26 / 04 / 2024

Güney Kore'de kripto para yatırımcıları 2.6 milyar dolar kaybedebilir!

Güney Kore'de kripto para yatırımcıları 2.6 milyar dolar kaybedebilir!

Kara paraya yönelik tedbirler kapsamında kripto paralara ilişkin uygulanan önlemler bazı varlıkların silinme riskini gündeme taşıdı.



Kara paraya yönelik tedbirler kapsamında kripto paralara ilişkin uygulanan önlemler bazı varlıkların silinme riskini gündeme taşıdı. Finans Gündem'de yer alan habere göre; Güney Kore Finansal Hizmetler Komitesi'nin ülkede faaliyette bulunan yerli ve yabancı kripto para borsalarına yasal bir işlem platformu şeklinde kayıt yaptırmaları amacıyla 24 Eylül'e kadar tanıdığı süre tedirginliğe neden oldu. 

Güney Kore de kripto para yatırımcıları 2.6 milyar dolar kaybedebilir!

Güney Kore'nin kripto borsaları için verdiği son tescil tarihi 2,6 milyar dolarlık kripto para için risk taşıyor. 2,6 milyar dolarlık kripto paranın silinmesi gündeme geldi. 

Güney Kore'nin Finansal İşlem Raporları Yasası, tüm kripto borsalarının ay sonuna kadar Finansal Hizmetler Komisyonu'na (FSC) kaydolması koşulunu öngörüyor. 

Güney Kore de kripto para yatırımcıları 2.6 milyar dolar kaybedebilir!

Ülkenin kara para aklamayı önleme ve müşterini tanı prosedürlerine uyum sağlaması amacıyla kripto borsalarının yerel bankalara kaydolması ve müşterileri için gerçek isim hesapları oluşturması gerekli. 

Güney Kore'nin kripto sektörü üzerinde gözetimi sıkılaştırmak amacıyla verdiği bu karara ülkede faaliyette bulunan kripto para borsalarının üçte ikisinin uyum göstermemesinden ve bu kripto para borsalarının ortadan kalkmaları ile Güney Koreli kripto para işlemcilerinin 3 trilyon wondan (2,6 milyar dolar) kayba uğramaları endişeleri gündemde yer alıyor. 

Kripto paralarda son durum ne? En değerli kripto para hangisi?

Bitcoin'de ayı korkusu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön