25 / 04 / 2024

Zonguldak kıyı kenar

Zonguldak kıyı kenar

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı için yetkililer Zonguldak Kapuz bölgesinde incelemeler yaptılar. Yapılan incelemeler sonucunda, Zonguldak’taki kıyı kenar çizgisindeki yapıların yıkılacağına karar verildi. 

Denize sıfır inşa edilen konutlar kıyılara zarar veriyor!

İçişleri Bakanlığı’nın sahil raporuna göre, deniz kenarına inşa edilen konutların kıyılara büyük zarar verdiği ortaya çıktı. 

Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi!

TBMM'ye sunulan Kıyı Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi ile Akşehir Eber Gölleri Sulak Alan Yönetim Planının kıyı kenar çizgisinin ve doğal sit alanı sınırlarının yenilenmesi, yöre halkının arazi mülkiyeti ve kullanımından kaynaklı idari ve adli sorunların çözülmesi planlanıyor.

Kıyı kanunu değişikliğiyle deniz kenarına iskele yapımı kısıtlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Kıyı Kanunu'nun Uygulanmasına Dair Yönetmelik'te yapılan değişiklikle kıyılarda güneşlenme, denize girme, sportif amaçlı rekreaktif iskelelerin yapımına standart getirildi. 

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi bugün!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ Zonguldak kıyı düzenleme ihalesi 9 Mart'ta!

Zonguldak İli Merkez Kıyı Düzenlemesi ve Sosyal Donatıları İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 9 Mart 2020 tarihinde saat 11:00'de yapılacak.

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

Zonguldak Kız Meslek Lisesi kültür varlığı olarak tescillendi!

Zonguldak'ta yıkılarak yerine otopark yapılmak istenen tarihi Zonguldak Kız Meslek Lisesi için Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne tescil başvurusu yapıldı. İlgili kurum tarafından tarihi okulun tescillendiği duyuruldu...

Zonguldak Kız Meslek Lisesi için verilen yıkım kararına tepkiler büyüyor!

Zonguldak Kız Teknik Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi yerine hastane otoparkı yapılması için verilen yıkım kararına vatandaşlardan tepki yağıyor…

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği bitmiyor!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri ortaya çıkan yapıların yıkım çalışmalarında gerginlik devam ediyor.

Hatay Samandağ'da yıkım gerginliği!

Hatay'ın Samandağ ilçesinde, kıyı kenar çizgisi üzerinde yer alan ve izin alınmadan inşa edildikleri söylenen yapılar yıkılıyor.

Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan Kıyı Kanununun Uygulanmasına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile artık Trabzon, Rize ve Zonguldak'ta kıyıda sağlık tesisleri yapılabilecek...

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisindeki yapılar yıkılacak!

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı için yetkililer Zonguldak Kapuz bölgesinde incelemeler yaptılar. Yapılan incelemeler sonucunda, Zonguldak’taki kıyı kenar çizgisindeki yapıların yıkılacağına karar verildi. 

Uluabat Gölü Kıyı Kenar Çizgisi askıya çıktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca Uluabat Gölü Kıyı Kesimi (Fadıllı Mahallesi ile Akçalar Mahallesi'nin bir kısmı) Kıyı Kenar Çizgisi onaylandı ve 22.12.2017 tarihinden itibaren 1 ay süre ile askıya çıkarıdı.

Zonguldak kıyı kenar Haberi

Zonguldak kıyı kenar

Zonguldak’ta kıyı kenar çizgisinde yer alan yapıların yıkımı için yetkililer Zonguldak Kapuz bölgesinde incelemelerde bulundular. 

Kapuz Mahallesi Tersane bölgesinde İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, belediye fen işleri müdürlüğü, milli emlak, defterdarlık ve ilgili kurumların yetkilileri incelemeler yaptılar. 

Valilikçe kıyı kenar çizgisi içerisinde bulunan yapıların yıkımı için yapılan çalışma doğrultusunda bölgelerde incelemelerde bulunan heyet, alınacak güvenlik önlemlerini değerlendirdi. Öte yandan bölgedeki yapıların boşaltılması için tebligatların gönderildiği ve bir haftalık sürenin ardından ekiplerce yıkım işlemine başlanacağı...