığını düşünüyorum" dedi.

Oktay Yılmaz: Yapı stokumuzu güvenli hale getiriyoruz!

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz yaptığı açıklamada, "Deprem öldürmez, bina öldürür’ gerçeğinden hareketle yapı stokumuzu güvenli hale getirmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz" dedi.

Yılmaz Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Yılmaz Bina İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Haris Yılmaz tarafından kuruldu. 

Refik Yılmaz: Gemlik taşınmıyor, dönüşüyor!

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Gemlik'in yıkılacağına dair ortaya atılan iddialara sert tepki göstererek, "Gemlik'i yıkmıyoruz, yerinde dönüşümü alan bazlı değil bina bazlı olarak gerçekleştireceğiz." diye konuştu.

Ziya Yılmaz Adam Kule'yi anlattı!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, gayrimenkul sektörünün en yenilikçi temsilcilerinden. Bugüne kadar 'düz' bir bina yapıp satışa sunduğu görülmedi. Burgu, yelken, dalga şimdiye kadar inşa ettiği projelerdeki temalarının bir kaçı.

Yusuf Ziya Yılmaz: Çarpık betonlaşma köyleri de çirkinleştiriyor!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şehirlerde yaşanan çarpık betonarme bina yapılaşmanın doğal güzelliklere sahip köyleri de tehdit eder hale geldiğini söyledi. Yılmaz, şehirlerdeki çirkinliğin köylerde de yaygınlaşacağını belirtti...

Cevdet Yılmaz: Van'da yatırım patlaması yaşanacak!

Cevdet Yılmaz, Van’ın turizm açısından müthiş bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, “Kayak merkezi, marinası, müzesi ve fuar merkeziyle Van cazibe merkezi oluyor” dedi

Ziya Yılmaz tavlada Adnan Kuşoğlu'na altın tesbih kaybetti!

DAP Yapı'nın patronu Ziya Yılmaz kadim dostu Adnan Kuşoğlu'na tavla turnuvasında altın tesbih kaybetti.

Tuzla Yılmaz Evleri'nde 170 bin TL'ye 3+1! Hemen teslim!

M.Yılmaz İnşaat projesi olarak yaşama geçirilen Yılmaz Sitesi'nde daireler 120 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor...

Fehmi Yılmaz yeniden inşa edilen eserleri anlatacak!

Sanat Tarihçisi Fehmi Yılmaz İstanbul'un Hazineleri adlı seminerde İstanbul'un yeniden inşa edilen eserlerini anlatacak

Yusuf Ziya Yılmaz: Konutlar için tüm önlemler alındı!

Yusuf Ziya Yılmaz, İlkadım ilçesi, Çay Mahallesi’ne yapılacak olan toplu konutlar için tüm önlemlerin alındığını belirterek, “Mert Irmağı kenar çizgisinden 40 metre çekilerek konut bloklarının yerleştirilmesine tedbiren karar verilmiştir” dedi

M.Yılmaz İnşaat Yılmaz Sitesi'nde 120 bin TL'den başlıyor!

Fiyatların 120 bin TL'den başlangıç gösterdiği Yılmaz Sitesi İstanbul Tuzla'da yükseliyor...

Gafur Yılmaz: Gençler klasik mobilya tercih ediyor!

Asortie Mobilya Ticaret Müdürü Gafur Yılmaz, gençlerde sanılanın aksine klasik mobilyanın tercih edildiğini vurguladı...

yılmaz erberk bina soruşturma Haberi

yılmaz erberk bina soruşturma

İzmir 9. Ağır Ceza Mahkemesi, 30 Ekim tarihinde İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında yıkılan ve 11 kişinin yaşamını yitirdiği Yılmaz Erbek Apartmanı için hazırlanan iddianameyi kabul etti. Sputniknews'te yer alan habere göre; devam eden soruşturma kapsamında 10 kişinin sanık, 2 kişinin de  tutukluğu olduğu davada  sanıklardan birinin  6 Haziran'da vefat ettiği belirtildi. 

Hazırlanan iddianameye göre; binanın mimari proje müellifi, statik-betonarme proje müellifi, mimar, yapı sahibi, fenni mesulü, mimari teknik uygulama sorumlusu, mimari proje ve uygulama denetçisi, inşaat mühendisleri ve yapı denetim şirketi yetkilileri sanıklar arasında bulunduğu ifade edildi. 

Bilirkişinin görüşlerinin yer verildiği raporda binanın proje çalışmalarında eksikler, malzemelerin yetersiz olduğu, uygulama ve işçilikte hatalar denetim çalışmalarında eksiklikler, ilgili şirketlerin denetim çalışmalarında yanlış değerlendirmeleri sebebiyle binanın depremde yıkıldığı dile getirildi. 

Diğer yandan binaya...