20 / 04 / 2024

Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi son durum

Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi son durum

İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen “Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi” son sürat devam ediyor. İnşaatın başladığı sahilde deniz ve kıyı arasındaki beton istinat duvarları yapılmaya başlandı.

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

Kirada zam sınırının süresinde son demler yaşanıyor! Kira artış düzenlenmesi uzatılacak mı?

Konut kiralarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme 1 Temmuz tarihinde sona erecek. Kiracılar, bu düzenlemenin bir yıl daha uzatılıp uzatılmayacağını merak ediyor. İşte detaylar!

Bakan Bilgin, çalışma hayatının modernize edilmesi için çalışma sürelerinin düzenlenmesi gerektiğini vurguladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma hayatını modernize ederek, emeğin verimliliğini artırmaya odaklanarak daha insani şartlarda çalışma sürelerini yeniden düzenlemesi gerektiğini belirtti.

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturası düzenlenmesi! İşte detaylar!

Konteyner ve çadırlar için elektrik faturasında düzenlemeye gidildi. İşte detaylar!

3600 ek gösterge için flaş talep: Sil baştan düzenlenmeli

Büro Memurları Sendikası (BÜRO Memur-Sen) Genel Başkanı Yusuf Yazgan, 3600 ek gösterge sisteminin yeniden gözden geçirilerek düzenlenmesi gerektiğini belirterek sil baştan yapılması gerektiğini söyledi.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş açıkladı! KYK borcu düzenlenmesi sonrası hükümet enflasyonu düşürmek için ne yapmalı

Dün açıklanan KYK borcunda enflasyona bağlı faizlerinde silinmesi kararı sonrası ekonomist Özgür Demirtaş, AKP hükümetine çağrıda bulundu. Enflasyonla mücadele için ne yapılmalı? İşte detaylar…

Müteahhitler hammadde fiyatlarında düzenleme bekliyor!

İMKON’a bağlı Müteahhitler Federasyonu İsmail Kahraman, kentsel dönüşüme hız kazandırılması için hammadde fiyatlarının düzenlenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile zincir marketlerin; şehir dışına çıkarılması, şehir içinde kalacak olanların 200 metrekareden büyük olmaması amaçlanıyor.

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile alışveriş merkezi projesi için yapı ruhsatı verilirken bu alanların projede açıkça gösterilmesi şartının getirilmesi amaçlanıyor.

TBMM Genel Kurulu'nda tapulu arazilere yönelik düzenleme önerisi!

MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TBMM Genel Kurulu Toplantısı'nda  tapulu arazilerinin düzenlenmesi hakkında öneride bulundu. 

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Zincir mağazaların nüfusu on bin ve üzerinde olan yerleşim yerlerinde açılabileceği koşulu getirilmesi öngörülüyor.

Arz ve Talep Derinliği Bulunan Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik!

Sebze ve Meyveler ile Yeterli Arz ve Talep Derinliği Bulunan Diğer Malların Ticaretinin Düzenlenmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

Gazimağusa, Yeni Boğaziçi ve İskele'nin imar planları yeniden düzenlenecek!

KTC Başbakanı Ersan Saner, Gazimağusa, Yeni Boğziçi ve İskele imar planının düzenlenmesi için gerekli adımların atılacağını müjdeledi.

Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi son durum Haberi

Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi son durum


İzmir Büyükşehir ve Urla Belediyesi işbirliğiyle gerçekleşen “Zeytinalanı Sahil Düzenlenmesi” hız kesmeden devam ediyor. İnşaatın başladığı sahilde deniz ve kıyı arasındaki beton istinat duvarları yapılmaya başlandı.


1,6 kilometre uzunluğunda düzenlenecek sahil şeridinde;  yeşil alan, çocuk oyun grupları, plaj, bisiklet yolu, yürüyüş yolları, kent donatıları, sosyal tesis, kafeterya gibi ailecek zaman geçirilebilecek yaşam alanları oluşturulacak.


111 km lik bir sahile sahibiz. Ve bu konuda şanslı olduğumuzu düşünüyorum diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar; “Bu şansı değerlendirmemiz, var olan yerlerimize de hizmetler ederek oraları cazibe merkezi haline getirmemiz gerek. Bu konular üzerine yoğunlaşarak projeler üretiyoruz.


Bir projemizde Zeytinalanı Sahil Düzenlemesi’dir. Çalışmalarımız bitince Zeytinalanı Mahallemiz güzel bir yer kazanmış olacak. Proje kapsamında sahil şeridine hem çocuklar hem de aileler için güzel yaşam alanları yapılacak. Ayrıca...