23 / 04 / 2024

Günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu!

Günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu!

Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan tebliğ ile günlük konut kiralamalarına banka zorunluluğu geldi. Uygulama 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek..



Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.


Tebliğ ile konut kiralamalarında elde edilen gelirlerin banka aracılığı ile ödenmesinin kapsamı genişletildi.


Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında ise tutara bakılmaksızın kira geliri elde edenlerin kiraya ilişkin tahsilat ve ödemelerinin  banka veya Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen belgelerle tevsik edilmesi zorunluluğu getirildi.


Buna göre, tutara bakılmaksızın haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında elde edilen gelirin banka veya PTT aracılığı ile ödenmesi gerekecek. Uygulama 1 Temmuz itibariyle yürürlüğe girecek.


TEBLİĞ METNİ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

GELİR VERGİSİ GENEL TEBLİĞİ (SERİ NO: 268)’NDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ (SERİ NO: 298)


MADDE 1 – 29/7/2008 tarihli ve 26951 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği (Seri No: 268)’nin “1. Tevsik Zorunluluğunun Kapsamı” başlıklı bölümünde yer alan “Konutlarda, her bir konut için aylık 500 YTL ve üzerinde kira geliri elde edenlerin,” ibaresi “Konutlarda, her bir konut için aylık 500 TL ve üzerinde, haftalık, günlük veya benzeri şekilde kısa süreli konut kiralamalarında ise tutara bakılmaksızın kira geliri elde edenlerin,” şeklinde değiştirilmiştir.

MADDE 2 – Bu Tebliğ 1/7/2017 tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 – Bu Tebliğ hükümlerini Maliye Bakanı yürütür.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön