25 / 04 / 2024

Hakan Bucak ve Adem Atmaca konut satış verilerini değerlendirdi!

Hakan Bucak ve Adem Atmaca konut satış verilerini değerlendirdi!

Ilgın İnşaat ve Atmaca Gayrimenkul yöneticileri TÜİK Konut satışı rakamlarına ilişkin açıklamalar yaptılar. İşte, Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak ve Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca'nın değerlendirmesi.



Ilgın İnşaat ve Atmaca Gayrimenkul yöneticileri TÜİK Konut satışı rakamlarına ilişkin açıklamalar yaptılar. İşte, Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak  ve Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca'nın değerlendirmesi. 



Ilgın İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Bucak 


Hakan Bucak ve Adem Atmaca konut satış verilerini değerlendirdi!


Gayrimenkul ve inşaat sektöründe satışlarda temmuz ayında yaşanan hareketliliğin ağustos ayını da tetiklediğini görüyoruz. Yılın ilk ayından itibaren istikrarlı bir yükseliş eğilimi gösteren satışların, özellikle Eylül- Ekim ayını kapsayan lansman dönemi içerisinde artış hızını yükselterek zirve yapacağına inanıyoruz. Bu dönem içerisinde konut yatırımcıları tarafından düzenlenen kampanya ve verilecek desteklerle artan taleplerin, 2018 yılı ocak ayını da içerisine alacak şekilde yoğunluk kazanmasını bekliyoruz.  



Ekonomimizin baş aktörlerinden biri olan gayrimenkul ve inşaat sektörünün sergilediği başarılı büyüme performansı, biz yatırımcılar için geleceğe olan güvenimizi daha da artırıyor. Ilgın İnşaat olarak yatırımcılarımıza mevcut ve planladığımız projelerimiz aracılığıyla bir konuttan daha fazlasını, yeni bir yaşam konsepti ve kazançlı yatırım fırsatını sunmayı sürdürüyoruz. Önümüzdeki ay lanse edeceğimiz  LEED ND GOLD sertifikasına aday olarak gösterilen, WE Haliç projesini, şirketimizin bu bakış açısını yansıtması açısından örnek verebiliriz. Projemiz aynı zamanda Türkiye’nin ilk master planlı kentsel dönüşüm projesi olarak yükseliyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi’yle ortaklaşa inşasına başladığımız WE Haliç projemizde sonbahar kampanyası kapsamında 48 aya kadar vade farksız taksitlendirme imkânı sunuyoruz. Her dönemde hedef kitlemizden talep gören projelerimiz ile satış ağımızı hızla zenginleştiriyoruz. Yeni projelerimizle de sağladığımız bu başarı grafiğini sürdürmeyi hedefliyoruz. 



Atmaca Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca 


Hakan Bucak ve Adem Atmaca konut satış verilerini değerlendirdi!


Sektörde yıl başından beri süre gelen satış rakamları sektörün her zaman olduğu gibi güvenilir bir liman olduğunu bize bir kez daha gösteriyor. Açıklanan ağustos rakamları da yükseliş trendinin istikrarlı bir yapı kazandığına işaret ediyor. Bu trendin kampanya ve etkinliklerle geçmesi beklenen eylül, ekim aylarında zirveye doğru ilerleyerek yıl sonuna kadar devam edeceğini bekliyoruz. Sektör olarak 2018’e şimdiden hızlı bir giriş yapacağımızı söyleyebiliriz.


Atmaca Gayrimenkul olarak imzamızı taşıyan projelerimizin satışlarındaki hareketlilik tüm hızıyla devam ediyor. Biz de yatırımcılarımızın taleplerinden aldığımız güçle yeni yatırımlarımızı projelendirmeyi sürdürüyoruz. Satışlardaki hareketliğe paralel olarak imzamızı taşıyan yatırımlarımızla sektörümüze tüm gücümüzü ortaya koyan bir yaklaşım sunuyoruz. Rakamlardaki artış, bir yandan moralimizi yükseltirken projelerimize yönelik taleplere de artış olarak yansıyor. Sektörel olarak bu moral ve motivasyonla yeni proje üretme noktasında daha hızlı adımlar sergileyerek satış grafiğini artıracağımıza inanıyoruz. 



Geri Dön