26 / 04 / 2024

Haluk Pekşen: TBMM'ye Metro Kanun teklifi vereceğim!

Haluk Pekşen: TBMM'ye Metro Kanun teklifi vereceğim!

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen insanların durumuna tepki gösterdi. Pekşen, 1 Kasım'dan sonra TBMM'ne Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi.



CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen insanların durumuna tepki gösterdi. 


Trabzon'un sahipsiz olmadığını belirten Pekşen, 1 Kasım'dan sonra TBMM'ne Metro Kanun teklifi vereceğini söyledi. CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, Trabzon Şehir Merkezi'nde dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen vatandaşların durumuna tepki gösterdi. 

Kahramanmaraş Caddesi'nde seyir halindeyken bulunduğu araçtan inerek dolmuş duruklarında yağmur altında bekleyen vatandaşların yanma giden Pekşen, "Dünya kenti Trabzon'a böyle bir tablo yakışmıyor. Ulaşacağınız yerlere araç bulmakta zorlanıyorsunuz bir de yağmur altında bekliyorsunuz. tnsan bu durakların üzerlerini kapatır. 


Trabzon insanına bu tabloyu laik görenlerin yakasına bırakmayacağım "dedi. Pekşen, Trabzon Şehri'nin sahipsiz olmadığını belirterek, "TBMM'nde bu şehrin sesi olacağım. Şehrin sorunlarına hâkim birisiyim. Bu şehri yönetenler bayrak ve tabela asmakla meşgul. Bunan sessiz kalmaym burası dünya kenti büyük bir şehir. Bu şehir bu kadar sahipsiz değil. 1 Kasım'da TBMM gittiğimde Metro Kanun teklifini vereceğim. Ona hayır diyecek olanı da bu şehirde sokağa çıkarmayacağım. O yüzsüzü bu kente getireceğim. Trabzon'un Belediye Başkam var rahattı da yerinde vatandaş buruda perişan böyle ilkel bir durum olabilir mi. Bu şehrin valisiyle birlikte becerisizlikte yanşıyorlar" ifadelerini kullandı.

 

ZİGANA TÜNELİ 

CHP Trabzon Milletvekili Av. Haluk Pekşen, Trabzon kent trafiği için hafif raylı sistem ve metronun tercih edilmeden Zigana'ya tünel yapılmasını gündeme getirerek şunları söyledi: "Zigana Tüneli çok kısa bir süre önce ihale edildi. 446 milyon liraya hükümetin müteahhidi millete küfreden Cengiz İnşaat ihaleyi üstlendi. İhale süreci başka bir konu! Ancak can alıcı olan ihale bedelidir. Zigana Tüneli'ne neden ihtiyaç duyulduğunu hiç kimse mantıklı bir açıklama ile izah edememektedir. Oysa Trabzon şehir ulaşımı artık içinden çıkılmaz bir trafik keşmekeşine dönmüştür. Zigana Tüneli'ne ayrılan bütçenin yansıyla Trabzon'un metro ihtiyacı tamamıyla, hatta metro ve hafif raylı sistemi de karşılanabilir. özellikle Yomra Akçaabat arasına bir an önce inşa edilmesi gereken hafif raylı ulaşım sistemi yapılmıyor. Ancak durup dururken Zigana Tüneli ihale ediliyor. Zigana Tüneli'nin hiçbir aciliyeti ve zorunluluğu yokken Trabzon şehir içi trafiği çok büyük bir aciliyeti arz ederken neden Trabzon şehir içi trafiğinin çözümü değil de Zigana Tüneli? Trabzon trafiği sorunu özellikle de Akçaabat- Yomra arası acil olarak ortada dururken, AKP'nin Zigana Tüneli'ni tercih etmesi, kaygılarının Trabzon olmadığı ve yandaş müteahhitlere rant sağlamak olduğu somut olarak ortaya çıkmaktadır." 


Taka


Geri Dön