19 / 04 / 2024

ytong Hartmut Walther

ytong Hartmut Walther

Dr. Hartmut Walther, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yeşil Binalar Zirvesi'nde 2020 itibarı ile Avrupa'da yeni yapıların hepsinin yüksek enerji verimli yapmak zorunda olacağını ve yenilenebilir enerji kullanımının zorunlu olacağını belirtti.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti!

Türk YTONG Sanayi A.Ş.'nin Kurucu Ortağı ve Divan Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti...

Ytong binaları depreme karşı güçlendiriyor!

Yapı malzemesi sektörünün öncü ve yenilikçi şirketleri arasında yer alan Türk Ytong, binaların depreme karşı güçlendirme çalışmalarını daha hafif ve daha yalıtımlı duvar malzemesi Ytong 0,09 ile desteklemeye devam ediyor.

Ytong'un acı günü! Bülent Demiren vefat etti!

Ytong Yapı Malzemeleri üretimini Türkiye'ye kazandıran şirket kurucusu ve onursal başkanı Yüksek Mühendis Bülent Demiren vefat etti.

Ytong Ev’den Marmara Bölgesi’ne özel Gürgen Evi!

Türk Ytong, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen konut tüketicileri için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi geliştirdi.

Ytong'tan 8 haftada anahtar teslim müstakil ev!

Müstakil bir yaşam hayalini gerçeğe çeviren Türk Ytong, Ytong Ev projesini hayata geçirdi. Ytong montaj ekipleri, 8-10 haftada anahtar teslimi ev inşa ediyor.

Depremin zararını azaltmanın yolu yapı güvenliği ve bilinçlenme!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, depremin Türkiye’nin en önemli gerçeği olarak kabul edildiğini dile getirerek, deprem zararını azaltmanın yolunun yapı güvenliği ve bilinçlenme olduğunu söyledi.

Ytong'tan artan müstakil ev talebine yenilikçi çözüm!

Türkiye’nin lider gazbeton üreticisi Türk Ytong, koronavirüs salgını sonrası müstakil evlere yönelen vatandaşlar için hızlı inşa edilen güvenli bir yapı sistemi hayata geçirdi.

Ytong’tan pandemi şartlarına ve depreme yönelik yeni çözümler toplantısı 10 Şubat'ta!

Türk Ytong, Ekonomi Gazetecileri Derneği üyesi basın mensuplarıyla 10 Şubat 2021 tarihinde online bir toplantıda buluşacak.

Türk Ytong 2021 hedeflerini açıkladı!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Türk Ytong, 50. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nı online canlı olarak gerçekleştirdi.. “Dünden Yarına Daima Yan Yana” temasıyla yapılan toplantıda 2021 yılı için belirlenen hedefler paylaşıldı...

Ytong'tan sağlıklı ve konforlu bina tasarımları!

Evde daha fazla zaman geçirdiğimiz bu süreçte, içinde konforlu ve güvende hissettiğimiz, sağlıklı ve dengeli bir yaşam ortamı sağlayan konutların önemi bir kez daha fark edildi. Çevre ve enerji dostu, nefes alan, hafif yapı malzemeleriyle Ytong, sağlıklı ve güvenli konutlar inşa ediyor.

Ytong’dan gürültü bariyeri!

Şehir hayatındaki gürültünün insan sağlığına önemli bir tehdit olduğunu belirten Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, “Gürültüden korunmuş bir çevre beden ve ruh sağlığımız açısından önemli. Biz de Ytong Gürültü Bariyeri ile bu soruna etkili bir çözüm sunuyoruz" dedi.

ytong Hartmut Walther Haberi

ytong Hartmut Walther


50 yılda 10 milyar dolar enerji tasarrufu sağlad Alman Yapı ve Çevre Enstitüsü (IBU) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ytong Almanya ArGe Merkezi Yöneticisi Dr. Hartmut Walther, geçtiğimiz günlerde düzenlenen Yeşil Binalar Zirvesi'nde 2020 itibarı ile Avrupa'da yeni yapıların hepsinin yüksek enerji verimli yapmak zorunda olacağını ve yenilenebilir enerji kullanımının zorunlu olacağım belirtti. Dr. Hartmut Walther, "Şu an için Türkiye'de 200 civan, Almanya'da ise 1.000'i aşkın yeşil bina yer alıyor. Tüm Avrupa'da kısa zamanda yeşil binalara gereken önemi vereceğinden ve bu rakamların hızla artacağından eminim" dedi. 


"Ekonomiye ciddi katkıda bulunduk" Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, bugüne kadar 21 milyon metrekare malzeme ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa ettiklerinin altını çizdi. Öztoprak, "Ytong ile yapılan konutlarda 50...