29 / 03 / 2024

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 




Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü 1. Etabındaki talep ve sorunların hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmak için bina sakinleri ile bir araya geldi. 

Beylikdüzü Belediyesi'nde yer alan habere göre; Zübeyde Ana Sosyal Yaşam Merkezi’nde bulunan Kentsel Dönüşüm Ofisi’nde komşularıyla görüşmeler gerçekleştiren Çalık, görüş, öneri ve talepleri dinleyerek Gürpınar’da yapılacak dönüşümün önemini anlattı. Mevcut bina planları ile dönüşüm sonrası yapılacak olan bina planlarının sunumunun yapıldığı toplantılarda konuşan Başkan Çalık, “Buraya siyaset yapmak için gelmedim. Bir şehir plancısı olarak geldim. Hiç kimsenin yaşam hakkı üzerinden siyaset yapılmaz” dedi.

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

“Proje hazır, siz anlaştığınız an başlıyoruz” 

Kentsel Çözüm Ofisi'nin yaklaşık iki aydır hizmet verdiğini ve burada vatandaşlara gerekli bilgilendirmelerin yapıldığını anımsatan Çalık, “KİPTAŞ' ı herhangi bir kâr beklentisi olmadan bu sürecin içerisine dahil ettik. Karşınızda bir kurum var. Müteahhit yaptığı işi yarım bırakıp çekip gidebilir. Ama burada Beylikdüzü Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ var. Gürpınar siteler bölgesinde 3 bin dairemizi dönüştürmek için bir adım atıyoruz. Şu an projemiz ruhsat almaya hazır. Siz anlaştığınız an başlıyoruz. Ne kadar erken hareket edebilirsek o kadar iyi ve güzel olur. El birliği ile tamamlayalım bu süreci ve analarım, ablalarım endişeden uzak, sağlam binalarda huzurla ve mutlu yaşasın. Bana oy vermeyin ama sağlıklı konutlarda oturun. Tek isteğim bu” şeklinde konuştu. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

“Gürpınar'a yeni Yaşam Vadisi” 

25-30 yıllık binaların bulunduğu bölgede yapıların yıkılması için bir deprem olmasına gerek olmadığının altını çizerek bir an önce dönüşümün yapılması gerektiğini vurgulayan Başkan Çalık, “Evlatlarınızı, torunlarınızı ve sizleri o dayanıksız evlerden alıp, 2 sene sonra huzurla yaşayacağınız evlere geçireceğiz. Kapalı otoparkıyla, sosyal tesisiyle, çocuk oyun alanlarıyla sağlam binalarda bir kentsel dönüşüm yapalım arzusu içerisindeyiz.” şeklinde konuştu. Konuşmasının devamında Beylikdüzü Belediyesi olarak Gürpınar Mahallesi’nde bulunan 80. yıl parkını Gürpınar Yaşam Vadisi'ne dönüştüreceklerinin müjdesini de veren Başkan Çalık, “Komşularımızın sorunlarını bire bir kendi ağızlarından dinleyelim diye, sizlerle bir araya geliyoruz. Burada sadece binaları dönüştürmek gibi bir niyetimiz yok, yaşamda dönüşsün istiyoruz.  80. Yıl Park’ını yenileyeceğiz ve denize kadar ulaştıracağız. Beylikdüzü'nün içerisinde küçük bir Yaşam Vadisi olacak 'Gürpınar Yaşam Vadisi'. Bununla beraber SGK alanına bir tane kreş yapıyoruz, altında da yaklaşık 800 metrekarelik bir engelsiz yaşam merkezi bulunacak. Havuz, sosyal alanlar ve park düzenlemeleriyle Gürpınar’a yatırım yapmaya devam edeceğiz. Beylikdüzü’nde yılmadan ve yorulmadan tüm projelerimizi hayata geçireceğiz.” dedi.

KİPTAŞ Beylikdüzü Gürpınar projesi başlıyor!

 
 


Geri Dön