20 / 04 / 2024

Halil İbrahim Akarsu: Bursa'da Osmanlı mimarisini ön plana çıkaracağız!

Halil İbrahim Akarsu: Bursa'da Osmanlı mimarisini ön plana çıkaracağız!

Akarsu İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Halil İbrahim Akarsu Bursa'nın tarihsel dokusunu ve hanlar bölgesini ön plana çıkaracak Osmanlı mimarisine uygun konut ve iş yerlerini hayata geçirmeyi amaçladıklarını ifade etti.



Bursa'da 60 yıldan fazladır hizmet veren Akarsu İnşaat, Bursa'nın tarihi mekânlarının bulunduğu Osmangazi ilçesine bağlı Heykel, Setbaşı gibi merkezi yerlerde, kentin tarihsel dokusuna uygun konsept projeleri hayata geçireceklerini ifade etti. Bursa'da inşaat sektörünün her geçen gün artış gösterdiğini belirten Akarsu, "Bursa'da çok katlı ve modern nitelikteki yapılaşmalar artık tüketiciler tarafından daha fazla ilgi görüyor. Fakat kentimizin aynı zamanda turizme odaklandığı son yıllarda tıpkı Prag örneğinde olduğu gibi Osmangazi'nin tarihi mekânlarının bulunduğu bölgelerde de nitelikli ve tarihsel dokusuna uygun, Osmanlı mimarisini ön plana çıkaracak yapılaşmaları hayata geçireceğiz" dedi. 


Bursa'nın tarihi mekanlarıyla kültür ve inanç turizminin gözde şehirlerinden birisi olduğunu ifade eden Akarsu, "Yerel yönetimlerimizin son yıllarda tarihe ve turizme ağırlık vermesiyle Bursa'ya olan ilgi daha da artmaktadır. Bursa inşaat sektörü olarak bizler de konut projelerinde bölgesel unsurları dikkate alıyoruz. 


Hanlar Bölgesi civarında tarihi konsepte uygun nitelikte konut ve işyeri projelerimizi yıl sonuna kadar mimarisini tamamlayacağız" diye konuştu. 


Sabah Bursa


Geri Dön