20 / 04 / 2024

Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor

Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor

Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner, “Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor. Gökdelenlerin araç yükünü bu yollar kaldıramaz.” dedi.

İstanbul nasıl taşınacak? Uzmanlardan 24 yaşından büyük yapılar riskli sayılsın önerisi!

İstanbul’da özellikle 99 depremi öncesi yapılar büyük risk taşıyor.  Konuyla ilgili önemli açıklamalar yapan uzmanlar 1999’dan önce inşa edilen neredeyse tüm yapıların riskli statüsünde sayılması gerektiğini söyledi...

Esnaf iş yeri kiralarındaki yüksek artıştan şikayetçi!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada Özellikle işyeri kiralarında yaşanan yüksek artışların gerek esnaf gerekse de tacir işletmeler için son dönemde işletmelerin sürdürülebilirliklerini oldukça zorlamaya başladığını söyledi.

Polis maaşları Temmuz zammıyla kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı kaç TL? İşte zamlı polis maaşları...

4 Haziran 2022 tarihinde TÜİK enflasyon verilerini duyurdu ve memur maaşlarına 6 aylık enflasyon farkı baz alınarak zam yapıldı. Polis maaşlarına da bu kapsamda zam geldi. Peki Temmuz zammıyla polis maaşları kaç lira oldu? En düşük ve en yüksek polis maaşı ne kadar? İşte yeni zamlı polis maaşları...

Merkez Bankası'nın İstanbul'daki binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek yapısı olacak

İstanbul Finans Merkezi yerleşkesi içinde yükselen Merkez Bankası binası Türkiye ve Avrupa'nın en yüksek binası olacak. Söz konu projenin tasarımını Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile Marmaris’teki Yazlık Konut'un mimarı olan Şefik Birkiye’nin şirketi VizzionArchitects gerçekleştirdi.

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Yenişehir'deki en yüksek yapılaşma izni verilen parseller kimlere ait?

Tartışmalı proje Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilecek Yenişehir'de en yüksek yapılaşma izninin verildiği toplam büyüklüğü 7 milyon metrekareye ulaşan 223 adet parselin sahipleri merak edilmeye başlandı. 

ÇEDBİK Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) hız kesmeden etkinliklerine devam ediyor. Yüksek Yapıların Yenilenmesi Konferansı 8 Eylül'de gerçekleşecek.

Yüksek yapılar planlı koridorda yapılmalı!

Kentsel Strateji Kurucu Ortağı, Şehir Plancısı Ali Faruk Göksu, kentsel dönüşümle ilgili kendisine sorulan soruları cevapladı. 

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi mecliste!

Kıyı Koruma Yapıları ve Döngelli Deresi Mahmuzları Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Dikey Yüksek Yapı Sistemleri Cam Ve Alüminyum Limited Şirketi kuruldu!

Dikey Yüksek Yapı Sistemleri Cam Ve Alüminyum Limited Şirketi bugün KAğıthane'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Tuncay Uğur ve Umut Akpınar tarafından kuruldu.

Yüksek faiz oranlı konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların merakla beklediği konulardan. Peki konut kredilerinde yapılandırma olacak mı?

Yüksek faizli konut kredisinde yapılandırma olacak mı?

Konut kredisi yapılandırma işlemi, mevcut faiz oranlarına göre daha yüksek oranlardan kredi çeken vatandaşların en çok araştırdığı konu oldu. Peki konut kredisinde yapılandırma olacak mı? 

Elazığ'da depremzedeler için yapılan konutların bedelleri yüksek!

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasarlanan depremzedeler için yapılan konutların bedellerinin yüksek olduğunu, vatandaşların bu bedelleri karşılayamayacağını söyledi...

Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor Haberi

Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor

2 milyon 500 bini otomobil, 3,5 milyon aracın trafiğe kayıtlı olduğu İstanbul'da, transit geçen araçlarla birlikte ortalama 4 milyon araç her gün trafiğe çıkıyor. Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Avukat Hitay Güner, “Yüksek yapılar mevcut yollarla bağdaşmıyor. Gökdelenlerin araç yükünü bu yollar kaldıramaz.” dedi.


On beş milyonu aşkın nüfusuyla dünyanın en büyük şehirleri arasında yer alan İstanbul'da yaşayanlar, en çok trafikten şikayetçi. Sanal alemdeki form ve blog sitelerinden ulaşımla ilgili şikayetlerini dile getiren araç sürücüleri, her gün saatlerinin yollarda geçmesinden yakınıyor.


Son zamanlarda araç sürücülerinin trafikteki sıkıntılara ilişkin şikayetlerinde artış olduğunu belirten ‘şikayetim.com' adlı internet sitesinin yetkilisi Nisa Genç, “Sürücülerin, ‘Alternatif güzergahları kullanmaya çalışmamıza rağmen ev ve iş yerlerimize ulaşmakta zorlanıyoruz' serzenişlerine şahitlik ediyoruz.” dedi.


Türkiye İstatiktik Kurumu (TÜİK) verilerine göre,...