29 / 03 / 2024

yusufeli barajı derivasyon tüneli açıldı mı

yusufeli barajı derivasyon tüneli açıldı mı

Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli, düzenlenen törenle açıldı.

Artvin'de 90 kilometrelik yolu 16 kilometre kısaltacak viyadüğün yüzde 65'i tamamlandı!

Artvin'de inşa edilen Yusufeli Barajı ve HES sebebiyle değişen kara yolu ağı kapsamında inşaat çalışmaları devam eden Yusufeli Merkez Viyadüğü'nde yüzde 65'lik fiziki gerçekleşme sağlandı.

Türkiye'nin dev projeleri peş peşe hizmete alınıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katıldığı törenle su tutmaya başlayan Yusufeli Barajı'ndan sonra Ağrı-Hamur-Tutak-Patnos Devlet Yolu'nun 70 kilometrelik kısmının bu hafta içinde hizmete alınması hedefleniyor.

Türkiye'nin en yeni ilçesi 150 yılda 7. kez taşınıyor! İşte ilginç olayın detayları

Artvin’de Çoruh nehri üzerinde yapımı devam eden Yusufeli Barajı suları altında kalacak olan ilçenin taşınacağı yeni yerleşim yerinde çalışmalar sürüyor. 2 bin 654 hak sahibiyle Türkiye'nin en büyük iskan projesinde taşınma işlemi aylar sürecek.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Yusufeli Barajı'nda geri sayım başladı!

Artvin'de, Çoruh Nehri üzerinde 6,5 yıldır inşaatı devam eden 275 metre gövde yüksekliği ile Türkiye’nin en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı’nda son metreküp beton dökme işlemi gerçekleşti.

Yusufeli 7’nci kez taşınıyor! Taşınma yazın başlayacak!

Yusufeli Barajı nedeniyle sular altına gömülecek ilçede taşınma başlıyor. Yusufeli Kaymakamı Ömer Faruk Özdemir, yeni yerleşim yerine taşınma süreci ise yazın başlayacağını açıkladı.

Artvin Yusufeli yeni yerleşim yeri inşasında sona geliniyor!

Yusufeli Barajı'nın suları altında kalacak olan Yusufeli ilçesinin taşınacağı yeni yerleşim yeri inşasında son aşamaya gelindi.

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Toplam kurulu gücü 558 megavat, yıllık üretimi 1 milyar 888 milyon kilovatsaat olacak Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 275 metreye ulaştı!

Yusufeli Barajı'nın inşaatında sona gelindi! 

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. Projenin yakın zamanda tamamlanması bekleniyor. 

Yusufeli Barajı gövde inşaatının yüzde 96'sı bitti!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin gövde inşaatının yüzde 96'sı tamamlandı. 

Yusufeli Barajı'nın tamamlanmasına son 4 metre!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinin tamamlanmasına 4 metre kaldı. 

Yusufeli'ndeki baraj inşaatındaki şantiye meclis gündeminde!

Artvin'in Yusufeli ilçesindeki baraj inşaatındaki şantiye ve karantina koşulları meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yusufeli Barajı'nın gövde yüksekliği 271 metreye ulaştı!

Dünyanın üçüncü, Türkiye’nin en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı ve HES projesinde 271 metre gövde yüksekliğine ulaşıldı.

yusufeli barajı derivasyon tüneli açıldı mı Haberi

yusufeli barajı derivasyon tüneli açıldı mı


Artvin'de yapımı tamamlandığında kemer baraj sınıfında 270 metre yüksekliği ile Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak Yusufeli Barajı ve HES inşaatının derivasyon tüneli, düzenlenen törenle açıldı. 

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının başlayabilmesi için Çoruh Nchri'niıı derivasyon tüneline aktarılması amacıyla Yusufeli su kavuşumu mevkisindc düzenlenen törende konuşan Vali Kemal Cirit, Çoruh Nehri'ne gerdanlıklar takmaya devam ettiklerini belirtti. 


Türkiye'nin HES enerji üretim potansiyelinin toplamda 71 milyar kilovatsaat olduğuna değinen Cirit, "Çoruh Havzası'ndaki üretim potansiyeli ise yaklaşık 16 milyar kilovatsaattır. Çoruh Havzası ülkemizin HES enerji potansiyelinin yaklaşık yüzde 21'ini karşılamaktadır. Artvin'deki projeler tamamlandığında ülkemizde üretilen toplam elektriğin yüzde 6'sı, hidroelektrik santral enerjisinin ise yüzde 18'i Artvin'den karşılanmış olacak. Bu, Çoruh Havzası'nın stratejik önemini bir kez daha ortaya koymaktadır" dedi. 

Yusufeli Barajı gibi devasa...