27 / 04 / 2024

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde miras kalan mülkler için veraset ilamı çıkarılıp çıkarılmamasını kaleme aldı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...



Tamer Heper, okuyucusunun sorduğu soruya verdiği yanıta, birinin vefat etmesi halinde onun mirasçılarının yasal haklarını anında alacağını belirterek başladı. Okuyucunun halasının mirasçısı olması sebebiyle veraset ilamı çıkarmasının gerekli olmadığını dile getirdi. 

"Veraset ilamı olan bir hakkın belgesi, hakkı doğuran bir belge değil. Dolayısıyla veraset ilamını geciktirmek hak kaybına neden olmaz" şeklinde açıklamalarda bulunan Tamer Heper, ardından eşi vefat ettiğinde artık vefat eden eşin mirasçılarının hakları paylaşacağını aktardı. 

Halası vefat edenler dikkat! Sizin de başınıza gelebilir!

Okuyucunun haklarında bir azalma yaşanmayacağına dikkat çeken Heper, eşin vefat durumunda çıkarılacak veraset ilamının yol gösterici olacağının altını çizdi. 

"Bu safhada miras payı kaybı olmayacağı için endişeye gerek yok ama vefatların üzerinden bayağı bir zaman geçmiş." şeklinde konuşan Heper, vefatlar sebebiyle kalan miras payları için 4 ayda beyanda bulunulması gerektiğini dile getirerek, bu hususun göz önünde bulundurulmasının gerekli olduğunu aktardı.

Konut sitelerinde oturanlara şok! Bunu yapmayın! Yasal değil...

Apartmanda oturanlar dikkat! Siz de yanlış yapıyor olabilirsiniz!

Doğalgaza yeni zam! Konutta yüzde 98, sanayide yüzde 552! 


Geri Dön